Події

​Оперативна інформація від силових структур України станом на 13 березня (оновлюється)

13 March 2022, 07:38

Вісімнадцятий день війни з російськими окупантами. Житомир.info продовжує відстежувати ситуацію та інформуватиме жителів Житомира та області про основні події в Україні. Оперативна інформація усіх силових структур та відомств публікуватиметься нижче.

Збережіть посилання, аби відслідковувати усі важливі події, що відбуваються в охопленій вогнем Україні. Інформація тут оновлюватиметься упродовж доби 13 березня.

Міністерство внутрішніх справ станом на 22.20

Ситуація щодо російського вторгнення. Зведена інформація від МВС станом на 13 березня 2022 року https://bit.ly/3w1vHQ2

Офіс Президента України станом на 22.00

Ірина Верещук – про результати роботи гуманітарних коридорів 13 березня.


Генеральний штаб ЗСУ станом на 22.00

Коротко. Війна. День 18.Відеодайджест


Міністерство оборони України станом на 21.40

Тривають інтенсивні бої на гостомельському напрямку Києва. Активні бойові дії тут йдуть вдень і вночі. Обстріли ворожої артилерії мирної інфраструктури не зупиняються ні на хвилину. У селі Мощун у Бучанському районі Київської області наші захисники успішно знищують ворожі підрозділи та вже витіснили противника за межі населеного пункту.

Відео від наших побратимів з Військове телебачення України

Міністерство оборони України станом на 21.30

Вже 18 днів Маріуполь героїчно тримає оборону від російсько-фашистських окупантів


Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний станом на 21.30

Ми зруйнували міф про «непереможність» російської армії. Вони розраховували завоювати нас за 48 годин. Максимум на 3 доби були розраховані запаси їжі, палива, боєприпасів. Але ми зупинили їх і зірвали загарбницькі плани. Противник несе серйозні втрати в особовому складі і техніці.

Ця війна доводить, як далеко ми просунулися вперед за останні роки. Сьогодні армія РФ за рівнем професійності - це ми зразка початку 2014-го.

Показовим прикладом їх «військової майстерності» є історія зі «збитим» українським Байрактаром. Сьогодні о 9:32 в районі ВЕСЕЛЕ Харківської області підрозділом протиповітряної оборони 6 Армії ЗС РФ із ЗРК "ТОР" на висоті 3200м було збито російський БПЛА, який висувався для проведення розвідки на Харківському напрямку. При цьому, російські військовослужбовці ППО доповіли керівництву про знищення БПЛА "Байрактар" наших Збройних Сил.

Результати розслідування причин зникнення БПЛА ЗС РФ довели факт його збиття власним ЗРК ППО, проте командування армії вирішило приховати цю інформацію. Ось так воює «друга за потужністю армія світу».

Міністерство внутрішніх справ станом на 20.50

Триває оборона Маріуполя - південного форпосту України.

Бійці окремого загону спеціального призначення Національна гвардія України точними ударами нанесли вогневого ураження бронетехніці РФ, знищивши тим самим живу силу окупантів, а також лишивши ворога можливості обстрілювати місто і просуватися на підступи з одного із напрямків. Усі військовослужбовці, які мужньо обороняють місто, роблять усе можливе аби ворог не зміг просунутись далі.

Крім того і військовослужбовці і правоохоронці намагаються постійно надавати допомогу громадянам які страждають від численних обстрілів та авіаударів.


Оперативне командування Північ станом на 18.50

При авіаційному нальоті на Чернігів щойно був збитий літак окупантів типу Су. Підтвердження у вигляді фото трохи згодом, адже збитий ворожий бомбардувальник впав в лісосмузі, куди зараз дістатися небезпечно. Але яскраве полум‘я з-за обрію говорить про те, що ще один російський літак пішов слідом за кораблем.

Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 18.00 13.03.2022

Триває вісімнадцята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Угруповання сил оборони продовжує вести оборонну операцію на Південному, Східному та Північному напрямках. Ведуться оборонні бої, здійснюється прикриття державного кордону України та морського узбережжя держави. На окремих напрямках здійснюється проведення стабілізаційної операції та виконуються завдання територіальної оборони.

Угруповання Повітряних Сил Збройних Сил України здійснює відбиття зосереджених ракетно-авіаційних ударів та засобів повітряного нападу противника, протиповітряне прикриття об’єктів критичної інфраструктури України та угруповань військ.

