Здоров'я

В Житомирській області «почервонів» ще один показник епідемічної небезпеки поширення COVID-19

27 January 2022, 10:00

Житомирська область знаходиться у «помаранчевій» зоні епідемічної небезпеки поширення COVID-19, але вже має перевищення норми по двох показниках.

Така інформація 27 січня оприлюднена на сайті Міністерства охорони здоров’я.

У Житомирській області за даними на 26 січня 2022 року крім перевищення коефіцієнту виявлених випадків ПЛР або експрес-тестів на антиген (понад 20%) також перевищена динаміка рівня госпіталізації – 56,6%.

Зауважимо, що «червоний» рівень епіднебезпеки встановлюється на території регіону в разі наявності протягом трьох днів підряд двох та більше ознак з п’яти. Станом на ранок 27 січня в «червоній» зоні перебувають дві області – Івано-Франківська та Рівненська.

Нагадаємо, з 20 січня Житомирська область перейшла із «жовтого» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 до «помаранчевої» через перевищення одного показника – коефіцієнту виявлених випадків ПЛР або експрес-тестів на антиген.

Як повідомляв Житомир.info, за добу 26 січня 2022 року в Житомирській області лабораторно підтвердили 2467 нових випадків коронавірусної хвороби, пацієнтами з COVID-19 зайнято 30,6% від загальної кількості ліжок. Міністерство освіти і науки 26 січня рекомендувало запровадити для учнів 5-11 класів дистанційне навчання у зв’язку зі стрімко зростаючим показником захворюваності на COVID-19 у деяких регіонах. Станом на 26 січня з 580 закладів загальної середньої освіти Житомирської області на дистанційній формі навчання перебували 100 закладів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус МОЗ  
Матеріали по темі