Події

​Оперативна інформація від силових структур України станом на 6 березня (оновлюється)

6 March 2022, 09:11

Одинадцятий день війни з російськими окупантами. Житомир.info продовжує відстежувати ситуацію та інформуватиме жителів Житомира та області про основні події в Україні. Оперативна інформація усіх силових структур та відомств публікуватиметься нижче.

Збережіть посилання, аби відслідковувати усі важливі події, що відбуваються в охопленій вогнем Україні. Інформація тут оновлюватиметься упродовж доби 6 березня.

Міністерство внутрішніх справ станом на 22.00

Ситуація щодо російського вторгнення. Зведена інформація від МВС станом на вечір 6 березня 2022 року: bit.ly/3MoD8qm

Генеральний штаб ЗСУ. Коротко. Війна. День 11. Відеодайджест


Міністерство внутрішніх справ станом на 21.50.

КОРД Київської області розбив ворожі танки в Заворичах. Сьогодні в Броварському районі бійці спецпідрозділу КОРД знищили з РПГ два ворожі танки агресора. Втрат серед особового складу поліції Київщини немає. Продовжуємо служити на захищати!

Міністерство внутрішніх справ станом на 19.25.

Харків. Приблизно о 18.15 підрозділом Національної гвардії України з переносного зенітно-ракетного комплексу був збитий ворожий винищувач Су-25 в районі ХАЗ. Пілот ворожої машини катапультуватися не встиг і загинув на місці. Літак упав в районі Куліничей.


Міністерство оборони України. Оперативна інформація станом на 18.00 06.03.2022 щодо російського вторгнення

Триває одинадцята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Не досягнувши успішного просування підрозділів, окупаційні війська, в порушення Міжнародного гуманітарного права, продовжують наносити ракетно-бомбові удари по об’єктах цивільної транспортної інфраструктури, обстрілювати та вбивати мирне населення. В населеному пункті Липці (Харківська область), окупанти забирали телефони місцевих жителів, примушують одягати білі та червоні пов’язки на руку, а на будівлях вивішувати білі ганчірки.

Близько 14-ї години противником було нанесено масований ракетний удар по аеропорту "Вінниця", протягом дня не припиняються обстріли Маріуполя, Ірпеня та інших Українських міст і сіл.

У зв’язку зі значними втратами, що мають окупанти з початку війни, з метою залучення добровольців, у Краснодарському краї розпочато приховану мобілізацію, збільшено розповсюдження пропагандистських матеріалів щодо “звірств неофашистів та необхідність знищення фашизму” (дані уточнюються).

Визначені підрозділи Збройних Сил України здійснили контратаку на Маріупольському напрямку і знищили 3 танки, 4 БМП, 2 броньованих машини “Тигр” та близько 30 російських окупантів, 2 загарбники потрапили в полон. Ворог має втрати і на інших напрямках.

Нагадуємо, довіряйте тільки перевіреним джерелам. Не впадайте у паніку. Разом переможемо! Слава Україні!!

Кабінет міністрів України. Звернення міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова

Кабмін заборонив нарахування, стягнення штрафів у разі несвоєчасної або неповної оплати за житлово-комунальні послуги в умовах воєнного стану.


Міністерство внутрішніх справ станом на 18:30.

Поліція Київської області встановлює обставини обстрілу блокпосту на Фастівщині 5 березня близько 18:00 години окупанти з військової техніки здійснили обстріл мешканців села Ясногородка Бишівської територіальної громади. Ймовірно розстріл вели з кулемету. Внаслідок атаки загинуло 5 осіб, ще одна особа поранена. Поліцейські закликають громадян не наражати себе на небезпеку, натомість вступати в лави територіальної оборони.

Сухопутні війська ЗСУ станом на 18.22. Над Харковом ППО ЗСУ знищили ворожий винищувач.

Командування Повітряних сил ЗСУ станом на 18.19

Удар по аеродрому Вінниця наносився з південного напрямку. За уточненою інформацією – з акваторії Чорного моря, стратегічними бомбардувальниками-ракетоносцями Ту-95мс або ж Ту-160. Було випущено вісім ракет, ймовіно Х-101, які мають велику дальність застосування, до 5500 км. Як відомо, у Вінниці – аеродром спільного використання, який експлуатують і військові, і цивільні. Злітно-посадкова смуга аеродрому уже тривалий час на реконструкції, тому авіаційної техніки на аеродромі не було. Кількість жертв серед цивільних та військових уточнюється.