З початку доби ворог зосередив основні зусилля на просуванні у напрямку міста Кривий Ріг та на захопленні міста Миколаєва. Не полишає спроб щодо захоплення міста Маріуполя. Окупанти продовжують накопичувати резерви для наступу на Вугледар та завдають артилерійських ударів по житловим кварталам міста.

З метою нанесення ударів по території України з акваторії Чорного моря там перебуває у бойовій готовності “повна” корабельне угруповання противника.

В порушення вимог Міжнародного гуманітарного права окупанти продовжують брати в заручники цивільне населення, наносити ракетно-бомбові та артилерійські удари по густонаселених кварталах, школах та дитячих садках, грабують місцеве населення, вдаються до мародерства. За наявною інформацією, ворог активізує діяльність щодо проведення диверсій на шляхах пересування транспортних конвоїв з гуманітарними вантажами та військовою допомогою.

Довіряйте тільки перевіреним джерелам та зберігайте спокій. Віримо в Збройні Сили України та продовжуємо тотальний спротив! Разом переможемо! Слава Україні!


ДСНС станом на 18.00

13 березня ус. Зелений Гай Миколаївського району внаслідок авіаційного удару сталося руйнування будівлі школи з послідуючим горінням, попередньо 2 особи загинуло та 2 особи постраждали. Пожежу локалізовано на площі 150 м кв. Від ДСНС залучено 22 особи та 4 од. техніки.

UPD: внаслідок події загинуло 4 людини та постраждало троє людей.

Міністерство внутрішніх справ станом на 17.00

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський у своєму відеозверненні основну увагу приділив питанню функціонування транспортних магістралей у воєнний час та ролі системи блок-постів у охороні важливих об’єктів і забезпеченню безпеки великих міст.

«До мене звертаються журналісти, волонтери й громадяни зі скаргами на те, що на дорогах створено занадто багато блокпостів і це ускладнює евакуацію людей з районів активних бойових дій і доставку гуманітарної допомоги. Блокпост призначений для охорони важливих доріг, які ведуть до міст та населених пунктів, важливих інфраструктурних об’єктів. На блокпостах здійснюється контроль за рухом транспорту й людей. Тому у воєнний час без них ніяк не обійтись», - повідомив міністр.

Наразі Національна поліція України та Збройні Сили України спільно з територіальною обороною за підтримки профільних міністерств, проводять оптимізацію кількості блокпостів на автошляхах.

Денис Монастирський зазначив, що перевірки документів і автотранспорту на в’їздах у міста є цілком обґрунтованими. При цьому на виїзд перевірка буде лише вибірковою.

Найближчим часом буде створено перелік актуальних блокпостів. А всі, які до цього переліку не увійдуть, будуть прибрані. У такий спосіб буде покращено пересування транспортних потоків всередині країни.

«Це заощадить час, пальне, а головне – сили й нерви людей. Як цивільних, так і військових. У кого виникатимуть проблеми проїзду через блокпости – телефонуйте 102», - наголосив міністр МВС.


Офіс Президента України станом на 17.00

Володимир Зеленський відвідав у госпіталі поранених захисників України.

Служба безпеки України станом на 15.30

СБУ затримала інформаторів РФ у Харкові, Одесі та Сєвєродонецьку

Робота Служби безпеки з виявлення ворожих агентів і диверсантів триває цілодобово. За минулу добу (12 березня) було затримано кілька інформаторів, які збирали для окупантів розвідувальну інформацію.

