Місто

До Дня Соборності курсанти житомирського військового інституту утворили «ланцюг єдності» на Богунському мосту

21 January 2022, 10:54

Напередодні Дня Соборності, 21 січня, курсанти військового інституту ім. С. П. Корольова утворили два «ланцюги єдності» на Богунському мосту.

Символічно по кожен бік стояло 103 курсанти на честь 103-ї річниці проголошення Акту злуки Української народної республіки та Західноукраїнської народної республіки.

«Сьогодні у переддень річниці Соборності України курсанти Житомирського військового інституту вийшли з ініціативою і символічно об’єднали береги річки Кам’янка. Цим флешмобом ми хотіли показати, що українці завжди були, є і будуть сильними у нашому єднанні, у нашому єдинстві, й тільки об’єднавшись сьогодні у середині держави, об’єднавшись з нашими західними партнерами, ми зможемо побудувати сильну економічно, могутню, перспективну державу, вигнати з нашої території наших ворогів і зробити Україну майбутнього. Слава Україні!», – розповідає заступник начальника інституту з морально-психологічного забезпечення Володимир Наконечний.


«Ця акція символізує єдність земель України, за які боролися тисячоліттями», – каже студентка Житомирського військового інституті ім. С. П. Корольова Анна.

«Єднатися потрібно, адже у нашій країні дуже скрутний час, зараз є агресор зі сторони Російської Федерації, і зараз усі українці повинні триматися разом і допомагати один одному», – додає студент Житомирського військового інституті ім. С. П. Корольова Данило.

Нагадаємо, 21 січня о 13:00 житомирян запрошують долучитися до «ланцюга єдності» та патріотичної ходи з нагоди Дня Соборності. «Живий» коридор простягнеться від стели Героям Небесної Сотні, що біля Свято-Михайлівського кафедрального собору по вулиці Михайлівській, до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні на майдані імені С.П. Корольова.

Як повідомляв Житомир.info, 22 січня 2021 року, в День Соборності України, першокурсники військового інституту розгорнули в Житомирі прапор площею майже 100 квадратних метрів.

Фоторепортаж з відзначення Дня Соборності України у 2021 році – тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День Соборності естафета ланцюг єдності  
Матеріали по темі