Події

​Оперативна інформація від силових структур України станом на 3 березня (оновлюється)

3 March 2022, 04:10

Восьмий день війни з російськими окупантами. Житомир.info продовжує відстежувати ситуацію та інформуватиме жителів Житомира та області про основні події в Україні. Оперативна інформація усіх силових структур та відомств публікуватиметься нижче.

Збережіть посилання, аби відслідковувати усі важливі події, що відбуваються в охопленій вогнем Україні. Інформація тут оновлюватиметься упродовж доби 3 березня.

Міністерство внутрішніх справ. Зведена інформація за 3 березня.

Держприкордонслужба

Черги (скільки приблизно чекати на головних переходах)

Станом на 12:00 03 березня пасажиропотік на кордоні України з країнами ЄС та Молдови й надалі зменшується. Рівень завантаженості пунктів пропуску також суттєво знизився.

Порівнюючи стан черг за останні 12 годин (з 00:00 03 березня), відмічаємо, що кількість автомобілів, які очікують перетину кордону зменшилася, приблизно, з 1700 до 250 автівок. Черги з пішоходів – у межах 25-100 осіб.

Наразі відносно незначні черги автівок фіксуються біля наступних пунктів пропуску:

  • • на кордоні з Польщею: «Ягодин» (20 л/а);
  • • на кордоні зі Словаччиною: «Ужгород» (40 л/а);
  • • на кордоні з Угорщиною: «Лужанка» (40 л/а), «Вилок» (20 л/а);
  • • на кордоні з Румунією: «Порубне» (40 л/а).

Решта пунктів пропуску вільні.

Черги перед пунктами пропуску із сусідніми державами, на виїзд з України, станом на 18.00 03.03.2022

???????? Республіка Польща:

  • «Ягодин» - 90 л/а, 0 пішоходів;
  • «Устилуг» - 0 л/а, 200 пішоходів;
  • «Угринів» - 10 л/а, 0 пішоходів;
  • «Рава-Руська» - 50 л/а, 100 пішоходів;
  • «Грушів» - 150 л/а, 300 пішоходів;
  • «Смільниця» - 0 л/а, 0 пішоходів;
  • «Краківець» - 300 л/а, 450 пішоходів;
  • «Шегині» - 90 л/а, 450 пішоходів.

???????? Словацька Республіка:

  • «Малий Березний» - 0 л/а, 0 пішоходів;
  • «Ужгород» - 50 л/а, 250 пішоходів.
  • «Малі Селменці» - 15 пішоходів.

???????? Угорщина:

  • «Тиса» - 16 л/а (пропуск пішоходів не здійснюється);
  • «Дзвінкове» - 0 л/а, 5 пішоходів;
  • «Косино» - 0 л/а, 10 пішоходів;
  • «Лужанка» - 20 л/а, 0 пішоходів;
  • «Вилок» - 30 л/а, 0 пішоходів.

???????? Румунія:

  • «Дякове» - 10 л/а, 0 пішоходів;
  • «Солотвино» - 60 л/а, 200 пішоходів;
  • «Порубне» - 70 л/а, 0 пішоходів.

???????? Республіка Молдова:

  • «Мамалига» - 20 л/а, 0 пішоходів;
  • «Кельменці» - 0 л/а, 0 пішоходів;
  • «Росошани» - 15 л/а, 0 пішоходів;
  • «Сокиряни» - 25 л/а, 0 пішоходів

Інциденти

1)Загарбники затопили цивільний корабель під прапором Панами

Обстрілом з російського війського корабля затоплений суховантаж «HELT», який загарбники взяли в заручники позавчора. Наразі ми отримали голосові повідомлення, якими обмінювався боцман з предстпвником судновласника.

«Знайте, во всем виновата Россия, войну они затеяли и подбомбили HELT тоже они», - таке повідомлення відправив боцман підбитого корабля, не знаючи, чи вдасться йому та команді врятуватися.

