Влада

​Зеленський анонсував спеціальний пакет допомоги бізнесу та працівникам, який передбачає звільнення від ЄСВ

7 March 2022, 13:15

Уряд України працює над створенням спеціального пакету допомоги бізнесу та працівникам, що сприятиме відновленню держави після перемоги.

Про це 7 березня у своєму щоденному зверненні розповів Президент України Володимир Зеленський.

«Уряд України вже працює над тим, як відновити нашу державу після перемоги. Як дати більше сил країні, поки ми боремось. Створений спеціальний пакет допомоги бізнесу та працівникам. ФОПи першої та другої груп повністю звільняються від ЄСВ. Підприємства та ФОПи третьої групи звільняються від сплати ЄСВ за найманих працівників, які були призвані до лав Збройних Сил України та інших захисних формувань. Зокрема тероборони. Звільнення від сплати податку на землю та орендної плати за землю державної та комунальної власності на всіх територіях, де ведуться бойові дії. Усе це – на час воєнного стану та ще мінімум на рік після його завершення. Відтерміновується сплата податків для всіх підприємств, які не спроможні їх заплатити. І це – тільки перша частина великого пакету допомоги. Урядової підтримки», - йдеться у зверненні Президента.

Володимир Зеленський заявив також, що «усі керівники центральної влади мають чітке завдання: розробити таку систему дій, щоб відновлення України було швидким та орієнтувалося тільки на людей, перш за все – на людей. На те, щоб ми всі повернулися до миру, до звичайної роботи, коли повернемо нашу землю, спокій на нашу землю».

«Я вдячний усім власникам і керівникам підприємств, які продовжують працювати та виконують зобов’язання перед своїми працівниками. Платити зарплату людям – навіть якщо компанія не працює, як раніше, – це захищати Україну. Держава всі свої зобовʼязання виконує. Проіндексовані пенсії – вже у людей. Зарплата в бюджетній сфері виплачується так, як це й має бути», - запевнив Президент.

Нагадаємо, 3 березня Володимир Зеленський розповів, що Уряд підготував програму спеціальної допомоги для всіх українців, які через війну втратили можливість працювати:усі вони без будь-яких умов отримають по 6,5 тис. грн.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна допомога бізнес податок ЄСВ ФОП Зеленський уряд  
Матеріали по темі