  • У Харківській області: СБУ викрила чоловіка, який працював на військову розвідку окупанта. Для конспірації йому було обрано прізвисько «Норд». У день вторгнення в Україну з ним відновив зв’язок так званий лідер «Харьковского движения сопротивления» Вадим Шарап. Він передав завдання: зібрати дані про дислокацію та маршрути руху підрозділів ЗСУ та координати об’єктів інфраструктури у Харкові, щоб потім здійснювати по ним ракетно-бомбові удари. СБУ запобігла передачі даних і завчасно схопила зрадника. Крім того, у Харкові затримали подружжя, яке співпрацювало з ворожими спецслужбами. Чоловік допомагав коригувати обстріли, передаючи на російський сайт GPS-координати об'єктів критичної інфраструктури Харкова та пересування ЗСУ. А дружина займалася пропагандою: поширювала у соцмережах заклики на підтримку армії окупанта та пропагувала ідеї «руZZкого міра». Тепер вони обоє відповідатимуть за свої дії.
  • В Одесі: СБУ затримала агента, якого завербувала російська спецслужба під час візиту до тимчасово окупованого Криму. Основним його завданням був збір інформації про захисні оборонні споруди, які сили самооборони облаштували в області. Зрадник особисто об’їхав околиці Одеси та Чорноморська, фіксував розміщення блокпостів, їх точні координати, кількість осіб та військове спорядження. Водночас він збирав відомості про громадян РФ, які приєдналися до добровольчих батальйонів у складі ЗСУ, що діють у районі проведення операції Об’єднаних сил.
  • У Луганській області: СБУ затримала інформаторку – місцева мешканка допомагала ворожим військам бомбити Сєвєродонецьк. Зрадниця підтримувала зв'язок з бойовиком так званої «ЛНР». Він переконав жінку збирати інформацію про місця дислокації ЗСУ, залякуючи, що інакше російські війська знищать обстрілами усе місто. Жінка виходила на вулиці, спостерігала за переміщеннями військової техніки, прислуховувалася до розмов містян і потім передавала ворогу. Тепер усі ці зрадники та агенти затримані і дають свідчення СБУ. Тож замість «руZZкого міра» на них чекає українська в’язниця. Ми захищаємо свою землю! Разом переможемо!


Головне управління розвідки Міноборони станом на 15.00

Росія продовжує вербувати найманців у Сирії та Лівії. путінська росія відкрила 14 центрів вербування найманців у Сирії на територіях, підконтрольних режиму Башара Асада (Дамаск, Алеппо, Хама, Ракка та Дейр ез-Зор). Після короткої підготовки найманців переправлять до Росії через авіабазу «Хмеймім» двома літаками Ту-134 (до 80 пасажирів) та Ту-154 (до 180 пасажирів) на авіабази «Чкаловский», Московська обл. Протягом останніх днів росія вже зібрала тисячі сирійських найманців до лав окупаційних військ. Зокрема, це члени так званого «Ополчення національної оборони» та підрозділів 5-ого корпусу ЗС Сирії. Передбачається, що сирійці використовуватимуть проти українців важку артилерію та снайперську зброю. Також підтверджено інформацію про підготовку росією найманців з Лівії для залучення до бойових дій в Україні. росія виплачуватиме іноземним найманцям щомісячну зарплатню від 300 до 600 дол. США.

ДСНС станом на 15.00

Миколаїв. Під час обстрілу околиць Корабельного району Миколаєва снаряд влучив у приватний одноповерховий житловий будинок на вул. Каховська, сталося руйнування стін та виникла пожежа. В помешканні знаходилися люди. Рятувальники 5 ДПРЧ 2 ДПРЗ евакуювали 2 неповнолітніх дітей та трьох дорослих. Ніхто не постраждав. Вогнеборці ліквідували пожежу на площі 40 кв.м.

На Сумщині рятувальники ліквідовували наслідки ворожого обстрілу АЗС. 13 березня о 05:50 черговий караул 22-ї державної пожежно-рятувальної частини залучався для ліквідації пожежі на території АЗС у с. Пологи, Охтирського району. За попередніми даними, внаслідок ворожого артобстрілу було знищено обладнання газозаправної колонки та сталося її загоряння. О 05:56 пожежу локалізували, а о 06:00 – ліквідували. Загиблих та постраждалих немає.

Чернігів. О 5:46 внаслідок авіаудару сталося руйнування з 2 по 9 поверх з послідуючим горінням 9-поверхового гуртожитку. На місці пожежі працюють10 од. техніки та 48 чоловік особового складу, а також група піротехнічних робіт та підводного розмінування. За попередньою інформацією 7 осіб врятовано, 1 людина загинула, 1 травмована. Роботи тривають. Інформація щодо загиблих і постраждалих уточнюється.

Станом на 11:50 пожежу в дев’ятиповерховому гуртожитку в м. Чернігів, яка виникла внаслідок авіаудару ліквідовано. Виявлено 1 загиблу особу, 2 травмованих та 7 осіб врятовано підрозділами ДСНС. Роботи тривають. Від ДСНС залучено 35 осіб та 9 од. техніки.