Згідно з отриманими повідомленнями, боцман та кок врятувалися і намагалися розшукати решту екіпажа. Тим часом суховантаж повністю затонув. Проводити рятувальну операцію погрозами відкриття вогню перешкоджає корабель ВМФ РФ.

2) Прикордонники продовжують повертати з кордону ухильників від мобілізації

▪️Минулої доби під час заходів контролю в пунктах пропуску на західних та південних ділянках кордону військовослужбовці ДПСУ виявили п’ять осіб призовного віку, які намагалися покинути нашу країну всупереч оголошенню президентом України воєнного стану. Причому один із подорожувальників мав намір виїхати по паспорту громадянина іншої країни, ще один заявив, що має довідку на постійне місце проживання закордоном, що не звільняє українців від конституційного обов’язку боронити Батьківщину.

▪️Загалом, аби незаконно потрапити до Молдови, Румунії та Польщі, прикордонникам Західного регіонального управління запропонували 3600 доларів США та 500 євро неправомірної вигоди.

▪️Зокрема, у пункті пропуску «Мамалига» прикордонники Чернівецького загону затримали мешканця Буковини, який пропонував 3 тисячі доларів США. Чоловік знав, що підпадає під категорію осіб, яким заборонено на даний час виїзд з України, однак вирішив, що його охоронці кордону пропустять за «щедру винагороду» .

▪️При спробі дати неправомірну вигоду був затриманий інший громадянин України в пункті пропуску «Порубне». Хабародавця викрили оперативні співробітники під час проходження паспортного контролю, коли той пропонував прикордонному наряду 500 євро.

▪️Ще одного «патріота» затримали в пункті пропуску «Ягодин». Чоловік намагався дати хабар в розмірі 300 доларів США.

▪️Крім того, дві спроби підкупу за аналогічних обставин викрито на півдні країни. Зокрема, в пунктах пропуску «Могилів-Подільський» та «Рені» 21-річний та 56-річний громадяни України намагалися підкупити вартових кордону, запропонувавши хабар у розмірі 1000 та 2000 доларів США.

▪️В усіх випадках прикордонники від неправомірної вигоди відмовилися, не пропустили громадян та повідомили правоохоронні органи про виявлені правопорушення, в тому числі, за ч.1 ст. 369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі.

Після відкритого вторгнення росії лише через пункти пропуску у Львівській області з-за кордону в’їхали понад 50 тисяч громадян України. Серед них близько 80% (майже 40 тис) – це чоловіки, віком 18-60 років.

Нацполіція

1) 2 березня під обстріл ворожої техніки потрапили житлові будинки мешканців села Селище та Дернівка Баришівської територіальної громади. Наразі кількість потерпілих людей встановлюється. Водночас українська авіація розбила ворожу техніку, яка рухалася у напрямку Русанова.

Незважаючи на складну оперативну обстановку, поліцейські Броварського районного управління поліції продовжують забезпечувати публічну безпеку і надавати всебічну допомогу населенню.

2) Евакуація з Волновахи: поліцейські допомогли врятувати близько 100 людей. Евакуація триває третю добу. За цей час з Волновахи вже евакуйовано близько 800 мирних мешканців. Усі вони зараз у безпеці, їм надається медична та інша допомога. Сьогодні правоохоронці евакуювали близько 100 людей. Переважно це жінки з дітьми, найменшим – близько року. У момент, коли люди сідали до автобусів, ворог розпочав поблизу обстріл з «градів».Дорогою поліцейські підібрали в селах ще дві родини, які благали про допомогу. Евакуйованих розмістили в містах, де немає обстрілів, про них піклуються місцева влада й волонтери, біженців забезпечують продуктами та предметами першої необхідності.

