Влада

​Оперативна інформація від силових структур України станом на 17 березня (оновлюється)

17 March 2022, 09:16

Двадцять другий день війни з російськими окупантами. Житомир.info продовжує відстежувати ситуацію та інформуватиме жителів Житомира та області про основні події в Україні. Оперативна інформація усіх силових структур та відомств публікуватиметься нижче.

Збережіть посилання, аби відслідковувати усі важливі події, що відбуваються в охопленій вогнем Україні. Інформація тут оновлюватиметься упродовж доби 17 березня.

Офіс Президента України станом на 24.00

«Наш Маріуполь, Харків, Чернігів, Київська область, Ізюм і всі наші міста-герої. Яким складно. Ми робимо все і робимо всі. Армія, поліція, ДСНС, гуманітарні конвої, церква... Увесь наш народ. Ми вас не залишимо. А їм не пробачимо. Ви будете вільні. Як усі ми на нашій землі». Звернення Президента України Володимира Зеленського за підсумками 22-го дня війни.


Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 24.00 17.03.2022.

Триває двадцять друга доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Російські окупаційні війська продовжують наступальну операцію проти України. Стратегічні цілі щодо розгрому угруповань Збройних Сил України, виходу на адміністративні кордони Донецької і Луганської областей, встановлення контролю над лівобережною частиною України не виконані.

Командування збройних сил російської федерації продовжує вживати заходів щодо поповнення втрат особового складу за рахунок іноземців. За наявною інформацією, російськими окупантами жзвже підібрано близько

1000 добровольців із представників, так званої армії Башара Асада та Хезболи.

Головною вимогою до іноземних бойовиків є досвід ведення бойових дій в місті. Водночас, за наявною інформацією, вищезгадані бойовики мають на меті не участь у бойових діях на території України, а використання “відрядження” як можливості потрапити до країн Європи.

На Волинському напрямку ворог наступальних дій не здійснював. Продовжував посилювати охорону українсько-білоруського кордону підрозділами збройних сил республіки білорусь. Зберігається висока ймовірність проведення провокацій спецслужбами російської федерації.

На Поліському напрямку ворог активних наступальних дій не проводив, основні зусилля окупантів були зосереджені на утриманні зайнятих раніше рубежів та здійсненні заходів підготовки для можливого наступу на Київ. Водночас, втрати, що були завдані окупантам Українськими захисниками, низький морально-психологічний стан рядового та сержантського складу, а також відсутність досвідчених командирів підрозділів тактичної ланки унеможливлюють відновлення наступальних дій у найближчій перспективі.

На Сіверському напрямку ворог намагається утриматись на визначених рубежах, відновити боєздатність підрозділів та поповнити запаси. Окупанти продовжують часткове блокування міста Чернігова та здійснюють артилерійські обстріли міста.

У напрямку Броварів противник активних бойових дій не проводив.

В районі міста Бровари окупанти періодично здійснюють артилерійські обстріли позицій Збройних Сил України.

На Слобожанському напрямку, з метою відновлення наступальних дій на міста Суми та Харків, окупанти намагаються поповнити запаси боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів та вимушені передчасно задіяти накопичені людські резерви. У напрямку на місто Ізюм ворог намагається відновити наступальні дії.

На Луганському та Донецькому напрямках основні зусилля противник зосередив на підготовці до наступу на Сєвєродонецьк і оточенні Маріуполя.

На Південнобузському напрямку ворог активні дії не проводив. Перейшов до оборони та інженерного облаштування зайнятих рубежів. Намагався провести перегрупування та здійснити поповнення запасів.

Окупанти не полишають спроб виявити та знищити систему протиповітряної оборони вздовж Чорноморського узбережжя.

В акваторії Чорного моря, противник намагається проводити демонстраційні дії.

Віримо у Збройні Сили України! Разом Ми – сила! Слава Україні!

Офіс Президента України станом на 21.30

Ірина Верещук розповідає про результати роботи гуманітарних коридорів 17 березня.


ДСНС станом на 21.00

Київська область. Зустрічаємо колону автотранспорту з евакуйованими громадянами. 28 автобусів та 70 автівок здійснили перевезення населення. Понад 1000 громадян та 330 маленьких українців наразі у безпечному місці. Усім надається необхідна та кваліфікована допомога.

Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 18.00 17.03.2022 щодо російського вторгнення

Триває двадцять друга доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Окупаційні війська втратили наступальний потенціал та зупинені на всіх напрямках. Противник має значні проблеми з логістикою, продовжує нести втрати. На окремих напрямках здійснює блокування підрозділів Збройних Сил України. У зв’язку з тим, що ворогом використано майже весь комплект крилатих ракет морського базування “Калібр” та оперативно-тактичних ракетних комплексів “Іскандер” у ході перших двадцяти діб операції, він продовжує нанесення ракетно-бомбових ударів по об’єктах інфраструктури та житлових кварталах великих міст з використанням озброєння невибіркової дії.

В порушення вимог Міжнародного гуманітарного права російські окупанти продовжують брати в заручники та вбивати цивільних осіб, розстрілювати цивільні автомобілі, перешкоджати руху гуманітарних колон для евакуації населення визначеними та взаємоузгодженими “зеленими коридорами”, використовувати об’єкти цивільної інфраструктури для розміщення озброєння та техніки, вдаватись до мародерства.

Ворог продовжує тримати Українське місто Маріуполь в облозі та перейшов до тотального знищення об’єктів цивільної інфраструктури, житлових будинків та об’єктів життєзабезпечення, чим створює передумови для поглиблення гуманітарної кризи у місті.

З метою залякування цивільного населення на тимчасово зайнятих територіях загарбники вдаються до викрадень та затримань представників органів державної влади і місцевого самоврядування.

Крім підрозділів російських збройних сил у Херсонській області зафіксовано перебування співробітників поліції Краснодарського краю та тимчасово окупованого росіянами Криму. Оперативні групи ФСБ здійснюють каральні функції. Ворогом проводиться агітація щодо залучення місцевого населення до так званої “поліції”.

За наявною інформацією, у зв’язку з неможливістю якісного комплектування угруповання окупаційних військ, з 20 березня цього року на тимчасово окупованих територіях Донецької області розпочинається чергова хвиля мобілізації до лав 1-го армійського корпусу.

Авіаційні підрозділи 960-го штурмового авіаційного полку 4-ї армії збройних сил РФ зазнали значних втрат. Морально-психологічний стан льотного складу вкрай незадовільний. Продовжуються випадки подання рапортів на звільнення у зв’язку з небажанням брати участь в бойових діях на території України.

Українські захисники завдали значних втрат підрозділам зі складу 252-го мотострілецького полку Західного військового округу, що ведуть бойові дії у районах міст Харкова та Ізюма. Втрачено до 30 відсотків особового складу, озброєння і військової техніки. Окрім того, підрозділи сил оборони ліквідували командира 3-ї мотострілецької дивізії полковника Ігоря Ніколаєва.

Разом переможемо! Слава Україні!

ДСНС станом на 19.00

Харків. 17 березня о 14:40 під час гасіння пожежі на території ринку внаслідок артилерійського обстрілу загинув співробітник ДСНС та ще один отримав поранення. Підрозділи ДСНС до гасіння певний час не залучалися в зв’язку з обстрілами. Станом на 19:00 внаслідок пожежі на території ринку (по всій площі), сталося розповсюдження вогню на приватні житлові будинки (кількість уточнюється). До гасіння залучено близько 70 осіб та 21 од. техніки ДСНС.

Святошинський район Києва. 17 березня близько 16:30 до Служби порятунку 101 надійшло кілька повідомлень одночасно про пожежі у Святошинському районі столиці. Внаслідок потрапляння снарядів сталось займання двох автомобілів. О 17:04 загоряння було ліквідовано. загинула 1 людина. На місці було задіяно 2 од. пожежної техніки та 10 чоловік особового складу. Також неподалік виникло загоряння трав’яного настилу на площі 5 тис. кв. м. Ліквідація триває. На місці задіяно 1 од. пожежної техніки та 5 чоловік особового складу. Ще один виклик надійшов про загоряння на складі. Площа пожежі становить 10 тис. кв. м. Є загроза вибуху снаряду через що здійснюється гасіння пожежі з безпечної відстані. Ліквідація триває. За попередньою інформацією, внаслідок пожежі загинула 1 людина. На місці задіяно 15 од. пожежної техніки та 67 чоловіка особового складу.

Міністерство внутрішніх справ станом на 17.40

З прифронтових населених пунктів евакуювали ще 209 жителів Донеччини. З Вугледара евакуйовано 183 людини, з них 36 дітей. З Авдіївки – 26, серед них 6 – діти. Представники Збройних сил України та тероборони разом з поліцейськими Національна поліція України та рятувальниками ДСНС України щодня рятують людей від знищення окупаційними військами росії. Поліція здійснює супровід колони та забезпечує безпеку під час евакуації.

