Місто

Міський голова говорив про підвищення вартості проїзду в Житомирі, згадав столицю та запевнив, що ціна точно не зросте до 14 грн

29 December 2021, 14:43

Ціна на проїзд у громадському транспорті Житомира невдовзі зросте, однак точно не до 14 гривень за один квиток, як того хотілося б деяким приватним перевізникам.

У цьому під час пресконференції про підсумки 2021 року, яка відбулася 29 грудня, запевнив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Водночас, мер навів приклад Києва та зазначив, що за аналогією до вартості проїзду в столиці ціна на поїздки в Житомирі теоретично може становити 14 гривень.

«Середня заробітна плата в Житомирі приблизно 14 тисяч гривень, а в Києві – 20 тисяч гривень. Вона значно вища, різниця складає приблизно 40%. У Києві проїзд збираються зробити по 20 гривень, мінус тих 40%. Скільки виходить? Приблизно тих же 14 гривень. Тобто, за таким сценарієм проїзд і має коштувати 14 гривень. Навіть якщо не враховувати, що міський бюджет Житомира платить за ті ж автобуси чи тролейбуси такі ж кошти, як і місто Київ», – зазначив міський голова.

Разом з тим, запевнив мер, ціну на проїзд у громадському транспорті Житомира точно не піднімуть одразу до 14 гривень.

«Ми точно не будемо підвищувати до 14 гривень. Це я можу точно сказати. Ціна проїзду у маршрутці залежить від ціни на тролейбус. Бо якщо ми зробимо майже однакову ціну, якщо ми тролейбус «підгонимо» до ціни маршрутки, ми отримаємо перетік людей на маршрутки, і втратить комунальне підприємство», – зауважив Сергій Сухомлин і додав, що ціна на проїзд в електротранспорті напряму залежить від вартості електроенергії.

Пряму трансляцію пресконференції Житомирського міського голови дивіться тут

Нагадаємо, 8 грудня 2021 року житомирський перевізник Аркадій Савіцький, який має найбільшу кількість маршрутів, розповідав, що хоче, аби з нового 2022 року ціну на проїзд підняли до 14 грн за квиток, мотивуючи це подорожчанням пального, шин, а також відсутністю компенсації за пільгові перевезення. У міській раді зазначали, що йтимуть на перемовини з перевізниками, та не виключали, що ціну можуть підняти більше ніж до 10 грн. Також у міській раді обіцяли провести громадські слухання щодо цього питання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: проїзд марштуртка тролейбус транспорт ціна  
Матеріали по темі