3) Сьогодні, 3 березня, з невідомої зброї були обстріляні три житлових будинки по вулиці Героїв Праці та один будинок по вулиці Тракторобудівників у Харкові. Внаслідок нападу 3 людей загинули, 2 – отримали поранення. Поліція уточнює кількість постраждалих. Слідчі працюють на місцях подій та ретельно документують злочинні дії російських військових. Відкрито кримінальне провадження за статтею 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

4) Біля Південного вокзалу у Харкові поліцейські затримали чоловіка та жінку, які намагалися заволодіти товарами з кіоску. Крім того, чоловік мав при собі зброю - автомат без дозвільних документів. Ще одного мародера виявлено в районі поста ХТЗ. Зловмисник за допомогою балонних ключів знімав колеса з припаркованих автівок.

На перехресті вулиць Богдана Хмельницького і Маршала Рибалка громадянин проник у кіоск зі спиртним та виносив товар. Протиправні дії мародерів були одразу припинені, а зловмисники - доставлені до територіальних підрозділів поліції.

5) У Києві поліцейські затримали ДРГ з арсеналом зброї. Викрили чотирьох диверсантів на одній із станцій метро, коли вони здійснювали фотофіксацію. В їхньому автомобілі поліцейські виявили арсенал зброї, зокрема РПГ-7 та заряд до нього, автомати Калашникова зі спорядженими магазинами, гранати, саморобний вибуховий пристрій та тротилові шашки. Під час забезпечення громадської безпеки, працівники Департаменту міграційної поліції спільно з поліцейськими столичного управління метрополітену виявили двох чоловіків, які крадькома намагалися сфотографувати вхід у станцію та прилеглу територію. Неподалік правоохоронці виявили автомобіль, в якому перебували спільники затриманих. Усіх диверсантів затримали. Під час перевірки правоохоронці виявили в їхньому автомобілі арсенал зброї: РПГ-7, заряд до нього, автомати Калашникова АК-74 зі спорядженими магазинами та велику кількість набоїв 5,45 мм, гранати, соморобний вибуховий пристрій, тротилові шашки, військові ножі. Окрім того, ДРГ мала із собою каністри із бензином, карти Києва та підроблені перепустки.

Крім того:

1)За вісім днів війни загинуло 19 поліцейських, 60 отримали поранення, 2 – безвісно зникли. Всі – під час виконання службових завдань з протидії російському ворогу.

2) Наразі навантаження на спецлінії 102 велике, але поліцейські намагаються оперативно реагувати на всі повідомлення, які надходять від громадян. Відтак створено резервні номери телефонів. Збережіть собі ці контакти. За цими номерами телефонів ви можете звернутися та повідомити про подію: https://www.npu.gov.ua/news/stoprussia/Informacziya-shhodo-dodatkovix-telefoniv-policziji-u-vsix-regionax-derzhavi/

3) Кіберполіція продовжує блокувати ворожі акаунти у соцмережах. Заблоковані облікові записи розповсюджували дезінформацію, а також інформацію щодо місць дислокацій ЗСУ.

Наразі у боті, котрий допомагає блокувати диверсійні акаунти, 136 тисяч підписників, в групі - 84 тисячі підписників. За допомогою боту було заблоковано Telegram-канали, YouTube-канали, Facebook-групи, Instagram-профілі та TikTok-акаунти, які розповсюджували дезінформацію, а також інформацію щодо місць дислокацій ЗСУ.

Посилання на Telegram-канал - https://t.me/stoprussiachannel. Сюди будуть надсилатися диверсійні ресурси для блокування та детальні інструкції як це зробити.

Посилання на бот - https://t.me/stopdrugsbot. Сюди громадяни направляють виявлені ресурси для їх перевірки та подальшого блокування.

Також кіберполіція запустила бот для інформування росіян про реальну ситуацію в Україні.

За допомогою боту кожен українець може направити лист росіянам і повідомити про факти військової агресії проти наших співвітчизників.

Посилання на бот - https://t.me/lettersoftruthbot

ДСНС

1) Чернігів. Станом на 18:20 внаслідок авіаційних ударів з-під завалів вилучено тіла 33 загиблих людей та 18 травмованих. В зв’язку з потужними обстрілами рятувальні роботи тимчасово призупинено.