Харківщина. Вночі внаслідок чергового обстрілу ворожі ракети влучили в установку комплексної підготовки газу ГПУ «Шебелинкагазвидобування», що знаходиться поблизу с. Глазунівка Ізюмського району Харківської області. Інформація про пожежу надійшла від оператора об'єкту о 22:37 12 березня. На момент прибуття вогнеборців горіли: будівля операторної та газовий сепаратор. Спостерігалось інтенсивне факельне горіння газу з установки та трубопроводу, що знаходиться біля приміщення операторної, руйнівні пошкодження приміщення операторної. Площа пожежі складала близько 300 кв.м. Рятувальники перекрили усі запірні арматури, що ведуть до пошкоджених установок та трубопроводів та провели їх охолодження. Після цього інтенсивність горіння значно зменшилась. За попередніми даними травмований був 1 працівник підприємства, загиблих немає.

Офіс Президента України станом на 13.30

Володимир Зеленський: Ми переможемо. І це – 100%. Слава Україні!

Генеральний штаб ЗСУ станом на 13.00

Зараз. Сьогодні День визволення Херсона від німецько-фашистських загарбників!!! Колона вирушила від ОДА до Вічного полум'я. Російський окупанти відкрили вогонь!

Відео: Командування сил оборони


Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 12.00 13.03.2022 щодо російського вторгнення

Триває вісімнадцята доба героїчного протистояння Українсько го народу російському воєнному вторгненню.

Противник продовжує наступальну операцію проти України на Поліському, Сіверському, Слобожанському, Донецькому, Таврійському та Південнобузькому напрямках. Окупанти проводять заходи відновлення боєздатності та перегрупування військ, а також здійснюють підготовку до продовження наступальних дій.

Російські військові злочинці здійснюють ракетно-бомбові удари та артилерійське ураження об’єктів цивільної інфраструктури українських міст Чернігова, Сум, Миколаєва, Маріуполя, Авдіївки, Волновахи та передмість великих населених пунктів по всій території України, а також по угрупуваннях військ Збройних Сил України.

В ході перегрупування військ противника здійснюється підготовка додаткових підрозділів для ведення бойових дій на території України. Так, за наявною інформацією, протягом 9-10 березня до РФ переміщено 800 військовослужбовців 102- ї військової бази (Гюмрі, Вірменія) Південного воєнного округу для подальшого перекидання в зону бойових дій. До 1500 осіб 40-ї окремої бригади морської піхоти (Петропавловськ-Камчатський) Тихоокеанського флоту залізничними ешелонами відправляються до Республіки Білорусь. У 820 головному центрі попередження про ракетний напад (Солнечногорськ) проводиться відбір особового складу для участі у бойових діях проти України.

З метою термінового поповнення втрат окупаційних військ ЗС РФ перекидають частину “миротворчого” контингенту з Нагірного Карабаху (Азербайджан) в Україну. Також, за наявною інформацією, залучається велика кількість бойовиків-найманців з інших країн (Сирія, Сербія).

На Волинському напрямку противник наступальних дій не проводив. Військовим керівництвом Республіки Білорусь продовжуються заходи щодо посилення охорони кордону з Україною. Зберігається ймовірність безпосередньої участі збройних сил Республіки Білорусь у військовій операції проти України на боці окупантів на Волинському напрямку.

Ворогом проводиться повітряна розвідка військових та цивільних об’єктів на території України.

На Поліському напрямку противник визначеним складом сил утримує позиції в районі населених пунктів Поліське, Іванків, Липівка, Копилів, Мотижин, Бузова, Гореничі, Ірпінь, Синяк, Казаровичі та Сухолуччя. Наразі активних наступальних дій не проводить. Ворог здійснює спроби налагодити систему матеріально-технічного забезпечення та відновлює бойову техніку. На території Республіки Білорусь в районі н.п. Кулічиха, за 17 км від Державного кордону України, ворогом розгорнуто базу ремонту та відновлення військової техніки.

На Сіверському напрямку противник силами окремих підрозділів зі складу Центрального воєнного округу утримує позиції поблизу населених пунктів Любеч, Славутич, Коврита, Золотинка, Мена, Браниця, Калита, Богданівка, Лукаші, Ромни, Недригайлів. Активних наступальних дій не веде, основні зусилля зосередив на вдосконаленні системи логістичного забезпечення угруповання.

На напрямку Бровари – Бориспіль ворог здійснює блокування траси Е95, продовжує заходи із перегрупування військ, поповнення запасів та ведення розвідки. Противник перейшов до оборони та утримує мережу блокпостів на ключових шляхах пересування. Ймовірно, що після перегрупування військ та введення додаткових підрозділів, противник відновить наступальні дії з метою захоплення лівобережної частини міста Києва.

