Місто

​Після переговорів з ФОПами у Житомирі пообіцяли скликати екстрене засідання комісії ТЕБ та НС

3 March 2021, 19:25

О 15.00 до підприємців, які зранку 3 березня зібрались на мітинг проти карантинних обмежень, вийшли Житомирський міський голова Сергій Сухомлин та голова обласної державної адміністрації Віталій Бунечко.

Однак знайти спільне рішення присутні не змогли, тому запропонували кільком представникам бізнесу разом з очільниками міста та області провести переговори у приміщенні ОДА. Спілкування проходило без камер, приміщення адміністрації зачинили, інших охочих не пускали.

Більше ніж через годину підприємці вийшли з адміністрації та розповіли про результати.

«Переговори, чесно скажу, не були легкі, але до якихось результатів ми дійшли. Я хочу зробити ще одне оголошення до нашої розмови. Бунечко зареєстрував звернення до Кабінету Міністрів про те, що ми на початку в 3 години зібрались і оголосили та проголосували, тобто ці вимоги передали до Кабміну», – повідомив співорганізатор мітингу Андрій Попов.


«Рішення будь-яке приймається нормально, якщо це робиться для народу, для нормальних умов. Все залишається жорстко, норми ми маємо витримувати, тому що їх ніхто не скасовував й вирішити їх не так можна, але є маленькі норми, які ми завтра кожен на робочому місце введе. Ви знаєте, що це карантинна відстань, маски, окуляри, спілкування, ніхто їх не скасовував, спілкування з клієнтами, один одним не стояти. Всі сподівання на вас», – зазначив учасник мітингу Сергій Прокопович.

«Я вам так скажу, ви рано плескаєте в долоні, переговорний процес тільки почався. Боже збав, він не закінчився, не робіть з наших слів заклик «пішли ви всі на» ми будемо працювати, такого ми не говоримо», – додав Андрій Попов.

На уточнення, чи відновлювати завтра підприємцям роботу, Сергій Прокопович відповів: виходимо, дотримуєтесь усіх норм.

Як повідомив міський голова, сьогодні з цього питання має засідати міська комісія з ТЕБ та НС.

«Ми сьогодні будемо ще проводити міську комісію, і там деякі моменти можна відпрацювати на рівні міста. Я ще поки що не можу сказати, бо треба опрацювати, щоб все було згідно з законодавством. Другий момент, що в понеділок була оголошена червона зона Кабінетом Міністрів, а голова адміністрації вже підготував звернення до головного санітарного лікаря. Він з ним спілкувався і в п’ятницю може бути перегляд зони в залежності від того, які будуть показники. Сьогодні ми після рішення міської комісії дамо інформацію. До 9 вже точно дамо всю інформацію людям», - відповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі в перший день введення червоної зони кількасот підприємців влаштували мітинг. Вони вимагають внести зміни у рішення обласної комісії ТЕБ та НС та дозволити працювати малому бізнесу. На майдані Корольова зібралися підприємці з Житомира, Чуднова, Андрушівки та Бердичева.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мітинг ФОП карантин Бунечко ТЕБ та НС комісія  
Матеріали по темі