Здоров'я

В області лікарні на 40% заповнені хворими на СOVID-19, обидві лікарні Житомира – у переліку найбільш завантажених

14 February 2022, 11:25

Лікарні Житомирської області, які надають стаціонарну медичну допомогу хворим на коронавірус та пацієнтам з підозрою, нині заповнені трохи більш ніж на 40%. Обидві лікарні Житомира входять до числа найбільш завантажених.

Про це 14 лютого під час онлайн-брифінгу розповів заступник голови Житомирської облдержадміністрації Віктор Градівський.

«Зараз завантаженість ліжок у нас на рівні 40,4%. Найбільша завантаженість хворими та пацієнтами з підозрою спостерігається у Попільнянській лікарні, Олевській центральній лікарні, Ружинській центральній лікарні, лікарні № 1 міста Житомира, а також у лікарні №2 імені Павлусенка міста Житомира», – повідав Градівський.

Зауважимо, що серед переліку найбільш заповнених медзакладів станом на 14 лютого немає житомирської дитячої лікарні імені Башека та обласної дитячої лікарні (обидва ці медичні заклади протягом кількох тижнів були значно завантажені пацієнтами).

Загалом, зі слів Віктора Градівського, у стаціонарах нині лікується 1067 хворих на коронавірус, кисневу підтримку отримують 625 людей, під апаратами штучної вентиляції легень перебувають 29 хворих.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 27 січня 2022 року на стаціонарному лікуванні у медзакладах Житомирської області перебувало трохи більше 500 пацієнтів з коронавірусом. Завантаженість лікарень була на рівні 30%. Зокрема, в Житомирі найбільше були заповнені дитячі лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 брифінг лікарня завантаженість пацієнт хворий  
Матеріали по темі