Події

​Оперативна інформація від силових структур України станом на 4 березня (оновлюється)

4 March 2022, 05:29

Дев’ятий день війни з російськими окупантами. Житомир.info продовжує відстежувати ситуацію та інформуватиме жителів Житомира та області про основні події в Україні. Оперативна інформація усіх силових структур та відомств публікуватиметься нижче.

Збережіть посилання, аби відслідковувати усі важливі події, що відбуваються в охопленій вогнем Україні. Інформація тут оновлюватиметься упродовж доби 4 березня.

Головне управління розвідки Міноборони станом на 23.00

Кожний українець повинен знати їхні імена! Особовий склад бригади армійської авіації, що здійснює бойові вильоти з аеродрому РБ “Ліда” для завдання ударів по мирному населенню та інфраструктурі України. Дані особи вже можуть вважати себе "лётчиками-залётчиками"! Все, доліталися, "шановні"! Ми вже працюємо над вашим пошуком! Й ви сповна відповісте за кожну сльозинку нашого народу!

Список тут: https://gur.gov.ua/content/spysok-lychnoho-sostava...

Слава Україні!

P.S. До речі, використаний хештег "окупантиРФ" непомилковий у цій публікації, хоч мова йде про білоруських військових злочинців, адже держави РБ — не існує. Це вже все одна орда РФ.

Офіс Президента України станом на 22.46

«Ми продовжуємо боротися. Ми захистимо нашу державу. Ми звільнимо нашу землю. Завдяки нашим героям». Звернення Президента України Володимира Зеленського.


Командування Повітряних сил ЗСУ станом на 22.45

Окупанти б’ють з артилерії по найбільшій атомній станції Європи, Україна просить НАТО закрити повітря, українське суспільство дедалі більше консолідується у боротьбі з рашистами, а воїни героїчно дають відсіч ворогу, мінусуючи орду пачками. Таким запам’ятався дев’ятий день неоголошеної війни! А тим часом, протиповітряна оборона країни продовжує знищувати ворожу авіацію та завдає повітряних ударів по колонах техніки та живій силі окупантів.

Сьогодні російські окупанти втратили три "грачі" – так називають штурмовики Су-25. Два із них на Чернігівщині, та один – під Волновахою! Крім того, у свій останній політ сьогодні вирушили іще три вертольота російських окупаційних військ. Таким чином за дев’ять днів війни українська протиповітряна оборона знищила щонайменше 39 російських літаків та 40 вертольотів!

Нагадуємо, що до повномасштабного вторгнення в Україну, авіаційне угруповання російської армії, зосереджене довкола українських кордонів, налічувало понад сімсот одиниць авіаційної техніки:450 літаків, 250 вертольотів!

Смерть окупаційним військам! Слава Україні!


Міністерство внутрішніх справ станом 21.00

Ситуація щодо російського вторгнення. Зведена інформація від МВС 04.03

https://bit.ly/3hECkQ1

ДПСУ. Черги перед пунктами пропуску із сусідніми державами, на виїзд з України, станом на 18.00 04.03.2022

???????? Республіка Польща:

  • «Ягодин» - 50 л/а, 0 пішоходів;
  • «Устилуг» - 0 л/а, 0 пішоходів;
  • «Угринів» - 200 л/а, 0 пішоходів;
  • «Рава-Руська» - 200 л/а, 500 пішоходів;
  • «Грушів» - 250 л/а, 600 пішоходів;
  • «Смільниця» - 50 л/а, 0 пішоходів;
  • «Краківець» - 140 л/а, 1800 пішоходів;
  • «Шегині» - 350 л/а, 420 пішоходів.

???????? Словацька Республіка:

  • «Малий Березний» - 45 л/а, 0 пішоходів;
  • «Ужгород» - 150 л/а, 300 пішоходів.
  • «Малі Селменці» - 50 пішоходів.

???????? Угорщина:

  • «Тиса» - 40 л/а (пропуск пішоходів не здійснюється);
  • «Дзвінкове» - 0 л/а, 0 пішоходів;
  • «Косино» - 70 л/а, 80 пішоходів;
  • «Лужанка» - 40 л/а, 10 пішоходів;
  • «Вилок» - 20 л/а, 0 пішоходів.

???????? Румунія:

  • «Дякове» - 0 л/а, 0 пішоходів;
  • «Солотвино» - 1150 л/а, 350 пішоходів;
  • «Порубне» - 400 л/а, 130 пішоходів.

???????? Республіка Молдова:

  • «Мамалига» - 30 л/а, 0 пішоходів;
  • «Кельменці» - 0 л/а, 0 пішоходів;
  • «Росошани» - 0 л/а, 0 пішоходів;
  • «Сокиряни» - 0 л/а, 0 пішоходів

Інциденти

1) Терор і мародерство – в прикордонні Чернігівщини загарбник нав’язує окупаційний режим

В прикордонному селищі Ріпки загарбники захопили місцевий відділ поліції, застреливши при в’їзді в населений пункт беззбройного місцевого жителя. Ворожі солдати уже відібрали в місцевих трактор, вантажівку Камаз, розграбували два продовольчі магазини. Вночі техніка агресора їздила вулицями і прожекторами засліплювала вікна жителів. За навною інформацією, на загальний збір містян, який відбувся біля Ріпкинської Свято-Миколаївської церкви, прибула колона військової техніки з позначкою «О». Представник загарбників, який назвався полковником поліції, почав диктувати людям свої порядки. У разі непокори погрожував застосувати силу, аж до розстрілу селища артилерією. Вимагав віддати усю вантажну техніку та проголосив комендантську годину. Представник загарбників заборонив місцевим збиратися, знімати військову техніку, наближатися до поліцейського відділку. Містяни на пропозиції загарбників не приставали, співали гімн і виказували свою патріотичну позицію. Вони показували зайдам фото та відео з мережі, як ворога зустрічає українське військо. На це інтервенти заперечували, шо втрати в них значно менші. Особа, яка назвалася полковником поліції, сказала, що доповість керівництву про несприйняття місцевим населенням окупації. Натомість почав перемовини з жителем міста, який до 2010 року був начальником поліції Ріпок. Містяни вказаній особі жодних владних чи переговорних повноважень не делегували.

2) На Харківщині затримали коригувальника вогню російських загарбників

На блокпосту прикордонний наряд відділу «Дергачі» Харківського загону затримав корегувальника вогню противника, громадянина України 1989 р.н., який їхав автомобілем Lexus. Під час огляду багажного відділення автівки прикордонники виявили АКС-74, 240 набоїв до нього, квадрокоптер, 50 тис. грн., військовий квиток, паспорт та мобільний телефон, в якому зафіксовано з’єднання з останніми абонентами під ім’ям «Гармата», «Куратор». Мету свого перебування в районі блокпосту громадянин пояснити не зміг. Пособника злочинної діяльності ЗСУ РФ передано співробітникам СБУ.

Головні оголошення:

  1. Прикордонники забезпечили пропуск понад 800 вантажів гуманітарної допомоги.Сьогодні, коли в Україні триває повномасштабна війна, наша держава як ніколи потребує всебічної підтримки. Ми дуже вдячні усім, хто долучається до гуманітарних місій – як волонтерським організаціям, що функціонують або за лічені дні утворилися у нашій країні, так і іноземним державам, які активно пропонують допомогу. Пропуск транспортних засобів, якими в Україну переміщують гуманітарні вантажі, здійснюється у спрощеному та позачерговому порядку. Прикордонники разом з представниками інших контрольних служб докладають усіх зусиль, аби пропускні операції щодо таких вантажів здійснювалися максимально оперативно. Так, з початку війни прикордонниками Західного регіонального управління здійснено пропуск 834 автомобільних транспортних засобів та 19 вагонів, якими в Україну доправляють гуманітарну допомогу. ЇЇ надають звідусіль – не лише з сусідніх Польщі, Словаччини і Угорщини, а й з Німеччини, Чехії, Словенії тощо. Ці вантажі прямують як для потреб українських військовослужбовців, які боронять рідну землю від російських окупантів, так і жінок, дітей, осіб похилого віку, які змушені шукати прихистку у більш безпечних регіонах нашої країни. Така підтримка та допомога - це ще одне свідчення того, що перемога - за нами, правда – за нами! Разом – ми надзвичайно потужна сила, яку не в силах подолати підступному ворогові.
  1. 13+16 – стільки ухилянтів прикордонники передали до Нацполіції

Ухилянти прикриваються маленькими дітьми, сімейними труднощами, придумують собі болячки, пропонують хабарі та намагаються порушити кордон поза пунктами пропуску. Минулої доби 16 військовозобов’язаних чоловіків намагалися виїхати з України за допомогою хабарів. Серед них кілька випадків, коли чоловіки їдуть з малолітніми дітьми без супроводу інших дорослих та аргументують, що більше нікому евакуювати дітей. Найбільше ухилянтів було виявлено прикордонниками Мукачівського загону. Підкупити інспекторів прикордонного контролю тут намагались 5 разів, проте їм це не вдалося. Загалом ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі», прикордонники фіксували в пунктах пропуску «Мамалига», «Ужгород», «Ягодин», «Устилуг», «Дякове», «Дзвінкове», «Солотвино», «Лужанка», «Порубне» та «Рава-Руська» та «Орлівка». Деякі з них пропонували по 1,5 тис євро чи 2000 тис доларів США. На жодну з незаконних пропозицій військовослужбовці Держприкордонслужби не погодились. Ухилянтів-хабародавців передали співробітникам Національна поліція України, далі ними мають зайнятися військкомати.

Нацполіція

1)Правоохоронці Черкащини викрили ворожу агітаторку.

Сьогодні, 04 березня, черкаські поліцейські спільно з працівниками Управління Служби Безпеки України в Черкаській області викрили ворожу агітаторку. Черкащанка на своїх сторінках у соціальних мережах поширювала пропаганду країни-агресора. Своїми дописами жінка розхитувала ситуацію в регіоні та поширювала фейкову інформацію щодо діяльності органів державної влади. За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури правопорушниці оголошену підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

2)У Житомирі поліцейські працюють на місці руйнування школи внаслідок авіаудару. 4 березня близько 9 години ранку у центрі міста стався вибух, у результаті якого зруйнована частина будівлі ліцею №25 Житомира. За попередньою інформацією, ніхто з людей не постраждав. Окрім самої будівлі, пошкоджено також вікна та покриття довколишніх споруд, у т. ч. житлових будинків.

3) У Вінниці поліцейські затримали п’ятьох осіб за підозрою у пособництві ворогу. Усі вони - з Донецької області. Отримавши оперативну інформацію, поліцейські затримали зловмисників за місцем проживання. У підозрюваних вилучено високопрохідну мототехніку, квадрокоптери, фотозйомки населених пунктів Вінницької області, рації, сім-картки, телефони, інша техніку та 20 тисяч доларів. Затримані кілька тижнів тому винайняли житло в одному з мікрорайонів м. Вінниці та збирали інформацію, корисну ворогу, шляхом запуску літальних апаратів. Підозрюваних у диверсійній діяльності поліцейські передали працівникам УСБУ.

4) Правоохоронці столичної підземки затримали чоловіка з гранатою. Злочинця зупинили при спробі зайти з боєприпасом на станцію метро, яка є бомбосховищем для громадян. Затриманому загрожує до семи років позбавлення волі. При перевірці документів на вході до станції метро «Славутич» поліцейські виявили чоловіка, який намагався занести на територію станції боєприпас. Злочинець тримав гранату Ф1 та запал до неї у звичайному пакеті. На місце події прибули вибухотехніки та слідчо-оперативна група, яка зафіксувала подію та затримала фігуранта у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився киянин, 1980 року народження. Слідчим відділом управління поліції в метрополітені за погодженням із Подільською окружною прокуратурою фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України – носіння, зберігання чи придбання бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

5) Оперативники Нацполіції затримали чергового диверсанта. stoprussia 04.03.2022 11:01 Чоловік збирав відомості про місця розташування на території столиці військових частин, блок-постів та техніки Нацгвардії та ЗСУ.У Києві на одній зі станцій метро оперативники Департаменту карного розшуку Нацполіції звернули увагу на чоловіка, який нервував і дивно поводився. Під час поверхневого огляду поліцейські виявили в нього фотоапарат, ноутбук, флеш-накопичувачі та сім-карти.Окрім того, у комп’ютері він зберігав фотографії місць розташування на території столиці військових частин, блок-постів та техніки Нацгвардії і Збройних Сил України.Диверсанта передали працівникам СБУ для проведення подальших слідчих дій.

Інші злочини

1) Рівне. 48-річного жителя обласного центру, який сьогодні, 4 березня, близько 14 години із балкона квартири по вулиці Костромській застрелив двох чоловіків, затримали у порядку статті 208 КПК України. Загиблими виявилися рівняни: 36 років, іншому — 7 березня мало виповнитися 28.За результатами огляду помешкання зловмисника поліцейські виявили документи, відповідно до яких дозвіл на мисливську рушницю — предмет злочину, закінчився та не був продовжений. Проходити освідування на стан сп’яніння він відмовився. Слідчі розпочали досудове розслідування за пунктом 1 частини 2 статті 115 КК України (умисне вбивство двох осіб). Вирішується питання про повідомлення рівнянину про підозру у скоєнні злочину. За скоєне зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі. Усі обставини злочину встановлюються.

Додатково:

1) Нацполіція України спільно з колегами з Англії створили сайт: як діяти у разі виявлення нерозірваних боєприпасів. На вебресурсі розміщено порядок дій та правила поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів. Вибухотехніки Нацполіції спільно з Friends of Ukraine EOD «Друзі України» запустили сайт Ukraine CAT-UXO. Сайт створений для допомоги українським громадянам, які перебувають під обстрілами ворожих снарядів. Адже колективна обізнаність допоможе врятувати людські життя. Тут є інформація про порядок дій та правила поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. А також - електронна форма для надання інформації про небезпечні предмети. Відтак громадяни можуть повідомити місцезнаходження нерозірваних боєприпасів.

ДСНС

1) 4 березня групою піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС в Одеській області на території с. Біленьке та смт Затока Білгород-Дністровського району вилучено та знищено протитанкові касетні елементи ПТАБ -1М (253 од.), 1 авіабомбу ОСАБ-250 та 1 авіабомбу ОСАБ-500 (залишки боєприпасів після авіаудару 3 березня)

2) На Сумщині рятувальники проводять роботи на місці ворожого авіаудару по ТЕЦ .4 березня в м. Охтирка рятувальники разом з працівниками місцевого підприємства та жителями міста проводили аварійні роботи на території ТЕЦ, яка 3 березня зазнала ворожого авіаудару. Сьогодні під завалами нікого не виявили. Роботи довелося призупинити через загрозу чергового авіаудару. Вчора після ворожого авіаудару з під завалів було деблоковано жінку, яку передано медпрацівникам та виявлено тіла 3 загиблих людей.

3)Близько 15:24 4 березня в с. Мархалівка Фастівського району Київщини, в результаті обстрілу, сталося загорання більше 8-ми приватних житлових будинків. Підрозділами ДСНС евакуйовано 2 дітей з під завалів. Станом 16:55 4 березня в с. Мархалівка Фастівського району пожежу в приватних житлових будинках ліквідовано. Внаслідок обстрілу загинуло 5 осіб (з них 3 дітей), ще одна жінка можливо знаходиться під завалами. Рятувальні роботи продовжуються, залучено 14 осіб та 3 од. техніки ДСНС. ). Станом на 17:40 з-під завалів підрозділами ДСНС врятовано 1 особу.

4) Місто Харків. Особовий склад Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України проводить аварійно-рятувальні роботи у зруйнованих будівлях в наслідок обстрілу та бомбардування російськими окупантами. Рятувальники розбирають завали в яких ймовірно можуть перебувати люди. Сапери частини гуманітарного розмінування залучені до вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів.

5) На Сумщині рятувальники ліквідували пожежу спричинену ворожим обстрілом. 4 березня о 10:25 до Служби порятунку надійшла інформація про пожежу літньої кухні по вул. Московська у смт Велика Писарівка, яку за попередньою інформацією, спричинив ворожий мінометний обстріл. На гасіння залучався черговий караул 23-ї державної пожежно-рятувальної частини. Як було встановлено, вогонь охопив будівлю літньї кухні. О 10:33 рятувальники локалізували загоряння запобігши поширенню полум’я на інші розташовані поруч будівлі. О 10:55 пожежу ліквідували. Загиблих та постраждалих немає. Внаслідок обстрілу окрім літньої кухні пошкоджено житловий будинок, 2 гаража та автомобіль, який знаходився в одному із гаражів.

