Місто

Які вулиці у Житомирі планують відремонтувати у 2022 році

11 February 2022, 14:30

Цього року на поточний ремонт доріг у Житомирі планують витратити 48,5 млн грн.

Які вулиці відремонтують у 2022 році та коли почнеться сезон ремонту доріг, 11 лютого дізнавалися журналісти Житомир.info.

Спочатку комунальники почнуть «латати» ями – це буде так званий аварійний ремонт.

«Найближчим часом, коли настануть сприятливі погодні умови, КП «УАШ» буде виконувати аварійний ремонт доріг. Якщо це буде протягом найближчого тижня, то нам потрібно хоча б +5-10 градусів і без опадів, тоді почнеться аварійний ремонт. Наступний етап – це буде струменевим методом. Вже є графік розроблений щодо ремонту проспекту Незалежності, проспекту Миру, Київського шосе, Київського шляхопроводу, вул. Західної і вул. Героїв Базару. Це забивка ям без фрезерування. Є спеціальна техніка, минулого року ми спробували її на вулиці Саєнка і на деяких інших вулицях. Досить дієво при аварійному ремонті на початку року. На поточний аварійний ремонт цього року передбачено 48,5 млн грн. Це приблизно така ж сума, як і минулого року, минулого року було близько 44 млн грн», – розповідає заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.


Поточний ремонт доріг розпочнеться на початку літа. Роботи стартують з вулиці Театральної, де повністю замінять верхній шар асфальтобетонного покриття.

«Це буде точно не раніше червня, оскільки для таких робіт, з верхнім шаром, точно мають бути сприятливі погодні умови, це точно в районі червня. Планується: жахлива ситуація у нас зараз на вул. Параджанова – шляхопровід, частково вул. Вітрука, частково вул. Фещенка-Чопівського. Вулиця Льва Толстого, від перехрестя вулиць Жуйка до перехрестя Святослава Ріхтера та Іван Мазепа, плануємо відремонтувати цю частину поточним ремонтом. Перелік вже сформований, початок буде з вулиці Театральної. Театральна буде першочергово – це буде замінений верхній шар асфальтобетонного покриття», – розповідає Олександр Шевчук.

Щодо капітального ремонту, то роботи продовжать на вулиці Київській.

«Капітально відремонтувати цього року плануємо вул. Київську, від Небесної сотні до перехрестя з вул. Східною, тобто цю частину плануємо капітально відремонтувати із заміною борту та заміною тротуарів. Це буде співфінансування, поки говоримо про 10 % від загальної вартості – це близько 10 млн грн», – каже заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

Також варто зазначити, що це не всі вулиці, які будуть ремонтувати у 2022 році, адже повний перелік буде сформований після завершення зими, коли можна буде оцінити, у якому стані місцеві дороги.

Нагадаємо, 10 лютого у соцмережі оприлюднили відео, на якому біля залізничного вокзалу в Житомирі працівники КП «Управління автомобільних шляхів» закидають калюжі асфальтом.

Як повідомляв Житомир.info, у 2021 році планували витратити близько 60 мільйонів гривень на капітальні та поточні ремонти доріг у Житомирі з міського бюджету.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога ремонт поточний ремонт капітальний ремонт яма  
Матеріали по темі