Міністерство внутрішніх справ станом на 17:36. Позиції російських артилеристів під Миколаєвом, знищені в дуелі з українськими "богами війни". Російські «воїни» лише мирні міста обстрілювати здатні. До справжнього протистояння вони не готові. Відео тут.

Офіс Президента України станом на 17:35. Брифінг Ірини Верещук: окупант не дотримується домовленостей щодо гуманітарних коридорів для евакуації мирних жителів та доставки гуманітарних вантажів до окупованих міст.

ДСНС станом на 17.34. Дві групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Миколаївській області працювали на розмінуванні житлових секторів від вибухонебезпечних предметів, які залишились після ворожих обстрілів. Загалом в Інгульському районі та у мкр Ракетне Урочище м. Миколаєва вилучено чотири касетні елементи та 10 корпусів реактивної системи залпового вогню “Смерч”. Наразі роботи припинені і продовжаться 7 березня. Рятувальники просять людей бути обережними і не чіпати боєприпаси.

ДСНС станом на 15:54. Вінницька область: близько 13:35 поблизу с. Гавришівка Вінницького району, внаслідок ракетного обстрілу виникла пожежа складу з ПММ на площі близько 1 тис. м кв. та частково зруйнована адмінбудівля. Станом на 14:35 з-під завалів деблоковано 4 особи, з них 1 особа загинула.

О 15:34 пожежу складу з ПММ у с. Гавришівка Вінницького району ліквідовано на площі 1 тис. м кв. Пошуково-рятувальні роботи на частково зруйнованій будівлі тривають

ДСНС станом на 15:35. У м. Краматорськ внаслідок обстрілу сталося попадання снаряду в дев’ятиповерховий житловий будинок між 4 та 5 поверхами без послідуючого горіння. Внаслідок чого попередньо загинула 1 особа та постраждало 5 осіб. Проводиться евакуація мешканців будинку.

Операція об'єднаних сил станом на 15.25. Щонайменше 2 загиблих та велика кількість поранених - росіяни обстріляли житлові та багатоповерхівки у КРАМАТОРСЬКУ. Під вогонь окупантів потрапила низка будинків по бульвару Краматорський. Зараз на місці працюють правоохоронці та експерти, встановлюючи точну кількість загиблих та поранених. Постраждалим людям надають допомогу медики. За потреби - госпіталізують. Фахівці не дали ще остаточного висновку, яка саме зброя була застосована. Орієнтовно, йдеться про крилату ракету - на кшталт такої, яку збили вчора поблизу Краматорська наші сили ППО.

Міністерство внутрішніх справ станом на 14.35. Після нещодавніх обстрілів, яких зазнало місто Ірпінь та околиці, продовжуються евакуаційні заходи. Додатково рятувальники ДСНС розгортають намети для надання медичної допомоги усім, хто цього потребує.

Міністерство внутрішніх справ станом на 14.20. Поліцейські Вишгородщини продовжують евакуйовувати мирних жителів Димерської ТГ. Відео тут.

Національна гвардія України станом на 13.55. Силами загону спеціального призначення Національної гвардії України під Маріуполем було проведено контратаку, в результаті якої знищено 3 ворожі танки, 4 БМП, 2 Тигра, близько тридцяти окупантів. Двоє потрапили в полон. Опинившись в полоні росіяни заспівали вже звичну для них пісню про "мы не знали куда нас отправляют". Та все вони знали. Двоє танкістів, один з яких - російський офіцер-командир взводу, вирішили здатися. Ну а інші екіпажі, що знаходилися в розбитій колоні бронетехніки, залишилися в палаючих машинах назавжди. Відео тут

Командування ДШВ ЗСУ станом на 13.53 В районі міста Ізюм, підрозділ 81 окрема аеромобільна бригада Десантно-штурмових військ ЗС України знищив танк ЗС РФ. Також противник зазнав втрат у живій силі. Працюємо далі. Відео тут

Сухопутні війська ЗСУ станом на 13.38 у Вінниці щойно обстріляли аеропорт! Відео тут Володимир Зеленський про вісім ракет над Вінницею у терміновому зверненні тут.