6). О 09:35 надійшла інформація, що у м. Житомир внаслідок обстрілу та потрапляння боєприпасу в будівлю школи по вул. Мала Бердичівська, сталося руйнування в будівлі без послідуючого горіння. Попередньо жертв та постраждалих немає. Евакуйовано 5 осіб. Від ДСНС залучено 40 осіб та 5 од. техніки.

Нацгвардія

1) На Чернігівщині затримали двох прихильників «руського миру».

У ході відпрацювання одного з районів Чернігова гвардійці затримали спостерігача, який працював на російські окупаційні війська. Під час обшуку у чоловіка було виявлено бінокль, відео-, фототехніка та декілька телефонів українських та російських операторів. За місцем проживання місцевого жителя було виявлено обладнане місце спостерігання на балконі. Усі ці факти громадянин не зміг пояснити. На іншого чоловіка гвардійцям вказали місцеві жителі, за словами яких, громадянин розповсюджував проросійську пропаганду. Стало відомо, що затримані народилися в рф. Військовослужбовці передали їх співробітникам СБУ для подальшого з’ясування обставин.

Оголошення:

1) Державна гаряча лінія для охочих надати гуманітарну допомогу населенню або підтримати українських військових та бійців територіальної оборони. Для дзвінків з України (безкоштовно) - 0 800 202 600Для дзвінків з інших країн (номер також може використовуватись для дзвінків з України за тарифами відповідного оператора зв’язку) - +380 44 237 00 02

Герої

Президент присвоїв звання Героя України випускнику Львівської академії сухопутних військ (посмертно). Максим Білоконь знищив диверсійно-розвідувальну групу та 2 танки. Указом Президента України №94/2022 випускнику ліцею Державної прикордонної служби України ім. І.Г.Харитоненка присвоєно звання Герой України. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності України та вірність військовій присязі молодшому лейтенанту Білоконю Максиму Віталійовичу присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка»(посмертно). Під час нападу російських військ Максим Білоконь брав участь в обороні Чернігова, знищив диверсійно-розвідувальну групу та 2 танки противника. Максим народився в Ромнах, що на Сумщині. За покликом серця вирішив стати військовим та вступив до ліцею Держприкордонслужби України, а в 2015 році став його випускником. Згодом вступив до Академії сухопутних військ ім. Сагайдачного у місті Львові та закінчив танковий факультет.

Офіс Президента України станом на 21.00

Президент України Володимир Зеленський під час телемосту звернуся до жителів європейських міст.


Операція об'єднаних сил станом на 20.53

Покровськ обстріляно касетними снарядами. Російські війська обстріляли місто Покровськ Донецької області касетними реактивними снарядами. Ворог, нехтуючи усіма міжнародними нормами, завдав удару по житловому кварталу та цивільній інфраструктурі українського міста. На щастя, декілька касет, що прилетіли у приватні будинки жителів міста, так і не розірвалися.

ДСНС попереджає щодо небезпеки, адже у цих вибухонебезпечних предметах гелеві підривники. Якщо вони вийшли з касети – переведені в бойове положення й спрацюють у період до 20 годин. Також вони реагують на перепади температур, тому в жодному разі ці предмети не можна переміщати!

Удари касетними боєприпасами, які вражають велику площу, за визначенням є невибірковими, а отже, використання їх по населених пунктах –військовий злочин.


Операція об'єднаних сил станом на 20.29

Маріуполь дев'ятий день бореться з російською ордою

Тривають важкі бої. Захисники міста мужньо б’ються з переважаючими силами ворога. Збройні сили України, полк Азов, , Національна гвардія, прикордонники, територіальна оборона, СБУ та прості маріупольці не впускають російські колони. Ворог люто нищить місто, яке відмовилось приймати його з хлібом-сіллю, аби українські захисники зневірилися та припинили чинити опір. Проте цього не станеться.

За цей тиждень оборонцями Маріуполя вже знищено більше 30 одиниць ворожої бронетехніки: танків, БМП, Тигрів, автозаправників тощо. Крім цього, знешкоджено понад 100 чоловік піхоти та дві розвідувальних групи загарбників. В тилах окупантів успішно працюють наші розвідувальні групи.

Маріуполь стоїть! Маріуполь - це Україна!