2) Київська область, Бучанський район: у с. Чайки в результаті потрапляння снаряду в складське приміщення по виготовленню та зберіганню монтажної піни сталося загоряння складу на площі 10 000 м. кв. та 8-ми поверхової адміністративної будівлі. На даний час жертв та потерпілих немає. На гасіння залучено 8 одиниць техніки та 38 особового складу.

3) 3 березня о 16:11 до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у м. Києві надійшло повідомлення про пожежу на вул. Вишгородській, 4, що в Оболонському районі столиці. На місце події було направлено рятувальників 25-ї Державної пожежно-рятувальної частини. По прибуттю на місце було встановлено, що загоряння виникло в одній із квартир на 3 поверсі 5-поверхового житлового будинку з розповсюдженням вогню на балкон 4-го поверху. Вогнеборці негайно ж приступили до гасіння пожежі та евакуації людей. О 17:16 загоряння було локалізовано на площі 20 кв.м та о 17:47 - ліквідовано. У ході гасіння пожежі з 5 поверху було врятовано дитину та передано бригаді швидкої медичної допомоги. Крім того, з сусідніх квартир та верхніх поверхів було виведено на свіже повітря 2 особи. На місці події працювало 2 одиниці основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки, а також 8 чоловік особового складу.

4) Харків. Російські війська завдали ударів по цивільному населенню.

Станом на 18:00 в мікрорайоні Північна Салтівка м. Харків до пошуку, рятування людей та гасіння загорань залучено 140 осіб та 48 од. техніки ДСНС.

5) В м. Охтирка 14 рятувальників та 3 одиниці техніки ДСНС працюють на місці нанесеного авіаудару по ТЕЦ. На даний момент виявлено тіла двох загиблих людей. З-під завалів деблоковано жінку. Травмовану передали медикам. Роботи тривають.

6) Рятувальники допомогли евакуювати місцеве населення з м. Боярка, с. Жорнівка, с. Двінкове, с. Перевіз, с. Княжичі та с. Новосілка Київської області. Для доправлення до вокзалу п'ятиста людей було задіяно 5 автобусів від місцевої влади.

7) Київська область. Фастівський район с. Гатне: в результаті обстрілів 03.03.2022 сталося загорання приватного житлового будинку. До місця події залучено одна одиниця техніки та 5 чоловік особового складу. На місці виявлено 1 загиблу особу та 1 особу потерпілу.

Міністерство оборони ЗСУ станом на 21.25

Спецпризначенці Головного управління розвідки МО України знищили у Гостомелі ще 10 ворожих БМД Триває бій за контроль над містом Гостомель. В районі місцевого склозаводу станом на 18.30 вже знищено 10 бойових машин десанту ворога. Бій веде зведена група спецпризначенців під керівництвом ГУР МО України та підготовлені ними місцеві групи опору. Загалом протягом дня спецпризначенці знищили у Гостомелі 20 бойових машин десанту ворога.

відео тут

ДСНС станом на 20.45

Рятувальники, у взаємодії з іншими службами, евакуюють населення з небезпечної території. Сьогодні двічі ворожі окупанти здійснили обстріли у селі Біленьке, Білгород-Дністровського району Одеської області, внаслідок чого 1 людина загинула, і 1 - отримала поранення. У зв’язку з небезпекою повторних ударів було прийнято рішення евакуювати мешканців села Біленьке (близько 330 чол.) в безпечне місце. Для перевезення від Територіальноі громади залучено 5 автобусів. Від ДСНС було залучено 1 одиницю техніки та 7 рятувальників. Від національної поліції - 1 відділення в складі 3-х чоловік та представники ciльської та районної рад.

