Влада

​Голова ОДА бачить великі перспективи житомирського аеропорту: пасажиропотік може складати до 700 тисяч людей

25 November 2021, 15:41

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко відвідав інфраструктурний форум «Велике будівництво: авіація і туризм».

Про це 25 листопада він повідомив на своїй сторінці у фейсбук.

«Сьогодні мав нагоду долучитися до інфраструктурного форуму «Велике будівництво: авіація і туризм», що дав старт потужним ініціативам державного рівня та ляже в основу розвитку надзвичайно пріоритетних напрямків для нашої країни. Держава чітко визначилася з пріоритетами – це системний розвиток авіаційної галузі, що містить у собі виробництво літаків, гвинтокрилів та безпілотників; створення мережі сучасних аеропортів, які дозволять «зшити» всю країну та зробити внутрішні авіаперевезення доступними та комфортними. Й нарешті, створення державного авіаперевізника – компанії із робочою назвою UNA. За словами Президента, Україна готова інвестувати у повітряний флот, навантажувати українських виробників та залучати світових лідерів до об'єднаних проєктів в авіабудівництві. Передусім ініціатива буде реалізована за участю європейської авіабудівної компанії Airbus. Як переконані наші іноземні партнери, створення авіаперевізника «з нуля» означає формування нової бази літаків, які матимуть передове технічне забезпечення та значно зменшуватимуть використання палива й збережуть наше довкілля. Авіація дозволяє максимально пришвидшити пасажирські та вантажні перевезення, відкриває нові можливості для розвитку туризму й взагалі відкриває країну. Глава держави відзначив, що кількість мандрівників щороку зростає, через це необхідно збільшувати кількість й оновлювати регіональні аеропорти, які в майбутньому стануть драйверами хвилі відновлення внутрішніх авіаперевезень. Адже аеропорти є життєво важливими центрами для місцевої економіки, забезпечуючи зв'язок, зайнятість та є хабами для розвитку туристичних магнітів», - йдеться в дописі Віталія Бунечка.

Голова ОДА відмітив важливість відновлення регіонального аеропорту.

«Житомирський аеропорт ім. С.П. Корольова, який матиме великі перспективи. Наразі, за попередніми оцінками, очікуваний пасажиропотік тут може складати до 700 тисяч пасажирів на рік в обох напрямках. Зокрема на території аеропорту планується будівництво вантажного термінала, що значно підвищить інвестиційний клімат регіону та згодом підсилить розвиток індустріального парку, який межуватиме поруч з аеропортом. В той самий час реалізація це дозволить розвантажить вантажний термінал аеропорту «Бориспіль» та збільшить пропускну здатність для Держави. Саме тому, для Житомирщини розвиток авіатранспортної інфраструктури є стратегічним інвестиційним компонентом. На сьогодні Україна має чітку стратегію розвитку авіаційної промисловості на 2021-2030 роки. Передбачається, що загальний обсяг інвестицій у ці роки становитиме рекордні 34 млрд грн. І авіаційне майбутнє Житомирщини вже є частиною цієї стратегії», - зазначив Віталій Бунечко.

Зазначимо, що 30 червня 2021 аеропорт «Житомир» отримав статус міжнародного з цілодобовим пунктом пропуску через державний кордон.

Нагадаємо, у Житомирі 23 листопада 2021 вже втретє оголосили тендер на реконструкцію аеродрому за 800 млн грн, бо в попередньому тендері через скарги до АМКУ замовник відмовив усім трьом учасникам.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 2 вересня 2020 року депутати проголосували за прийняття у комунальну власність міської ОТГ частини майна житомирського аеропорту та проєктної документації на реконструкцію аеродромного комплексу. 7 жовтня створена за дорученням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля комісія визнала аеропорт «Житомир» готовим для здійснення міжнародних перевезень.

24 грудня 2020 року, коментуючи визначення обсягу фінансування на 2021 рік реконструкції аеродромного комплексу в Житомирі на вул.Авіаторів, 9 в розмірі 500 млн грн, Сергій Сухомлин висловив сподівання, що в 2021 році на реконструкцію аеропорту «Житомир» виділять з державного бюджету 300 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аеропорт ОДА Бунечко туризм  
Матеріали по темі