Офіс Президента України станом на 16.00

Негайне припинення вогню та виведення російських військ із територій України є одними з ключових аспектів мирної угоди, яка може бути підписана за результатами переговорів з Росією щодо припинення війни проти України. Але стратегічно наша держава хоче мати конкретний механізм, який гарантуватиме її безпеку в майбутньому. Про це сказав радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк в інтерв'ю WP Wiadomości.

Подробиці: https://bit.ly/3CTD7Gv

Міністерство внутрішніх справ станом на 15.30

#Київщина: Під час евакуації людей окупанти обстрілювали колону з танків, двоє поліцейських загинули. Окупант, прикриваючись «зеленими коридорами», здійснює передислокацію своїх сил і техніки. Всі рятувальні операції на Київщині проходили під вогнем ворога. Про це повідомив начальник Поліція Київської області Андрій Нєбитов під час брифінгу в Ukraine Media Centre Kyiv.

«У Київській області, яка тимчасово окупована, розташована велика кількість лікарень, шкіл та дитячих садків. Щоб врятувати людей від пекла війни, всі органи державної влади намагалися вивезти якомога більшу кількість громадян. Але російські окупанти не давали такої можливості. Під час евакуації людей у Бучанському районі окупанти обстрілювали евакуаційні колони танками. Один поліцейський загинув, ще один поранений. Така ж ситуація склалася і в Ірпені, коли в службовий автомобіль поліції потрапив снаряд «Граду». Лише зараз вдалося забрати тіло поліцейського», - сказав Андрій Нєбитов.

Очільник поліції Київщини наголосив, що після вдалої атаки ЗСУ на напрямку #Ірпінь, #Гостомель, #Немішаєве, був проведений ефективний артилерійський удар, який дав змогу просунутись вперед українським військовим. Саме там зараз і тривають найактивніші бойові дії.

«Ми фіксуємо, що переможний настрій у російських солдат давно зник, бо Збройні Сили та весь силовий блок, за активної підтримки громадян працює над тим, щоб знищувати якомога більше продовольчих поставок для окупанта. На Київщині спостерігається партизанський рух», - сказав він.

Андрій Нєбитов наголосив, що вулиці міст і сіл на Київщини наразі усипані тілами як місцевих жителів, так і окупантів.

ДСНС станом на 14.00

Місто-герой Чернігів. Під час проведення робіт по розбору конструкцій, рятувальники дістали родину загиблих з 5 осіб. Серед них 3 дітей хлопчик та дівчинка двійнятка по 3 рочки, старша сестричка 12 років та їх батьки. Всі вони загинули внаслідок ворожого авіаудару по гуртожитку

Київщина. Розпочато евакуацію наших громадян з Броварського району. Усі бажаючі мають змогу виїхати з небезпечного населеного пункту та отримати усю необхідну допомогу.

Луганщина. Російська армія продовжує бити по об’єктах критичної інфраструктури – вчора вони влучили у будівлю Укртелекому міста Сєвєродонецька, що на Луганщині, людей врятовано. Ворожі війська не перестають руйнувати домівки мирних громадян – цілі райони міст Сєвєродонецька, Рубіжного, Попасної, Лисичанська Луганської області знищено вщент. Краяни Луганщини не можуть евакуюватися через постійні обстріли. І поки співробітники ДСНС намагаються врятувати людей та будівлі після обстрілів, окупанти посилюють вогонь. Так, у Попасній було зруйновано приватний будинок – під завалами опинилися люди. Рятувальники все одно проводили роботи попри вогонь росіян. Рятувальники Луганщини роблять все, щоб люди цілодобово перебували у безпеці. Однак наші надзвичайники, яких катастрофічно не вистачає на таку кількість займань внаслідок ворожих обстрілів, працюють доки не опиняються під відкритим обстрілом, а потім повертаються до підрозділів.

А в Сєвєродонецьку рятувальники допомагали громадянам евакуюватися з пошкоджених укритів в більш безпечні місця. Також ДСНСники постійно підвозять воду людям, які через постійні обстріли тижнями сидять у підвалах і не мають можливості вийти на вулицю.

Підступні окупанти свідомо гатять по житловим будинкам і роблять все можливе для знищення української нації. Щоб людям ніхто не міг допомогти, росіяни обстрілюють і пожежно-рятувальні підрозділи ДСНС Луганщини.