Офіс президента України станом на 13.18

Ситуація щодо російського вторгнення – брифінг радника керівника Офісу Президента Олексія Арестовича.


Прем'єр-міністр Денис Шмигаль станом на 13.15

Героїчний народе України! Триває 11-й день війни.

Ми пишаємось усіма, хто веде битву за вільну Україну. Пишаємось українськими військовими, рятувальниками, волонтерами, медиками, залізничниками, енергетиками... Всіма, хто продовжує працювати та забезпечувати функціонування життєво необхідних сфер держави. Пишаємося українцями, які попри присутність російського окупанта, виходять на проукраїнські мітинги та виступають проти “руського міру”. Пишаємося усіма Вами!

Російські окупаційні війська несуть суттєві втрати. Сотні міжнародних компаній припиняють діяльність в РФ, зачиняють виробництва, забороняють продаж товарів. І поки Росія втрачає на всіх фронтах, ми маємо швидко переходити до «Економіки воєнного стану» – відбудувати ефективну роботу всіх необхідних підприємств, мобілізувати ресурси, створити нову логістику.

Звертаюсь до місцевих органів влади тих регіонів, які зараз знаходяться в тилу! Ви достойно справляєтесь з викликом розміщення евакуйованих людей. Тепер час забезпечити їх роботою. До війни ми з вами багато говорили про індустріальні парки. Тепер ваші розробки в цьому напрямку мають стати основою для розгортання підприємств, які працюватимуть задля нашої перемоги. Звертаюсь до бізнесу! І до тих, які працюють. До тих, хто в ці часи евакуювався в інші регіони. До Вас також прохання. Якщо немає небезпеки, збирайте своїх працівників та відновлюйте виробництво! Ваша допомога сьогодні як ніколи потрібна державі! Звертаюсь до українців! Війна стала шоком для кожного з нас. Багато хто втратив домівки, роботу, заощадження. Але залишився захищати Україну. Сьогодні держава вас підтримає. За дорученням Президента України наступного тижня запрацює оновлена програма єПідтримка. В рамках цієї програми кожен найманий працівник, кожен ФОП, у якого війна забрала роботу, зможе отримати 6,5 тис гривень. Програма буде працювати за аналогією з виплатами за вакцинацію – тобто через застосунок Дія. Міністерство цифрової трансформації повідомить деталі, як саме оформити допомогу. Це зараз. Але надалі кожен з вас має почати працювати заради України та нашої перемоги. Я вдячний кожному, хто в той чи іншій спосіб допоміг нашій героїчній армії, а також допомагає людям, які опинилися у скрутних умовах руйнування і окупації. Тепер нам потрібно відновлювати виробництва, там, де це можливо.

Що зі свого боку робить Уряд, аби забезпечити якнайшвидший перехід на «військові рейки»?

Перше. Фінансове забезпечення функціонування держави. Ми ведемо перемовини з усіма міжнародними організаціями та країнами про фінансову допомогу. З останніх рішень — Європейський інвестиційний банк перенаправить з інших проектів в державний бюджет України 639 млн євро. На Уряді ми вже ухвалили необхідні для цього документи. Міністерство фінансів вже провело перший випуск військових облігацій. На підході другий. Кожен, хто готовий прокредитувати Україну, наших військових, наших лікарів, працівників критичної інфраструктури — може це зробити, придбавши військові облігації. Також, як я вже казав, створюються фонди, кошти з яких спрямовуватимуться на відновлення України. Уряд вже уповноважив відповідні міністерства на відкриття у Національному банку чотирьох рахунків, на які будуть зараховуватися кошти від фізичних осіб, організацій, компаній, міжнародних фінансових організацій. Мова про Фонд відновлення та трансформації економіки, Фонд підтримки малого та середнього бізнесу. Про Фонд відновлення майна та зруйнованої інфраструктури. Тут мова йде і про домівки, і про квартири, і про те житло, які втратили люди. Власне, цей фонд також передбачатиме такі компенсаційні речі. А також Фонд обслуговування та погашення державного боргу.

Друге. Економіка воєнного стану передбачає чітке планування потреб. Держава вже розпочала розміщувати державне замовлення на підприємствах задля забезпечення найкритичніших потреб. Мова не лише про зброю. Мова про продукти харчування, про ліки, про паливо та інші важливі товари. Ми маємо забезпечити Україну усім необхідним. Уряд вже прийняв рішення про обмеження експорту низки соціально-важливих товарів та сировини, з якої вони виготовляються. Контроль за продовольчою безпекою наразі є одним з пріоритетів Міністерства економіки.