ДСНС станом на 20.35

Оперативна інформація. Донецька область Внаслідок обстрілів у м. Торецьк 3 березня було пошкождено газопровід низького тиску, відключено 2 газорозподільчі пункти, припинено газопостачання на всі 19 котелень міста, внаслідок чого без опалення залишилось 400 житлових будинків (понад 15 тис. абонентів), 8 загально освітніх шкіл, 9 дитячих навчальних закладів та 10 лікувальних закладів. Температура повітря 1 градус тепла.

Операція об'єднаних сил станом на 20.12

Операція об'єднаних сил повідомляє:

Протягом доби підрозділами ДСНС ДОНЕЦЬКОЇ та ЛУГАНСЬКОЇ областей здійснено 8 виїздів на ліквідацію наслідків бойових дій. Ліквідовано 6 пожеж.

Також, здійснено 2 залучення до надання допомоги населенню.

На даний час:

  • пошкоджено дах спортзалу ЗОШ № 16 у населеному пункті Лисичанськ.у зв’язку з припиненням електропостачання,
  • відсутнє водопостачання до населеного пункту КАРБОНІТ та по напрямку ЗОЛОТЕ-ПІВНІЧ. Без водопостачання тимчасово залишається квартал СОНЯЧНИЙ у населеному пункті ЗОЛОТЕ - 6500 абонентів.
  • внаслідок обстрілу перекрито засув газової труби діаметром 80 мм

У населеному пункті БОРОВЕНЬКИ. Без газопостачання залишилось 209 абонентів.

  • пошкоджено газопровід дитячого садку №19 у населеному пункті ЛИСИЧАНСЬК.
  • внаслідок обстрілів населеного пункту ЛИСИЧАНСЬК в районі заводу «Гумових технічних виробів» пошкоджено газопровід «СЄВЄРОДОНЕЦЬК – ЛИСИЧАНСЬК - РУБІЖНЕ» діаметром 500 мм. Газопостачання переведено на резервні трубопроводи. Виток газу ліквідовано.внаслідок обстрілу перекрито засувку газопроводу високого тиску діаметром 150 мм на виході ГРС «СИРОТИНЕ». Без газопостачання залишились населені пункти БОРІВСЬКЕ, ВОРОНОВО, СИРОТИНЕ загалом 2529 абонентів.
  • евакуйовано 550 осіб.

Сухопутні війська ЗСУ станом на 20.05

Ціна усієї цієї техніки в Україні - 4 гривні за кілограм металу.

СУ-30 - 33 млн $
КА-50 - 20 млн $
ПАНЦИРЬ-С1 - 14 млн $
Т-90 - 3 млн $
ТИГР - 400 тис.$


Генеральний штаб ЗСУ станом на 19:45

Оперативна інформація станом на 18.00 03.03.2022 щодо російського_вторгнення

На Волинському напрямку ЗС України утримують визначені рубежі.

На території Республіки Білорусь, по той бік українсько-білоруського кордону, у лісистій місцевості розміщена 38 окрема десантно-штурмова бригада ЗС Республіки Білорусь.

За наявною інформацією командування військової частини отримало наказ про перетин кордону з Україною. Доведення бойового наказу буде здійснено після перетину кордону.

Морально-психологічний стан десантників вкрай низький. Офіцери та солдати не бажають виконувати роль російських найманців. Значна кількість висловилась за припинення контрактів, термін яких у більшості спливає в травні.

На Сіверщині механізовані та танкові частини стійко утримують оборону на зайнятих рубежах довкола Чернігова.

На Слобожанщині механізовані частини Збройних Сил України ефективно ведуть оборонні бої з переважаючими силами ворога, на окремих напрямках мають успіх. Противник несе великі втрати.

Угруповання Об’єднаних сил у ході важких оборонних боїв зірвало плани російських загарбників та не допустило виходу противника на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Українське місто Маріуполь залишається прикладом героїчного спротиву російській навалі.

На тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей триває формування частин з резервістів, призваних у січні-лютому 2022 року. За планами російських кураторів маршеві роти будуть терміново перекидати під Харків.

