Суспільство

В Житомирській області пенсіонерам загрожує небезпека

16 June 2008, 10:33

Не дивлячись на численні виступи в засобах масової інформації, попереджувальні листівки, працівники міліції Корольовського району м. Житомира продовжують фіксувати нові випадки шахрайств відносно пенсіонерів. Правоохоронці занепокоєні зростанням кількості  шахрайств стосовно осіб похилого віку.

До осель громадян заходять невідомі особи, представляючись соціальними працівниками, представниками «Червоного хреста», військкомату та інших громадських і державних організацій. «Добродії» пояснюють мету свого візиту тим, що в державі проводиться обмін старих грошових купюр на нові, пропонують гуманітарну допомогу. Інколи вони просять позику, залишаючи під заставу гаманці з грошима та коштовності, які згодом виявляються фальшивими.

Так, 12 червня близько 10 години ранку до оселі 79-річної пенсіонерки завітала незнайома жінка, яка, зловживаючи довірою літньої жінки, під виглядом обміну грошей заволоділа її майном, а саме, грошима в сумі 13 тисяч гривень, чим спричинила значного матеріального збитку.

Прикмети підозрюваної: на вигляд 50 років, зріст 160 см., середньої тілобудови, обличчя кругле, волосся пофарбоване в коричневий колір. Була одягнена в спідницю темного кольору.

Шановні громадяни! Враховуючи випадки шахрайств під виглядом надання соціальних послуг, під час роботи соціальних служб при вирішенні будь-яких питань обов’язково повинен бути присутній представник міліції. Не впускайте до свого помешкання сторонніх осіб. Лиходії можуть завітати до Вас під будь-яким приводом з метою оглянути житло та викрасти чи видурити гроші. Запам’ятайте: в державі не проводиться обмін українських гривень. Купюри будь-якого номіналу є дійсними.

Якщо на Вашій вулиці, у під’їзді Вашого будинку з’явились незнайомці, поведінка яких викликає у Вас підозру, запам’ятайте їх прикмети та повідомте про це до міліції. Своєчасне надання інформації допоможе працівникам міліції оперативно відреагувати на Ваше звернення.

Сподіваємось, Ви звернете увагу на цю інформацію, а шахраї оминатимуть Вас стороною.

Лілія Корчемна Корольовський РВ УМВС

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі