Місто

Скільки у Житомирі коштують новорічні дерева у перший день роботи ялинкового базару

16 December 2021, 14:09

У Житомирі з 16 грудня почали працювати ялинкові базари. На вулиці Небесної сотні вартість новорічного дерева стартує від 50 грн за маленьку ялинку з гілочок, а ось двометрове дерево обійдеться в 1300 грн. Продавці кажуть: кожен може придбати дерево на свій смак та гаманець, а також зізнаються: ціну можна сторгувати.

«Це композиція з гілок, є з сосни і ялини. Ціни від 100 до 300 грн, на будь-який смак та вибір. В основному з місцевих лісів, це Левків, Станишівка – навколо Житомира. А це ялинкові шишки, коштують 5 грн, недорого та цікаво. Ціни трошки змінилися, збільшилися, але сьогодні лише перший день, тільки відкриття ялинового базару, до 31 грудня будемо. Я думаю, що можна буде сторгуватися, як на будь-якому базарі – сторгуватися можна буде скрізь. Маленькі композиції в мене є, ялинкові та з сосни, коштують 50-100 грн. Зараз найпопулярнішими будуть маленькі, вони будуть ставитися їх в офіс, вони зручні, їх можна прикрасити і в будь-яке місце поставити», – каже продавчиня Яна.


Продавець Віктор пропонує покупцям не лише зібрані дерева з гілочок, а й живі сосни.

«Дерева по 1,5 метра в мене коштують по 200 грн, вони з Житомирського лісового господарства. Плетемо самі, теж по 100-150 грн. Більші дерева висотою 2 метра — 250 грн. Порівняно з минулим роком ялинки подорожчали на 20-30%. Сьогодні тільки в 6-ій годині ми поставили дерева, люди ще ходять, прицінюються, але ще не купують», — розповідає продавець Віктор.

Ми поцікавилися у житомирян, якій ялинці надають перевагу: штучній чи живій.

«Коли були діти, ми брали сосну або велику ялинку. Краще жива ялинка, бо пахне лісом, а синтетичну можна поставити завжди», — каже Тетяна.

«Я більше надаю перевагу штучній ялинці, бо це більше для природи безпечніше. Вже, напевне, п’ятий рік зі штучною ялинкою», — говорить Оксана.

«Через людських фактор я надаю перевагу штучній ялинці. Це екологія, шкода вирубати такі красиві дерева. Так, запах чудовий, але хочеться штучну», — каже Дарина.

Всього у Житомирі 7 майданчиків для торгівлі хвойними деревами. Місця продажу:

• вулиця Велика Бердичівська, 71 (ріг вулиць Великої Бердичівської та Довженка);

• вулиця Вітрука, 13, 41;

• вулиця Покровська, 96, 131, 151;

• вулиця Чуднівська, 133;

• проспект Миру, 8-10;

• вулиця Київська, 97-а — 99 (майданчик через проїзну частину);

• вулиця Небесної Сотні, 8, 10, 12, 14.

Ялинкові базари у місті працюватимуть до 31 грудня.

Де у Житомирі придбати новорічну ялинку в горщику та як за нею доглядати – дивіться у відеосюжеті від 15 грудня 2020 року

Як повідомляв Житомир.info, в минулому 2020 році ялинковий базар в центрі Житомира почав працювати з 18 грудня: ціни за деревця торік стартували від 20 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ялинка свято Новий рік ялинковий базар  
Матеріали по темі