Місто

​Депутатка показала в'язи та магнолію, які висадили на місці зрізаних дерев у житомирському сквері на Театральній

23 November 2021, 12:55

У сквері на Театральній у Житомирі триває реконструкція. 23 листопада на місці зрізаних дерев висадили 4 в'язи та одну магнолію.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала депутатка міської ради від ВО «Батьківщина» Олена Розенблат, фірма якої «Фаворит ОПТ» робить реконструкцію скверу.

«У ході реконструкції продовжуємо озеленення скверу на розі вулиць В.Бердичівська - Театральна. Сьогодні висаджуємо 4 дорослих в’яза і одну магнолію)..», - написала Олена Розенблат.


У коментарі Житомир.info Розенблат уточнила, що ці дерева вже не будуть рости у висоту, а їх «шапки» вже сформовані і навесні позеленіють.

«З одного боку хотілося, щоб ці дерева навесні і влітку були зелені, з іншого боку хотілося, щоб це вже були «дорослі» дерева і третій момент, який ми враховували, що там всередині скверу планується фігура, ми ще не розуміємо що це буде, можливо буде в подальшому конкурс, але якщо висадити високі дерева, то вони закриють цю фігуру і її просто не буде видно. Вони на штамбі і будуть такою висотою, як зараз є, і «шапка» вже сформована, буде багато зелені. Це вже великі дерева, вони виглядають достойно. Була спільна нарада з керівництвом Зеленбуду, заступником міського голови Сергієм Кондратюком, головним архітектором міста і я, як підрядник. Також я консультувалась з садовими центрами і дуже приглянулись ці в'язи. Мер Сергій Сухомлин подав ідею висадити саме крупноміри. Одне дерево без доставки коштує приблизно 20 тисяч гривень», - зазначила Олена Розенблат.

Також вона висловила сподівання, що незабаром у місті з'явиться ландшафтний дизайнер, який професійно займатиметься озелененням територій.

«У нашому місті ми бачимо проблему з озелененням і ландшафтним дизайном. Ми можемо спостерігати по міським проєктам, що цьому не надається належна увага. Я дуже сподіваюсь, що в місті з'явиться ландшафтний дизайнер, людина, яка професійно буде консультувати і приймати рішення, що, де, як має бути посаджено, що підходить для тієї чи іншої ділянки», - додала Олена Розенблат.

Нагадаємо, на початку вересня 2021 року у центрі Житомира у сквері на Театральній, який почали реконструювати, зрізали майже всі дерева. Станом на 21 вересня в Житомирі у сквері на розі вулиць Велика Бердичівська і Театральна зрізали ще кілька дерев. Начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов в коментарі Житомир.info пояснював, що був акт обстеження зелених насаджень у сквері: 13 дерев віком 30-40 років підлягають зрізуванню (5 ялин, 3 клени, 5 лип), бо знаходяться «у незадовільному та фаутному стані»; одна 40-річна липа підлягає кронуванню. Також Глазунов говорив, що вирішили зрізати не всі дерева – залишили чотири липи, щоб людям затінок був.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2021 року з третьої спроби провели тендер на ремонт тротуару та скверу на вулиці Театральній: договір на 5 млн грн уклали з «Фаворит ОПТ», серед власників якої – депутатка Житомирської міської ради від ВО «Батьківщина» Олена Розенблат. Демонтажні роботи у сквері почалися 3 вересня, завершити реконструкцію планують до кінця поточного року.

До 24 лютого 2014 року у цьому сквері був постамент погруддя Карла Маркса, який звалили активісти «Правого сектору». 14 жовтня цього ж року на постамент представники ВО «Свобода» прикріпили пам’ятну дошку отаману Остафію Дашкевичу. У 2018 році свободівці заявили про плани встановити в цьому сквері пам’ятник Степану Бандері.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер Театральна дерево реконструкція вул.Велика Бердичівська Розенблат в'яз  
Матеріали по темі