На Слобожанському напрямку ворог визначеним складом сил здійснює утримання позицій в районах населених пунктів Сєверодонецьк, Сватове, Куп’янськ, Велика Писарівка, Московський Бобряк, Лебедин. Продовжує формування додаткових підрозділів, закріплюється на досягнутих рубежах, здійснює перегрупування військ, відновлює боєздатність підрозділів, поповнює запаси боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів з метою блокування Харкова та захоплення міста Ізюм. Активних наступальних дій не відзначено, за винятком міста Ізюм, де противник намагається оволодіти населеним пунктом.

На Донецькому та Таврійському напрямках противник утримує позиції в районі населених пунктів Борова, Тернове, Новокраснянка, Луганське, Горлівка, Пантелеймонівка, Новотроїцьке та Гуляйполе.

За підтримки армійської авіації намагається розвинути наступ на Волноваському напрямку. Війська противника оволоділи населеними пунктами Старомлинівка, Євгенівка, Павлівка, Єгорівка та були зупинені на невигідних рубежах.

Окупанти здійснюють вогневий вплив по позиціях наших військ в районі Сєвєродонецька. За підтримки артилерії здійснили штурмові дії та оволоділи східними околицями населеного пункту Рубіжне.

На Південнобузькому напрямку активних наступальних дій ворог не проводив. Активно здійснює повітряну розвідку. Продовжує просування в напрямку на Кривий Ріг. Протягом доби окупанти продовжили просування в напрямку на Архангельське та Нововоронцовка, але були зупинені.

На всіх напрямках наступу противник активно прикривається цивільною інфраструктурою та мирним населенням.

Офіс Президента України станом на 12.00

Ситуація щодо російського вторгнення – брифінг радника керівника Офісу Президента Олексія Арестовича (13.03.2022 – день).


Міністерство внутрішніх справ станом на 11.301.30

Ситуація щодо російського вторгнення. Зведена інформація від МВС станом на ранок 13 березня 2022 року.

https://bit.ly/3q0pC2N

Офіс Президента України станом на 10.00

Ірина Верещук – про гуманітарні маршрути, які працюватимуть 13 березня.


Генеральний штаб ЗСУ станом на 9.30

Нові трофеї українських воїнів стануть на службу Силам оборони держави.


Генеральний штаб ЗСУ станом на 9.00

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 13.03 орієнтовно склали:

  • особового складу / personnel - понад/ more 12 000 осіб,
  • танків / tanks ‒ 374 од,
  • бойових броньованих машин / APV ‒ 1226 од,
  • артилерійських систем / artillery systems – 140 од,
  • РСЗВ / MLRS - 62 од,
  • засоби ППО / Anti-aircraft warfare systems - 34 од,
  • літаків / aircraft – 74 од,
  • гелікоптерів / helicopters – 86 од,
  • автомобільної техніки / vehicles - 600 од,
  • кораблі /катери / boats / cutters - 3 од,
  • цистерн з ПММ / fuel tanks - 60,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня / UAV operational-tactical level - 7.

Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Командування Повітряних сил ЗСУ. Підсумки за добу

12-го березня по кількох військових об’єктах Повітряних Сил нанесено потужних ракетних ударів. Три крилаті ракети рашистів перехоплено протиповітряною обороною. Втім, більшість із них таки потрапила в цілі, завдавши збитки військовій та цивільній інфраструктурі. Особливо постраждав військовий аеродром у Василькові на Київщині. Ударна авіація Повітряних Сил продовжує наносити удари по наземних цілях – це скупчення ворожої техніки та живої сили, рашистські колони на марші та інші цілі. Крім того, протиповітряна оборона держави сьогодні мінусує:

  • два російські вертольоти Ка-52;
  • один Су-34;
  • один невстановлений винищувач (ймовірно Су-30см або Су-34);
  • два безпілотні літальні апарати.

Є дані й про ураження двох повітряних цілей винищувачами Повітряних Сил ЗС України, які потребують уточнення та підтвердження.

Служба безпеки України

Учора окупанти пробили чергове дно – пізно ввечері ракетно-бомбова авіація російських збройних сил обстріляла Святогірську лавру на Донеччині. Найбільших пошкоджень зазнало приміщення, де знайшли прихисток біженці. Є поранені. Цікаво, як російська пропаганда виправдає цей нелюдський вчинок? Розкаже, що Лавра стала осередком нацизму, а священники – то переодягнені бойовики? Факт залишається фактом – країна, яка всюди розповідає про свій особливий православний шлях, скидає бомби і ракети на одну з головних християнських святинь України! Ніколи цього не забудемо! До речі, хлопці-асвабадітєлі, а ви коли перед Богом на суді опинитесь, теж будете вигадувати, що на «учєніях» по Лаврі стріляли?

