Місто

У Житомирі підприємці протестували проти «тарифного геноциду» та вимагали відставки голови Комітету Верховної ради з питань фінансів

7 February 2022, 16:01

У Житомирі на майдані Корольова 7 лютого кілька десятків житомирян зібралися на акцію проти «тарифного геноциду» для малого та середнього бізнесу. Підприємці кажуть: прийшли, бо терпець увірвався, а ще хочуть змінити ситуацію на краще.

«Злидні вже збільшилися до таких розмірів, що жити важко стало, і при цьому приймаються закони, які знищують малий бізнес. Багато малих підприємців зачиняються і звільняють своїх людей. З кінця березня маса людей вийде безробітними. І при цьому приймаються закони «драконівські» про фіскалізацію, касові апарати, які значно збільшать ціни. В кінцевому результаті це відобразиться на всіх споживачах», — каже підприємець Тетяна.

«Відміни РРО всі хочуть. Вважаю, що непотрібні витрати, зараз і так дуже важкі часи для підприємництва. Касові апарати, ще доводиться вести більш складну бухгалтерію, додатково наймати бухгалтера. Важко, хочеться якось з цим боротися», — говорить підприємець Олександр.


Підприємці підготували до очільників держави та області звернення з вимогами.

«Основна наша вимога — це прийняття законопроекту 5866 або 5666-1, який нівелює і відміняє тотальну фіскалізацію, на сьогоднішній день закон вже є діючим. Друге питання — це захмарні тарифи на енергоносії, це все, що стосується бізнесу, тому що це суттєво впливає на послуги та товари підприємців і бізнесу, і ми не конкурентоспроможні стаємо. І, на жаль, це все в кінцевому випадку впливає на ціну для покупців, наших житомирян. І третє, наше вимога — це відставка пана Гетьманцева, це три основні вимоги», — каже голова «Всеукраїнського комітету розвитку та захисту бізнесу «Відсіч» Сергій Зайцев.

Згодом мітингувальники перемістилися в приміщення облдержадміністрації та почали вимагати, щоб до них вийшов голова облдержадміністрації Віталій Бунечко. За кілька хвилин до людей вийшли заступник голови Житомирської ОДА Олександр Федько та начальник управління юридичної та кадрової роботи Житомирської обласної ради Анатолій Репіков, які пообіцяли підтримати підприємців.

«ФОПи звертаються з тим, щоб ви – ми розуміємо, що це не ваше компетенція, – але ми просимо вас, щоб ви звернулися і попросили Верховну раду, наших депутатів, які йдуть від Житомирської області про те, щоб вони внесли в порядок денний 5866 і 58 66.1, і так само його підтримали на голосуванні», — звернулися до заступника голови Житомирської ОДА Олександра Федька.

«Що стосувалося тарифів: після зборів, які відбулися на «Житомиргазі», – представники громадськості були присутні на сесії – ми дали відповідне звернення. Ми належним чином відреагували, внесли це питання на сесію, депутати проголосували, ми направили до Верховної ради, до Кабінету міністрів, звернення надали стосовно тарифної політики практично у всіх цих питаннях, що сьогодні ставляться. Якщо громадськість вважає, що тих дій недостатньо, якщо питання стоїть у цьому зверненні, ми це звернення приймемо, внесемо на комісію і на сесію», — каже начальник управління юридичної та кадрової роботи Житомирської обласної ради Анатолій Репіков.

Нагадаємо, на початку березня 2021 року у Житомирі підприємці виходили на мітинг проти карантинних обмежень: після спілкування з головою ОДА та мером Житомира малому бізнесу дозволили працювати в режимі видачі онлайн-замовлень.

Як повідомляв Житомир.info, в 2020 році у Житомирі на майдані Корольова підприємця кілька разів збиралися на акції проти введення касових апаратів для ФОПів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: акція підприємці мітинг Гетьманцев ФОП касовий апарат  
Матеріали по темі