Фоторепортаж

Дитячі малюнки, папуга Пірат та імпровізований кінотеатр – який вигляд має одне з житомирських укриттів. Фоторепортаж

11 March 2022, 18:11

На стінах – дитячі малюнки про мир, оголошення про комендантську годину та економію ресурсів. Вздовж стін тут встановлені місця для сидіння та імпровізовані ліжка. Є навіть «кухня» – місце, де стоїть чайник, кавоварка та лежать продукти. Навпроти «кухні» – аптечка. Окремою кімнатою – дитяча. У ній навіть імпровізований кінотеатр є.

Тут дружні до тварин – люди розповідають, що під час нічних тривог сюди спускаються люди з котами та собаками. У клітці живе папужка Пірат.

Люди у сховищі не панікують. Хтось спілкується, хтось – читає комікси, грає на гітарі.

Гортайте слайдер та дивіться, як житомиряни перечікують сигнал тривоги в укриттях.

Нагадаємо, 5 березня Житомирський міський голова Сергій Сухомлин повідомив про намір обладнати укриття Wi-Fi роутерами з безкоштовним інтернетом. Станом на вечір 7 березня мер розповів, що роутерами обладнали 30 укриттів.

Як повідомляв Житомир.info, 28 лютого міська рада інформувала, що в Житомирі собори Московського патріархату відкрили свої підвали для укриття людей. Цього ж дня повідомили, що небайдужі громадяни та підприємців міста підготували укриття на вул. Зв’язківців, 1 та на вул. Заводська, 4. Першого березня міська рада надала адреси ще 12 додаткових укриттів, які відкриті цілодобово в різних районах міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: укриття сховище бомбосховище війна  
Матеріали по темі