Тож, до роботи! Слава Україні! Слава українському героїчному народу!


Уповноважена з прав людини Людмила Денисова станом на 12.45.45

Станом на 12 годину 6 березня 2022 з початку вторгнення Російської Федерації в Україні загинуло 38 дітей та постраждала 71 дитина. Ці дані не є остаточними, оскільки встановити точну інформацію про кількість убитих та поранених жителів міста Маріуполя Донецької області та міста Ірпінь на Київщині наразі неможливо. Лише за останню добу внаслідок обстрілів російських окупантів у Маріуполі загинув півторарічний хлопчик. У місті Буча на Київщині двоє важкопоранених дітей померли через неможливість отримати медичну допомогу. На виїзді з міста Ірпінь Київської області російські війська відкрили вогонь по цивільних громадянах під час їхньої спроби евакуюватися з міста. Щонайменше троє людей загинули, в тому числі – двоє дітей, ще одна людина в тяжкому стані через поранення. Хлопчик, який народився у місті Харкові 40 днів тому, помер від пневмонії, на яку захворів під час кількаденного перебування у бомбосховищі в Харкові. Внаслідок повітряної атаки ворога на місто Біла Церква, ракетними ударами пошкоджені 15 приватних будинків, де були літні люди та діти. Кількість жертв наразі невідома. У напрямку Гостомель–Буча–Ірпінь в укриттях перебуває до 70-ти малюків, є поранені. Лікарів та волонтерів війська агресора до дітей не допускають.

‼️Збройні сили Російської Федерації продовжують грубо порушувати основоположні права дітей – право на життя та охорону здоров’я, гарантовані кожній дитині у світі Конвенцією ООН про права дитини‼️ Закликаю міжнародні правозахисні організації вжити всіх можливих заходів для посилення тиску на Російську Федерацію для припинення воєнної агресії проти України.

Офіс Президента України станом на 12.10

«Ми боремось уже 11 днів. За свободу. За державу. Ми вистояли. Ми вже розуміємо, як будемо відновлювати нашу країну», – звернення Президента України Володимира Зеленського.


Генеральний штаб ЗСУ станом на 12.00 06.03.2022

Продовжується одинадцята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Противник не відмовляється від своїх намірів та продовжує наступальну операцію проти України. Окупанти, незважаючи на втрати в особовому складі та техніці, за підтримки авіації, зосередили основні зусилля на спробі оточення міст Київ, Харків, Чернігів, Миколаїв та на виході до адміністративних кордонів Луганської і Донецької областей, створення сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом.

Не досягнувши мети оволодіння столицею України за перші дні війни, окупанти зосередили основну увагу на активних діях у південних областях, з метою позбавлення України виходу до Чорного та Азовського морів. Загарбники витратили майже всі основні резерви та здійснюють підготовку до відправки додаткових підрозділів зі складу Східного, Центрального та Західного військових округів.

Угруповання сил оборони продовжує вести оборонну операцію. На Східному напрямку проводиться оборонна операцію у Донецькому, Слобожанському та частково, Таврійського операційних районах. Угруповання Об’єднаних сил здійснює оборонну операцію на Донецькому напрямку. На Слобожанському напрямку механізовані частини ЗС України здійснюють оборону міст Харків та Охтирка. На Сіверщині продовжується оборона Чернігова. Угруповання сил і засобів оборони міста Києва продовжує стійко тримати визначені рубежі та вести бої з метою утримання важливих районів оборони на загрозливих напрямках. На інших напрямках проводиться стабілізаційна операція та виконуються завдання територіальної оборони.

Угруповання Повітряних Сил ЗС України здійснює відбиття ракетно-авіаційних ударів та засобів повітряного нападу противника, зосереджує зусилля на протиповітряному прикритті важливих (критичних) об’єктів України і угруповань військ.

Загальні бойові втрати противника з початку операції: особового складу – понад 11000 осіб, танків – до 285; ББМ – до 985, артилерійських систем – 109, РСЗВ – 50, ППО – 21; літаків – 44, вертольотів – 48, БпЛА – 4, кораблів/катерів – 2, АТТ – 447.

Ворог наляканий, ворог дезорієнтований, ворог в паніці! Тримаємо стрій! Перемога буде за НАМИ!!! Разом переможемо! Слава Україні!!!

Національна гвардія України станом на 11.50

Гвардійці першими прийняли бій 24 лютого при спробі РФ висадити десант в аеропорту Гостомеля. Вони дали гідну відсіч противнику, збивши 3 вертольоти К52 із 34, які зайшли на територію України. Ще 1 вертоліт був підбитий та нанесено ураження живій силі.26 лютого у Харкові нацгвардійці затримали та взяли у полон учасників розвідувальної групи РФ. При собі окупанти мали стрілецьку зброю, снайперські гвинтівки, дрони для зйомки з повітря, ручні та димові гранати, патрони GGG кал. 308 Win, тактичне спорядження, гроші та документи. А також список особового складу ОМОН «Вимпел» Росгвардії Вологодської області РФ, який бере участь в оперативно-стратегічних навчаннях “Заслон–2022”. Їх дали СБУ для подальшої роботи.На час введення правового режиму воєнного стану, гвардійці додатково посилили більше 100 об'єктів критичної інфраструктури, захищаючи їх від диверсійних груп противника.

Під час оборони міста Енергодару та Запорізької атомної електростанції знищили 2 танки та бронеавтомобіль "Тигр", а також нанесли ураження живій силі кадирівців, які порушуючи усі міжнародні конвенції відкривали вогонь в напрямку атомної електростанції.За останні дні військовослужбовців Національної гвардії України також надавали допомогу під час евакуації громадян зі східних та південних регіонів нашої держави.Миколаївські гвардійці спільно з ЗСУ деактивували російську розвідувальну групу 5 березня під час бойового зіткнення на блокпосту на в’їзді у Миколаїв. Спільно зі збройними силами України знищили бронеавтомобіль окупантів “ТИГР” та взяли у полон 4 військовослужбовців Російської Федерації зі складу розвідувальної групи (із них 1 офіцер) і передали їх до СБУ.

Триває оборона Маріуполя. Незважаючи на досить важкі бої та постійні обстріли, військовослужбовці Національної гвардії разом зі збройними силами утримуються в місто вже тривалий час.

Друзі, за нами правда і за нами перемога! Вірте у своїх захисників, вірте в Україну!

Радник керівника Офісу Президента Укра\ни Олексій Арестович станом на 11.30

Ранкове включення на «1+1»


Секретар РНБО Олексій Данілов станом на 11.00

Триває одинадцятий день героїчного Національного Спротиву! Ми витримали першу, найбільш важку хвилю атаки російських орків. Міф про найсучаснішу і найпотужнішу у світі путінську армію зруйнований і спалений на дорогах Київщини і Харківщини, Чернігівщини і Миколаївщини. На жодному напрямку російські терористичні війська не досягли стратегічного успіху. Українське військо дає гідну відсіч, і день нашої перемоги над російською химерою наближується з кожним днем, але ворог ще небезпечний і готує другу хвилю широкомасштабного наступу, до якої ми маємо підійти максимально готовими і згуртованими.

Стратегічно важливими залишаються міста Київ, Харків, Маріуполь, Миколаїв, Чернігів і Одеса. План ворога - взяти ключові міста в оточення, знекровити українські Збройні Сили, створити ситуацію гуманітарної катастрофи для цивільного населення.

Основну увагу командування російських окупаційних військ переносить на Південь, намагаючись позбавити Україну виходу до Чорного та Азовського морів, що, на їх думку, створить умови економічного придушення Українського Спротиву. Ворог не полишає надій оволодіти Києвом і формує ресурси для оточення Дніпра.

Зі сторони України відбувається перегрупування, поповнення свіжим резервом і насичення української армії новітнім озброєнням. Вчорашній літако-гелікоптеропад тому підтвердження. Ми зробили найбільш важкий, крок до Перемоги, але попереду ще багато роботи зі знищення окупантів і повернення всіх українських земель!

Похоронки російським матерям і тони обвугленого російського військового заліза - пам’ятка для наступної хвилі окупантів: не лізьте – вб’ємо! І будемо вбивати стільки, щоб одурманене російське суспільство прокинулось, якщо не від почуття провини, то від болю. І ми достучимося до вас. Ніколи не воюйте з українцями, рано чи пізно ми прийдемо до вас, щоб повернути всі накопичені вами борги, а рахунок набіг на століття вперед.

Слава Україні! Смерть ворогам!

Головнокомандувач ЗСУ станом на 10.30

Операція об'єднаних сил станом на 10.30

На Харківщині ворог силами до 2 БТРг намагається захопити місто Ізюм. Українські захисники стійко обороняють населений пункт, тому противник вдався до своєї підступної та злочинної практики – обстрілів житлових кварталів. Загарбники практично всю ніч вели вогонь по місту з артилерійських систем, а також здійснили декілька авіанальотів. Ракети та бомби влучили і в центральні райони Ізюма. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

Міністр оборониУкраїни Олексій Резніков станом на 10.00

10 днів 4 години 20 хвилин – 244. Україна бореться за увесь світ. Ми продовжуємо давати відсіч ворогу. Російськи окупанти не змогли знищити нас, вони не змогли зламати нас. І не зможуть! Збройні сили України, тероборона, кожен доброволець, кожен громадянин України продовжує захищати нашу країну, наші життя. Ми перевели економіку країни на військові рейки. Заводи та фабрики продовжують роботу, виконують військове замовлення, ремонтують техніку, перетворюють військові трофеї на зброю. Щоб боротись країна повинна працювати, кожен на своєму місці. Якщо ви вимушені були евакуюватись – знайдіть роботу на новому місці – ваша допомога потрібна всюди.

Ситуація на позиціях контрольована. Так, в нас теж є втрати. Але кожне ім‘я, кожен наш Герой не буде забутим. Так як і не буде забутий кожен вбивця. Ми розуміємо цінність життя і цінність свободи. Життя кожного українця - безцінне! На визначених напрямках наші воїни переходять у контратаки, ворог втрачає десятки одиниць техніки, просто кидає її та втікає. Тим самим поповнюючі наш «парк» техніки. Ворог згине від своєї ж зброї.

Кремль поки не хоче прийняти і визнати свого фіаско. Але цей час вже близько. Невдоволення і деморалізація серед окупаційних військ посилюється. До них приходить прозріння, як і до деяких російських олігархів. Все більше випадків небажання воювати. Ворог продовжує нести суттєві втрати. Знищено понад 90 літаків та гелікоптерів. Їх збивають ППО, морська піхота, наші кіборги по всій країні. Кількох ворожих пілотів взяли в полон – це важливі свідки на майбутньому військовому трибуналі. Поки хтось боїться закривати небо на Україною – наша армія робить свою справу та знищує ворога. Найбільш боєздатні частини ворога отримали по зубах: у Києві та Харкові ворог був зупинений. В Миколаєві відкинутий. Одеса – наш стратегічний резерв. Поповнення сил противника буде все більше ускладнюватись, якість поповнення буде ще гіршою.

Кремль остаточно відкинув спроби приховувати свої наміри – вони прийшли нищити нашу країну, нищити наш народ. В них нічого не вийде. Вони ведуть війну з жінками та дітьми. Вони не перемогли воїнів, які захищають Харків – вони почали воювати з Харківським університетом. Росіяни - звичайні терористи. А терористи будуть знищені.

Ворог чинить опір, але ми робимо все можливе, щоб забезпечити гуманітарні коридори, вивести наших людей з під обстрілів, забезпечити підвіз гуманітарної допомоги. МИ нікого не кинемо і дуже скоро повернемось. Сьогодні Україна продовжує стояти на захисті свободи всього світу: українські діти і жінки рятують ваших дітей і жінок ціною власного життя, поки ви вагаєтеся закривати небо. Наші чоловіки рятують ваших ціною свого життя. Поки ви боїтеся закривати небо. Ми давно перестали боятися штучно створеного образу «вєлікой росії». І весь світ має перестати!

Ми боремося з усіх сил. Перемога близько! Перемога, як і правда, за нами! Слава Україні!