Міністерство внутрішніх справ станом на 20.34

Радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко взяв участь у вечірньому ефірі телеканалу РАДА, де розповів про ситуацію в Маріуполі, Херсоні, Миколаєві та про бородьбу з мародерами.


ДСНС станом на 19.37

4 березня групою піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС в Одеській області на території с. Біленьке та смт Затока Білгород-Дністровського району вилучено та знищено протитанкові касетні елементи ПТАБ -1М (253 од.), 1 авіабомбу ОСАБ-250 та 1 авіабомбу ОСАБ-500 (залишки боєприпасів після авіаудару 3 березня) .

ДСНС станом на 19.27

Триває ліквідація наслідків ворожих ударів на території Університету державної фіскальної служби України в м.Ірпінь на вул. Університетській.


Генеральний штаб ЗСУ станом на 19.19

Оперативна інформація станом на 18.00 04.03.2022 щодо російського_вторгнення

Триває дев’ята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Основні зусилля окупантів зосереджувались на оточенні Києва та послабленні спротиву в блокованих ним населених пунктах.

Також окупанти продовжили нанесення ракетно-бомбових ударів по населених пунктах. Застосовували артилерію та реактивні системи залпового вогню для руйнування об’єктів критичної інфраструктури та житлових будинків.

На Волинському напрямку положення наших військ без суттєвих змін.

На Сіверському напрямку Чернігів здійснює героїчну оборону. Підрозділи оперативного угруповання військ утримують позиції на зайнятих рубежах.

В районі населеного пункту Михайло-Коцюбинське Чернігівської області перед водною перешкодою стоїть колона до 200 одиниць техніки та живої сили. Міст через річку зруйнований.

На Слобожанському напрямку підрозділи зі складу угруповання продовжують ведення оборонних боїв, успішно здійснюють вогневе ураження противника.

Об’єднані сили ведуть оборонну операцію як і раніше, силами двох оперативно-тактичних угруповань.

На Приморському напрямку оперативне угруповання військ здійснює прикриття морського узбережжя та виконує завдання з недопущення оточення міста Миколаїв.

Повітряні Сили Збройних Сил України здійснюють відбиття повітряних ударів противника. Продовжують ведення систематичних бойових дій. На цей час російські загарбники вже втратили 37 літаків та 37 вертольотів.

Захисники міста КИЄВА продовжують відбиття наступу ворога, нанесення ураження його наступальним угрупуванням та утримання визначених рубежів.

Противник деморалізований. Місцеве населення всіма способами показує, росії тут не раді.

Боротьба триває по всій країні. Разом переможемо!

Закликаємо користуватися тільки перевіреними джерелами інформації і не піддаватися паніці. Ворог цього чекає.


Офіс Президента України станом 19.15

У межах домовленостей, досягнутих під час українсько-російських переговорів третього березня, розробляються шляхи розв'язання гуманітарних питань, зокрема щодо евакуації людей і доставки харчів та ліків у постраждалі внаслідок обстрілів міста. Про це розповів радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк на брифінгу у Львові.

Докладніше: https://bit.ly/35P8Agu

Офіс Президента України станом на 19.00

Якщо над Україною закриють небо для польотів російської авіації, це суттєво змінить перебіг війни та сприятиме розв'язанню низки питань, зокрема гуманітарних. На цьому наголосив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк під час брифінгу у Львові.

Дізнатися більше: https://bit.ly/3pD3YkP


Головне управління розвідки Міністерства оборони України станом на 18.50

Понад 50 окупантів знищено в Гостомелі за останні дві доби. В боях за Гостомель знищено щонайменше 50 окупантів зі складу 31-шої окремої гвардійської десантно-штурмової бригади (м. Ульянівськ).З українського боку в боях взяли участь бійці спецназу ГУР МО, 3-ого окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго і групи місцевого спротиву. Українські військові захопили численні трофеї. Серед них: зброя, військова техніка, штабні та особисті документи. Захоплену у ворога придатну до використання зброю передано місцевим групам спротиву. Слід відзначити, що у знищених окупантів не було при собі військових жетонів та жодних документів, що посвідчують особу, окрім сертифікатів про вакцинацію і незаповнених медичних книжок. Місто Гостомель знаходиться під контролем українських військ. Нагадуємо, що Гостомель одне зі стратегічних передмість Києва. Бої за контроль над ним ведуться від початку російської агресії. Тут знаходиться аеродром, над яким окупанти прагнуть взяти контроль з метою висадки десанту та вантажів. Слава Україні

Офіс Президента України станом на 17.45

Позиція Верховного Головнокомандувача, Президента Володимира Зеленського щодо переговорів із Російською Федерацією залишається жорсткою: Україна не піде на жодні поступки, які можуть принизити нашу боротьбу за територіальну цілісність.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк під час брифінгу у Львові.

