Здоров'я

​Як працює центр масової вакцинації, який переїхав у колишнє приміщення райради Житомира

1 November 2021, 16:17

З 1 листопада у Житомирі запрацював центр вакцинації у колишньому приміщенні Богунської районної ради на вул. Перемоги, 55. В центрі вакцинації наявні вакцини: Pfizer, AstraZeneca, CoronaVac.

Людей запускають в будівлю по черзі, найбільше охочих зробити щеплення вакциною Pfizer.

«Обрали вакцину Pfizer, тому що з нею можна їздити за кордон. Це перша доза. Вирішили вакцинуватися, бо без вакцини цієї нікуди не пройдеш, нікуди не можна», - каже Євгеній.

«Потрібно було вже зробити (щеплення) давно, тому що варіантів інших немає. Наганяють істерику, що чипізація чи ще щось - це вигадки, всесвітня змова... Вже давно потрібно зробити», - відповідає Віктор.

«Працюємо, і на роботі потрібно», - додає Олександр.

З понеділка по п’ятницю центр вакцинації працює з 10:30 до 19:00, перерва з 13:45 до 14:15. Субота: з 8:30 до 19:00, перерва з 13:45 до 14:15. Неділя та святкові дні - вихідний.

Про кількість вакцинованих у Житомирі розповів директор КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Віктор Шрамко.

«Так, одразу зранку було народу нормально, навіть і черга була, але вона швидко розпилюється. На вчорашній день (31 жовтня) у нас вакциновано першою дозою - 135 тисяч і з них другою дозою - 55 тисяч. Вже скільки проведено вакцинації, у нас не було жодних серйозних побічних ефектів, щоб можна було бути противником цієї вакцинації. У нас колектив вакцинований на 98 % і також нічого не було. Були невеликі реакції, як температурна реакція, біль у місці щеплення», - говорить директор КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Віктор Шрамко.

Нагадаємо, 26 жовтня 2021 виконком ухвалив рішення змінити локацію центру вакцинації, який з 23 жовтня працював на базі школи №6.

Як повідомляв Житомир.info, перший центр масової вакцинації у Житомирі почав працювати 12 червня 2021 на базі ЗОШ №6. З 26 серпня центр вакцинації переїхав у ТЦ «ОЛДІ», що знаходиться на вулиці Михайла Грушевського, 5.

Також з 12 жовтня пункти вакцинації проти COVID-19 запрацювали у відділеннях «Укрпошти».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус вакцина вакцинація щеплення центр вакцинації  
Матеріали по темі