Служба безпеки України станом на 9.30

СБУ безперервно виявляє та знешкоджує диверсійні групи та агентів російських спецслужб в Україні. Ворог намагається «розконсервувати» колишніх військових на нашій території та залучити їх як до відкритої, так і підпільної війни проти України. Але ми цьому успішно протистоїмо! Зібрали для вас найсвіжішу підбірку:

  • У Донецькій області: Затримано ворожу ДРГ. В Україну вони прибули за день до повномасштабного вторгнення з тимчасово анексованого Криму. Вони мали здійснити розвідку щодо блокпостів та пунктів дислокації українських військових, а також вчинити диверсії і підготувати плацдарм для подальшої зачистки основними силами РФ. Під час затримання ворожі розвідники чинили збройний опір силам ЗСУ та СБУ. Їх усіх було затримано. У ході допиту окупанти надали важливі свідчення щодо збройної агресії проти України.
  • У Харківській області: СБУ схопила коригувальника вогню, який передавав ворожим спецслужбам інформацію щодо розташування військових складів та об‘єктів критичної інфраструктури. Агент цинічно наводив російську реактивну артилерію на житлові квартали міста. У результаті цих дій було зруйновано інфраструктуру та спричинило втрати серед мирного населення.
  • У Закарпатській області: СБУ викрила агента ФСБ РФ, який з першого дня війни в Україні збирав дані про настрої мешканців західної України та їх ставлення до Росії на тлі війни. Ворожого шпигуна затримали в одному з населених пунктів Закарпаття.
  • У Дніпрі: СБУ затримала ще двох мешканців Дніпра, які виступали за підтримку «руського міра». За отриманою інформацією, один з прихильників окупанта фотографував військові об’єкти Збройних сил України. У його ноутбуці виявлено план-схему Оперативного командування «Схід» ЗСУ. Інший - збирав дані щодо місць розташування блок-постів у Дніпрі. Отриману інформацію він передавав кураторам через мітки на Google карті про місця знаходження блок-постів.
  • У Києві: Затримано двох братів - пропагандистів, які мають проросійські та пробілоруські погляди. Є дані, що свідчать про їх тісну співпрацю зі спецслужбами РФ та РБ. Мета посіпак окупантів - розхитати внутрішню обстановку в країні та створити «потрібну інформаційну картинку» для Росії та Білорусії. Наразі їх картинка – це вид з-за гратів українського ізолятора.

Сухопутні війська ЗСУ станом на 9.00.. Ситуація по обороні Києва


ДСНС станом на 9.00

  • Щодо реагування підрозділів ДСНС на небезпечні події за минулу добу (станом на 08:30 6 березня). Найбільш масштабних наслідків ведення бойових дій зазнали об’єкти цивільної інфраструктури у м. Чернігові, Харкові, Бучанському районі Київської області та Коростенському районі Житомирської області. Протягом доби підрозділами ДСНС здійснено 422 виїзди, у тому числі 198 виїздів на ліквідацію наслідків обстрілів російськими військами населених пунктів та об’єктів цивільної інфраструктури, врятовано 64 особи. Піротехніками ДСНС здійснено 63 залучення, знешкоджено 605 ВНП. Всього з початку війни підрозділами ДСНС здійснено понад 6 тис.600 виїздів, у тому числі близько 2 тис. 200 виїздів на ліквідацію наслідків обстрілів російськими військами населених пунктів та об’єктів цивільної інфраструктури, врятовано 280 осіб. Піротехніками ДСНС здійснено 545 залучень, знешкоджено 1 тис. 329 ВНП.
  • Внаслідок ракетного удару по приватному сектору у м. Коростень загинула 1 особа та 2 травмовано. Зруйновано 10 приватних житлових будинків з послідуючим горінням 1 будівлі. Врятовано 5 дітей з підвального приміщення.
  • Внаслідок ракетного удару по приватному сектору у м. Овруч зруйновано 30 приватних житлових будинків, з них 5 повністю. Попередньо жертв та постраждалих немає.

Генеральний штаб ЗСУ станом на 8.45

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 06.03 орієнтовно склали:

  • особового складу - понад 11 тис. осіб,
  • танків ‒ 285 од,
  • ББМ ‒ 985 од,
  • артилерійських систем –109 од,
  • РСЗВ -50 од,
  • засоби ППО - 21 од,
  • літаків – 44 од,
  • гелікоптерів – 48 од,
  • автомобільної техніки - 447 од,
  • легкі швидкісні катери - 2 од,
  • цистерн з ППМ - 60,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 4,

Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсив

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна агресія спротив Генштаб Міноборони ЗСУ ДПСУ МВС Нацполіція  
Матеріали по темі