Місто

У центрі Житомира на будівлі драмтеатру повісили великий банер президентської програми, в ОДА кажуть – за благодійні кошти підрядника

25 November 2021, 15:34

На будівлі драмтеатру в Житомирі 24 листопада з'явився великий банер з написом “Велика реставрація Програма президента України”. З таким написом інформаційний плакат розмістили і на паркані біля меморіального будинку-музею академіка С. П. Корольова. Обидва об'єкти відреставрують за кошти державного бюджету. Реставрація драмтеатру обійдеться у майже 122 млн грн, а будинок-музей відремонтують за 1 млн грн.

У Житомирській ОДА 25 листопада Житомир.info зазначили, що банер надрукував і розмістив підрядник за благодійні кошти.

«Від керівника закладу дозвіл на розміщення банеру не потрібен, але розміщення попередньо погоджувалось з керівниками закладу, і вони не проти. Такі банери розміщуються, щоб показати, в рамках якої програми робиться реставрація. Банер виготовляє підрядник за благодійні кошти. Є загальний макет, і підрядник друкує та розміщує. У нас є домовленість з усіма підрядниками, і вони самі друкують. В тендерній документації це, на жаль, не прописано. Такі інформаційні плакати розміщують і в інших містах. Вони мають на меті інформувати людей про те, хто ініціатор ремонтних робіт», - зазначив прессекретар голови Житомирської ОДА Юрій Мельник.

Директор підприємства Василь Герасимчук у коментарі Житомир.info підтвердив, що банер виготовлений та розміщений за кошти підрядника, однак суму не назвав.

«Це за наші кошти зроблено, не за державні. Не можу сказати, скільки він коштує, не знаю точно. У нас в місті не так часто роблять реставраційні роботи, тому вирішили таким чином поінформувати», - зазначив Василь Герасимчук.

У Житомирській міській раді кажуть, що в ситуації треба розбиратись, бо є багато нюансів, адже банер не можна віднести до зовнішньої реклами і до інформаційної вивіски.

«Це не засіб зовнішньої реклами. Якщо брати законодавчі акти, то на розміщення зовнішньої реклами треба мати дозвіл, по змісту це просто інформація, щоб людей повідомити, що будуть цю будівлю реставрувати. Архітектурно-художня концепція включає в себе рекламні засоби та інформаційні вивіски (інформація про суб'єкта господарської діяльності, який здійснює підприємницьку діяльність), а тут не той і не той випадок. Треба консультуватись з юридичним департаментом, з ОДА, з ДАБІ і врахувати купу нюансів, щоб зрозуміти, чи мав бути дозвіл, чи ні. Можливо, у цій програмі, по якій здійснюється реставрація, прописані вимоги, що вони зобов'язані розміщувати такі банери», - зазначила начальник відділу дизайну міського середовища департаменту містобудування та земельних відносин Олена Чемерис.

Зазначимо, що ще у 2016 році у Житомирі затвердили архітектурно-художню концепцію зовнішнього вигляду вулиць і територій міста Житомира. Концепція в основних моментах передбачає: не заклеювати вікна, не заклеювати фасади, розміщувати рекламні та інформаційні вивіски на фризах під тональність фасадів.

Нагадаємо, наприкінці вересня у Житомирі на будинку, що знаходиться на початку вулиці Київської, біля майдану Соборного, вивісили величезну рекламу онлайн-казино «Слотокінг».

Як повідомляв Житомир.info, Мінкульт погодив три культурні пам’ятки в Житомирі, які відреставрують за кошти держбюджету.тендери по обраних об’єктах культурної спадщини уже проведені. Так, у серпні 2021 був оголошений тендер на ремонтно-реставраційні роботи меморіального будинку-музею імені С.П. Корольова за 1 млн грн. Закупівлю успішно провели і 3 вересня уклали договір з ТОВ «Будівельний альянс монтажпроект».

14 вересня 2021 був оголошений тендер на ремонтно-реставраційні роботи Житомирського академічного українського музично-драматичного театру імені І. Кочерги за майже 122 млн грн. Цей тендер також виграло ТОВ «АртХаус» за 120,8 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: драмтеатр реставрація програма президента банер  
Матеріали по темі