Подробиці: https://bit.ly/3MyApuG

ДСНС станом на 17.28

На Сумщині рятувальники проводять роботи на місці ворожого авіаудару по ТЕЦ

4 березня в м. Охтирка рятувальники разом з працівниками місцевого підприємства та жителями міста проводили аварійні роботи на території ТЕЦ, яка 3 березня зазнала ворожого авіаудару.

Сьогодні під завалами нікого не виявили. Роботи довелося призупинити через загрозу чергового авіаудару. Вчора після ворожого авіаудару з під завалів було деблоковано жінку, яку передано медпрацівникам та виявлено тіла 3 загиблих людей.


ДСНС станом на 17.03

Близько 15:24 4 березня в с. Мархалівка Фастівського району Київщини, в результаті обстрілу, сталося загорання більше 8-ми приватних житлових будинків. Підрозділами ДСНС евакуйовано 2 дітей з під завалів.

Станом 16:55 4 березня в с. Мархалівка Фастівського району пожежу в приватних житлових будинках ліквідовано. Внаслідок обстрілу загинуло 5 осіб (з них 3 дітей), ще одна жінка можливо знаходиться під завалами. Рятувальні роботи продовжуються, залучено 14 осіб та 3 од. техніки ДСНС.


Служба безпеки України

СБУ викриває ворожих агентів і диверсантів для перемоги України

По всій країні спецпризначенці СБУ знешкоджують російську агентуру та бойові загони окупантів.

Також наші співробітники беруть активну участь в евакуації мирних мешканців. Зокрема, впродовж доби було вивезено більше тисячі жінок і дітей з території Київської області.

Ось підсумки роботи спецслужби за минулу добу (3 березня):

-На Луганщині:

СБУ розпочала провадження щодо бойовика «ЛНР», який у супроводі російських військових прибув до м. Біловодськ, оголосив себе керівником військово-цивільної адміністрації та вимагав повного підпорядкування всіх органів місцевої влади.

Окупант заявив, що Біловодськ тепер є територією «ЛНР» і закликав місцевих мешканців і правоохоронців забезпечити йому і російським військам підтримку.

Триває досудове розслідування за ч.1 ст. 109 Кримінального кодексу України.

- На Вінниччині:

СБУ виявила сховок зі зброєю та вибухівкою, який був замаскований у лісосмузі на території області.

Силовики виявили у сумці радянського зразка майже 2 кг тротилу та пластиду, 10 гранат РГД та Ф1 із запалами, споряджений набоями барабан до автоматичної стрілецької зброї, гранати для підствольного гранатомету.

- У Дніпрі:

затримано агента спецслужб РФ, який поширював матеріали, де схвалював агресію РФ проти України та пропонував мирним громадянам об’єднуватись навколо ідей «руського міра».

Чоловік виправдовував варварські дії окупантів, які розстрілюють мирних людей та здійснюють ракетно-бомбові удари по житлових кварталах наших міст.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру у вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів: ч. 2 ст. 437 та ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу.

- У Черкаській області:

викрито ворожу агітаторку, яка поширювала у соцмережах пропаганду країни-агресора та панічні настрої. Через свої «дописи» вона розхитувала ситуацію в регіоні.

Крім того, розповсюджувала фейки щодо діяльності органів державної влади та подавала викривлені дані про воєнний стан.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу їй повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

СБУ продовжує працювати 24/7 і докладає усіх зусиль, щоб встановити і притягнути до відповідальності всіх помічників окупантів - від ДРГ до інтернет-агентів.

Разом переможемо

ДСНС станом на 16.45

Місто Харків. Особовий склад Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України ?

Теги: війна агресія спротив Генштаб Міноборони ЗСУ ДПСУ МВС Нацполіція  
Матеріали по темі