Мобілізовані чоловіки висловлюють гостре невдоволення.

На Приморському напрямку підрозділи ЗС України ведуть оборонну операцію в операційній зоні та здійснюють прикриття частини морського узбережжя. Частина сил виконує завдання з недопущення прориву противника з району населених пунктів Херсон та Миколаїв.

Угруповання оборони міста КИЄВА продовжує відбиття наступу ворога, нанесення йому вогневого ураження та утримання оборонних рубежів навколо міста та основних аеродромів. Не маючи успіху противник вдається до обстрілів цивільних будинків з південно-західних околиць української столиці.

Поряд з цим загарбники зухвало діють і в інформаційному просторі поширюючи дезінформацію та матеріали кремлівської пропаганди. Довіряйте тільки перевіреним інформаційним ресурсам.

Генеральний штаб ЗБУ станом на 19:45

Підприємства ДК «Укроборонпром» вже почали приймати та ремонтувати трофейну техніку. Це СБРМ «Тігр». Майже нова, малий пробіг, двигун, коробка та ходова цілі. Є сліди обгорання та невеликі залишки органіки. Автомобіль добре послужить Україні.

Міністерство внутрішніх справ станом на 19.30

Харківські слідчі проводять огляди місць подій та фіксують обстріли житлових будинків. Ворог продовжує безжальне знищення українців. В результаті нападів російських окупантів гинуть мирні мешканці Харкова.

Сьогодні, 3 березня, з невідомої зброї були обстріляні три житлові будинки на вулиці Героїв Праці та один будинок на вулиці Тракторобудівників у Харкові.

Внаслідок нападу 3 людини загинули, 2 – отримали поранення. Поліція Харківської області уточнює кількість постраждалих. Слідчі працюють на місцях подій та ретельно документують злочинні дії російських військових. Відкрито кримінальне провадження за статтею 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Російські окупанти обов’язково відповідатимуть за кожне загублене життя, кожний зруйнований будинок на українській землі!

Офім Президента України станом на 19:05

Ситуація щодо російського вторгнення – брифінг Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

ДСНС станом на 18:52

Чернігів Станом на 18:20 внаслідок авіаційних ударів з-під завалів вилучено тіла 33 загиблих людей та 18 травмованих. В зв’язку з потужними обстрілами рятувальні роботи тимчасово призупинено.


ДСНС станом на 18.52

Київська область, Бучанський район:

у с. Чайки в результаті потрапляння снаряду в складське приміщення по виготовленню та зберіганню монтажної піни сталося загоряння складу на площі 10 000 м. кв. та 8-ми поверхової адміністративної будівлі.

На даний час жертв та потерпілих немає. На гасіння залучено 8 одиниць техніки та 38 особового складу.


ДСНС станом на 17:45

Оперативна інформація. Харківська область. 3 березня близько 15:40 в мікрорайоні Північна Салтівка м. Харків, внаслідок обстрілів багатоповерхових житлових будинків районі сталося руйнування будівель та споруд.

Станом на 17:15 від ДСНС на пошуки, рятування людей та гасіння загорань залучено 70 осіб та 20 од. техніки.


ДСНС станом на 17.11

Чернігів. Станом на 15:30 внаслідок авіаційних ударів з-під завалів вилучено тіла 22 осіб. Роботи продовжуються.


Сухопутні війська ЗСУ станом на 17.22

м. Чернігів. ТРО запрошує Кадирова до України.


Генеральний штаб ЗСУ станом на 16.37

3 березня 2022 року у Верховній Раді України відбулося пленарне засідання, під час якого прийнято 14 законів та одну постанову.

Зокрема, Парламентом ухвалено Постанову Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Верховного комісара ООН у справах біженців, Міжнародного комітету Червоного Хреста, Європейського парламенту, міжнародних організацій та їх парламентських асамблей, парламентів та урядів іноземних держав щодо термінової необхідності забезпечення захисту цивільного населення України від збройних нападів російських загарбників (реєстр. номер №7123).

