Влада

​Державна комісія з ТЕБ і НС відтермінувала «червону зону» в Житомирській області

9 February 2022, 10:22

Житомирська область залишається у «помаранчевій» зоні карантину.

Про це вранці 9 лютого повідомила пресслужба Житомирської ОДА.

«8 лютого Державна комісія з питань ТЕБ та НС прийняла рішення залишити Житомирську область у “помаранчевій” зоні карантинних обмежень. Наразі медична система області справляється з підвищеним навантаженням від чергової хвилі COVID-19», - йдеться у повідомленні.

«Це відтермінування – гарна можливість попіклуватися про власне здоров’я та отримати щеплення. Тим самим ви можете запобігти важкому перебігу хвороби й таким чином знизити навантаження на медичну систему області, а отже разом ми здатні запобігти потраплянню Житомирщини до “червоної” зони карантинних обмежень», – зазначив заступник голови Житомирської облдержадміністрації з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько Олександр Федько, який в режимі онлайн брав участь у засіданні Державної комісії з ТЕБ та НС.

Епідеміологічна ситуація в області поступово ускладнюється з другої половини січня. Протягом останніх трьох тижнів зареєстровано понад 19 тисяч нових випадків захворювання.

Водночас на сьогодні маємо позитивну тенденцію до зниження динаміки рівня госпіталізацій. Медичні установи області, залучені до лікування COVID-19, повною мірою забезпечені безперебійними поставками медичного кисню.

«Закликаємо усіх жителів Житомирщини врахувати нинішні обставини та не забувати про елементарні правила безпеки, які ви всі знаєте: дотримуйтеся маскового режиму, дистанції та користуйтеся антисептиками. А при найменших ознаках інфекційного захворювання залишайтеся вдома!», – наголосив Олександр Федько.

Нагадаємо, 2 лютого 2022 головний санітарний лікар України Ігор Кузін прогнозував найближчими днями перехід шести областей, в тому числі і Житомирської, до червоної зони карантину.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 9 лютого 2022 року в Житомирській області лабораторно підтверджено 175202 випадки коронавірусної хвороби, з них 1557 виявили упродовж минулої доби, 8 лютого. Активних хворих нині – 27 630 жителів області. Завантаженість лікарень 48,7%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 червона зона ТЕБ і НС помаранчева зона  
Матеріали по темі