Сухопутні війська ЗСУ

За минулу добу 10 Гірсько- Штурмова Бригада вдалося захопити комплекс РЕБ противника, який тепер буде працювати проти самих свинособак.

Сили оборони оперативного командування "Північ" продовжують виконання бойових завдань щодо звільнення Чернігівщини від російських окупаційних військ. За минулу добу українським захисникам вдалося захопити та знищити значну кількість бронетанкової та автомобільної техніки противника. Частина москальської орди знищена, частина здалися в полон. Захоплена техніка противника поповнила українські підрозділи і тепер активно працює своїми ж снарядами по росіянам. Крім того, поблизу Чернігова "наші котики" знищили підрозділи орків, на озброєнні яких була зброя, з якої ворог наносив ракетні удари по Чернігову.

ДСНС станом на 9.00

Оперативна інформація щодо реагування підрозділів ДСНС на небезпечні події (станом на 9:00 13 березня). За добу підрозділами ДСНС здійснено 765 виїздів, у тому числі 291 виїзд на ліквідацію наслідків обстрілів російськими військами населених пунктів та об’єктів цивільної інфраструктури, врятовано 6 осіб. Піротехніками ДСНС здійснено 169 залучень, знешкоджено 221 вибухонебезпечних предметів та 160 кг вибухової речовини, у тому числі 2 авіаційні бомби, обстежено та очищено територію площею 2,76 га. На даний час знеструмлено 1082 населені пункти із них частково 64. ДСНС для забезпечення аварійного електроживлення об’єктів соціальної сфери залучено 11 генераторів, з них 4 для забезпечення електроенергією лікарень.

13 березня ворог продовжує обстрілювати житлові масиви. Вранці здійснено авіаудари по м. Баштанка Миколаївської області. В результаті цього пошкоджені житлові будинки по вул. Сазоненка. В одному з них знаходилися люди. Ціла родина зазнала жаху від "освободітельних действий руського мира". Жінка та дочка не травмувалися, а ось батько опинився під завалами. Рятувальники деблокували постраждалого. Бригадою швидкої медичної допомоги чоловіка доправлено до медичного закладу.

Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 06.00 13.03.2022 щодо російського вторгнення.

Розпочалась вісімнадцята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Стан, положення та характер дій сил оборони без суттєвих змін.

Противник продовжує використовувати цивільну інфраструктуру для військових потреб. В порушення вимог Міжнародного гуманітарного права продовжує розміщувати підрозділи і техніку на об’єктах підвищеної небезпеки, здійснює обстріли мирного населення, проводить незаконні перевірки особистих речей та обшуки серед місцевих мешканців, перевдягається в цивільний одяг та форму ЗС України.

Морально-психологічний стан військ противника, який брав участь у боях зі Збройними Силами України, продовжує погіршуватися, зростає кількість випадків дезертирства та відмов щодо виконання наказів.

За наявною інформацією, на території Республіки Беларусь у медичних закладах південно-східного регіону проходить лікування велика кількість поранених в ході бойових дій на території України військовослужбовців РФ. Запасів крові для проведення хірургічних операцій не вистачає. Задіюються резерви накопичені для громадян Республіки Білорусь - близько 2/3 резерву перенаправлено на потреби військовослужбовців РФ. Активізувалась кампанія щодо збору крові серед працівників бюджетної сфери та цивільного населення.

У зв’язку з втратами збройні сили російської федерації формують нові підрозділи. Зокрема, командування ворога планує залучити близько 1500 осіб зі складу 40-ї окремої бригади морської піхоти (Петропавловськ-Камчатський, Тихоокеанський флот)

Збройні Сили України у взаємодії з іншими складовими сил оборони дають гідну відсіч військам противника, зокрема, за попередню добу було знищено два вертольоти, два винищувачі (один з яких Су-34) та два БПЛА.

Віримо в Збройні Сили України! Разом переможемо! Слава Україні!


Оперативну інформацію від силових структур України за попередню добу 12 березня читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна агресія спротив Генштаб Міноборони ЗСУ ДПСУ МВС Нацполіція  
Матеріали по темі