Верховна Рада України також прийняла:

  • - Закон про затвердження Указу Президента України "Про загальну мобілізацію" (реєстр. 7113);
  • - Закон про схвалення Указу Президента України "Про використання Збройних Сил України та інших військових формувань" (реєстр. №7115);
  • - Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо забезпечення відповідальності осіб, які здійснювали колабораційну діяльність) (реєстр. № 5143);
  • - Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність) (реєстр. №5144);
  • - Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо заборони виготовлення та поширення інформаційної продукції, спрямованої на пропагування дій держави-агресора) (реєстр. №5101);
  • - Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення кримінальної відповідальності за виготовлення та поширення забороненої інформаційної продукції) (реєстр. №5101);
  • - Закон про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України щодо додаткового регулювання забезпечення діяльності правоохоронних органів у складних умовах воєнного стану (реєстр. №7118);
  • - Закон України «Про внесення змін до Закону України “Про судоустрій і статус суддів” щодо зміни підсудності судів» (реєстр. №7117);
  • - Закон України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за злочини проти основ національної безпеки України в умовах дії режиму воєнного стану» (реєстр. №7116);
  • - Закон України "Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України" (реєстр. №7120);
  • - Закон про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни (реєстр.№7121);
  • - Закон про основні засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності Російської Федерації та її резидентів (реєстр №7122);
  • - Закон про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за мародерство (реєстр.№7124);
  • - Закон про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану.

Національна гвардія України станром на 15.27

Бойовики псевдореспублік разом із військовими РФ виклали в мережу відео, як обстрілюють Маріуполь залпами із "Градів". На відео видно КАМАЗ російської армії, а також автомобіль УАЗ із характерними символами на задньому склі. Випустивши касету ракет один із окупантів сміючись передає "привіт", не знаючи, що скоро його знищать.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний станом на 14.57

Російське військове керівництво провело мобілізацію на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей та формує підрозділи у складі 1 і 2 армійських корпусів для штурму населених пунктів на підконтрольній Україні території. Більшість із цих людей мають російські паспорти. Зараз частину наших земляків перекидають через територію Ростовської області, Краснодарський край та тимчасово окупований Крим для проведення морської наступальної операції із захоплення Одеси. Іншу частину вивезли в Бєлгород для штурму Києва в першому ешелоні у якості “гарматного м’яса”.

Це воєнний злочин і кричуще порушення Конвенції про захист цивільного населення під час війни.

Це також черговий доказ повного підпорядкування 1 і 2 АК 8-ій армії ЗС РФ.

Верховна рада України станом на 13.13

Міжнародний суд в Гаазі починає розслідування воєнних злочинів РФ в УкраїніПро це повідомив прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан. Він заявив, що після звернення 39 держав-учасниць його офіс розпочинає розслідування:«Ці звернення дають змогу моєму офісу розпочати розслідування ситуації в Україні з 21 листопада 2013 року, охоплюючи, таким чином, будь-які попередні та поточні звинувачення у військових злочинах, злочинах проти людства чи геноциді, скоєних на будь-якій частині території України будь-якою особою».Карім Хан закликав усіх, хто бере участь у бойових діях в Україні, суворо дотримуватися чинних норм міжнародного гуманітарного права.

«Жодна особа в ситуації в Україні не має ліцензії на вчинення злочинів під юрисдикцією Міжнародного кримінального суду».

Деталі https://bit.ly/3MkTvEa

Генеральний штаб ЗСУ станом на 13.06

Оперативна інформація станом на 12.00 03.03.2022 щодо російського_вторгнення

Діючи підступно окупанти продовжують використовувати мирне населення у якості живого щита, беручи заручників. Всупереч нормам Міжнародного гуманітарного права використовують при бомбардуваннях касетні та осколкові боєприпаси великої потужності. При нанесенні артилерійських ударів по населених пунктах окупантами активно застосовуються реактивні системи залпового вогню “Град”, “Смерч” та “Ураган”.

