Місто

У Житомирі поліція провела рейди на ялинкових базарах, на проспекті Миру та на Польовій виявила несанкціоновану торгівлю

23 December 2021, 16:52

23 грудня у Житомирі та Новограді-Волинському поліцейські провели рейди місцями продажу хвойних дерев. З продавцями новорічних ялинок провели додаткові бесіди для попередження незаконних вирубок. Також правоохоронці виявили кілька порушень, зокрема несанкціоновану торгівлю ялинками на проспекті Миру та на Польовій в обласному центрі.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області.

У Житомирі дільничні офіцери відучора встигли уже перевірити близько півсотні осіб, які продавали зелені дерева.

«У першу чергу, звертаємо увагу громадян на те, що торгувати ялинками та соснами слід у спеціально визначених рішенням органів місцевого самоврядування місцях. Підприємцям необхідно мати при собі документи, які дозволяють торгівлю новорічними деревцями, а на стовбурі кожного з них має бути спеціальний чіп з інформацією про лісництво та показники деревини (сорт, якість і т д)», – розповідає начальник відділу превенції Житомирського районного управління поліції Олег Петелюк.

22 грудня поліцейські зафіксували у Житомирі реалізацію ялинок у мікрорайонах Польової та проспекту Миру у невідведених місцях. Відтак відносно продавців були оформлені адміністративні матеріали за ст. 160 (Торгівля з рук у невстановлених місцях) КУпАП. Санкція статті передбачає покарання – штраф від 17 до 119 гривень з конфіскацією предметів торгівлі або без такої.

У Новограді-Волинському поліцейські рейдували разом з працівниками лісового господарства та виявили 2 факти незаконної вирубки лісових культур (ст. 65 КУпАП) та торгівлю з рук у невстановлених місцях (ст. 160 КУпАП).

Окрім того, під час перевірок місць продажу хвойних дерев правоохоронці перевіряють, чи мають продавці сертифікати їх походження, накладні з лісництв, товарно-транспортні накладні та дозволи на торгівлю.

У разі відсутності таких документів оформляються адміністративні матеріали за ст. 164 (Порушення порядку господарської діяльності) КУпАП і відповідно покарання можуть бути від 17 до 51 тисячі гривень штрафу.

Як повідомляв Житомир.info, з 16 грудня 2021 року в Житомирі почали працювати ялинкові базари. Якими були ціни на ринку по вулиці Небесної сотні у перший день торгівлі, дивіться у відеосюжеті

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ялинка свято Новий рік рейд торгівля  
Матеріали по темі