Місто

​ Житомирські підприємці вкотре вийшли на протест через закон про касові апарати

10 February 2020, 13:39

Близько сотні житомирян зранку 10 лютого влаштували акцію на майдані Корольова. Вкотре люди протестують проти введення касових апаратів для ФОПів.

За словами протестувальників, подібні акції цього дня проходять ще у 30 містах України. Підприємці звертаються до президента, прем'єр-міністра та голови Верховної Ради з проханням скасувати закони «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг (№128-ІХ ) та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг (№129-ІХ )».

«‎Сьогодні у нас є незареєстроване громадське об'єднання «‎Рада місць», яке об'єднує більше як 30 місць. Пізніше буде пряма трансляція з тих міст, які так само проводять таку акції. Відпрацювали звернення до пана президента, прем'єр-міністра Олександра Гончарука, Дмитра Разумкова. Ми просимо, щоб нас почули, сіли за стіл перемовин і ті закони, які були прийняті в «‎турбо» режимі, які нас знищують, було скасовано»‎, – каже приватний підприємець Сергій Зайцев.


Учасники протесту нарікають, через дані закони кількість приватних підприємців зменшиться та анонсують наступну акцію, яка відбудеться вже наступного тижня у Києві.

«‎Ми будемо намагатися донести до наших можновладців, до Офісу президента нашу думку, бо нас не чують. Минулого року було 9 акцій, до нас вийшла лише представник Офісу президента пані Юлія Ковалів. Але нас не хочуть чути, наші аргументи не хочуть враховувати. Ми намагаємося донести ситуацію, що закони прийняті в «‎турбо» режимі знищать спрощену систему і кількість приватних підприємців суттєво зменшується. Найближча акція – 19 лютого. Але я думаю, по мірі того, як будуть вступати закони, народ буду зіштовхуватися з проблемами, які введуть ці закони, народ буде сам підійматися та вимагати, щоб нас почули»‎, - додав Сергій Зайцев.

У разі непорозуміння з владою, будуть вимушені виїхати з країни, кажуть ФОПи.

«‎Не почують – у нас є можливість, ми будемо працювати та платити податки за кордоном»‎, – повідомив приватний підприємець Сергій Зайцев.

«‎Вони не приємні для нас, адже з тими оборотами, що ми маємо, воно вбиває. Сьогодні я, як Валерій мала виїхати з країни, але не можу, це моя країна. Я хочу тут жити і щоб мої діти та онуки тут жили. Але дуже важко. Якщо вводять ці закони, просто закриваюся і дійсно виїжджаю. Тому я борюся, хочу аби моя дитина пишалася, що він українець на своїй українській землі. Люди вставайте, борімося. Зеленський, почуйте нас, ми за вас голосували, ми в вас вірили, почуйте нас, людей»‎, - говорить приватний підприємиць Валентина Архіпова.

Попереднього разу підприємці протестували 28 жовтня 2019 року.

Нагадаємо, голова Державної податкової служби Сергій Верланов переконаний, переконаний, що набуття чинності законопроєктів №1073 та № 1053 значно зменшить рівень тінізації економіки.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 17 вересня 2019 року депутати ухвалили звернення до голови Верховної ради Дмитра Разумкова щодо відтермінування прийняття законів про касові апарати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: підприємці ФОП мітинг касові апарати  
Матеріали по темі