На Волинському напрямку ворог силами до 2 БТГр перейшов до оборонних дій і намагається утриматися на рубежі Бігунь, Овруч, Пірожки, Різня, Українка.

На Поліссі окупанти зосередили основні зусилля на Київському напрямку, несуть втрати в особовому складі та техніці, але не полишають спроб блокувати КИЇВ з північного та північно-західного напрямків.

На напрямку Коростеня противник поніс значні втрати і зупинився. Наступальних дій не здійснює.

На Сіверщині противник силами 41 загальновійськової армії, 90 танкової дивізії центрального військового округу ЗС РФ на напрямку ЧЕРНІГІВ – КИЇВ силами до 5 БТГр, 2 ТГр РВіА намагається утриматись в районах населених пунктів Любеч, Мена. Одночасно, силами 2 БТГр просувається у напрямку Коцюбинське – Гончарівське (Київ).

Окупаційні війська змушені вводити в операцію резерви. Для відновлення наступу в напрямку Києва введено додатково одну БТГр.

7 БТГр, 3 ТГр РВіА, ТГр РХБз 6 загальновійськової армії центрального воєнного округу ЗС РФ, 2 загальновійськова армія ЗС РФ продовжують спроби відновити наступальні дії на Ніжинському та Прилуцькому напрямках.

На напрямку ПЕРЕМОГА – БРОВАРИ висуваються до двох БТГр зі складу 2 загальновійськової армії центрального військового округу ЗС РФ.

На Слобожанщині ворожі війська зі складу 1-ї танкової армії ЗС РФ, 6-ї та 20-ї загальновійськової армії після незаконного перетину державного кордону України зупинені на рубежі в районах населених пунктів ОХТИРКА, БОГОДУХІВ, ЧУГУЇВ, ШЕВЧЕНКОВЕ.

На Сумському напрямку до двох БТГр зі складу 200 омсбр (14 АК ПФ) та 90 (до двох БТГр) продовжує утримати в облозі населені пункти СУМИ, ЛЕБЕДИН та ОХТИРКА.

На Харківському напрямку противник силами до шести БТГр був змушений перейти до оборони. Силами до трьох БТГр імовірно здійснить чергову спробу оточити ХАРКІВ з півдня.

На Сватівському напрямку силами до двох БТГр, імовірно, здійснить спробу наступу в напрямку на ІЗЮМ та закріпитись на будь-яких рубежах. Основна причина таких дій – продовження наступу в напрямках Дніпра та Запоріжжя.

На Донеччині Маріуполь стійко тримається, адміністративні кордони Донецької та Луганської областей для ворога – недосяжні.

На Таврійському напрямку противник здійснив введення частини оперативних резервів – до БТГр, намагається продовжити наступ у напрямку ЗАПОРІЖЖЯ, частиною сил – на МАРІУПОЛЬ.

Корабельні групи Чорноморського, Північного та Балтійського флотів активно проводять демонстраційні дії.

На Сумщині підрозділи Збройних Сил України передовою групою вийшли рубежі по лінії Державного кордону Сумської області.

Деморалізований ворог продовжує нести втрати! Це ви, з реальними фото та відео, можете бачити на наших офіційних ресурсах.

ДСНС станом на 12.51

Харківська область. Ворог так боїться звичайних українських селян, що почав цинічно знищувати цілі села.

Як повідомлялось раніше, 2.03.2022 р. о 22:57 ворожої повітряної атаки зазнало село Яковлівка Мерефянської громади Харківського району. Бомбами зруйновано щонайменше 30 приватних будинків, а також знищені приватні автомобілі, господарчі споруди. Поранень зазнали 7 осіб, в

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна агресія спротив Генштаб Міноборони ЗСУ ДПСУ МВС Нацполіція  
Матеріали по темі