Головне управління розвідки Міноборони станом на 12.00

Сирійські найманці розглядають участь у війні на боці РФ як шанс подальшого дезертирства та нелегальної міграції в країни ЄС. Командування російської воєнної бази Хмеймім отримало вказівку щоденно відправляти до України до 300 бойовиків. 15 березня, для участі в бойових діях проти України, з воєнної бази Хмеймім (САР) до росії було відправлено 150 найманців.За інформацією воєнної розвідки України, найближчим часом заплановано переміщення з Сирії до росії та білорусі озброєння, військової техніки та інших ресурсів для забезпечення російських окупаційних військ. Президент Сирії Башар аль-Асад пообіцяв надати росії для війни в Україні 40000 бойовиків.

Під час вербування найманцям обіцяють, що вони виконуватимуть виключно поліцейські функції з наведення порядків на окупованих територіях, тобто суто поліцейські функції. Але останнім часом серед найманців почала поширюватися інформація щодо безпосередньої участі в бойових діях проти української армії. Це значно знизило “бойовий дух” сирійців.

До того ж, нещодавно до воєнної бази Хмеймім з росії прибуло понад 30 бойовиків, які отримали поранення в боях проти захисників України. Це негативно вплинуло на морально-психологічний стан інших найманців та призвело до відмови частини з них брати участь у бойових діях. Серед сирійських бойовиків навіть було зафіксовано випадки самокаліцтва. Частина найманців розглядають відправку до росії та білорусі як шанс подальшого дезертирства та нелегальної міграції в країни ЄС.

Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 12.00 17.03.2022 щодо російського вторгнення

Триває двадцять друга доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Російські терористичні війська продовжують стратегічну наступальну операцію проти України.

Ворог не полишає спроб вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей. Успіху не має.

З метою сковування дій Збройних Сил України противник намагається здійснювати блокування населених пунктів на північ від столиці.

Разом з тим ворог не відмовляється від нанесення ракетно-бомбових ударів по об’єктах цивільної інфраструктури у Львівській, Івано-Франківській, Дніпропетровській та інших областях, де не ведуться активні бойові дії.

На Волинському напрямку фіксується інтенсивне використання території, інфраструктури Республіки Білорусь угрупованням військ російської федерації для завдання ударів по території України та логістичного забезпечення угрупування окупаційних військ, які діють на Поліському напрямку.

Зберігається ймовірність участі окремих підрозділів збройних сил Республіки Білорусь у бойових діях на боці російської федерації.

На Поліському напрямку ворог здійснював спроби оволодіти раніше зайнятими рубежами, що були втрачені внаслідок успішних дій підрозділів Збройних Сил України. Успіху на зазначеному напрямку не має, зазнає втрат. Намагається здійснити перегрупування військ та налагодити логістичне забезпечення.

На Сіверському напрямку активних наступальних дій ворог не проводив, продовжує підготовку для відновлення наступу з метою подальшого блокування міста Києва з північно-східного напрямку. Здійснює хаотичні обстріли позицій підрозділів Збройних Сил України, намагається вести розвідку.

На Слобожанському напрямку окупанти намагалися провести наступальні дії з району міста Ізюм, успіху не мали. Роблять спроби закріпитися на зайнятих рубежах та вдосконалити систему матеріально-технічного забезпечення.

Російські загарбники посилюють угруповання за рахунок додаткових підроздлів 1-ї танкової армії та берегових частин Балтійського флоту.

На Донецькому і Таврійському напрямках ворог проводив наступальні дії. Мав частковий успіх у районі Рубіжного (закріплюється на західних та північно-західних околицях міста, просувається до південної частини міста). На Попаснянському та Волноваському напрямках провів невдалі штурмові дії в районах населених пунктів Верхньоторецьк та Мар’їнка. Зазнав втрат. Проводить перегрупування військ, здійснює поповнення запасів. На Маріупольському напрямку продовжує штурм міста.

На Запорізькому напрямку активних наступальних дій окупанти не проводили.

На Південнобузькому напрямку противник проводив розвідку, здійснював інженерне обладнання займаних позицій. Намагався проводити наступальні дії на Криворізькому напрямку, взяв під контроль н.п. Мала Шестірня, проте загального успіху не мав, закріплюється на займаних позиціях.

На Таврійському напрямку ворог продовжував нарощування системи матеріально-технічного забезпечення угруповання військ. На аеродромі Джанкой розгорнуто збірний пункт пошкодженої техніки.

Противник намагається розповсюджувати дезінформацію усіма доступними каналами комунікацій як на населення тимчасово окупованих територіях, так і на власне населення з метою формування міфу про “непереможність” збройних сил російської федерації.

Командування Збройних Сил України звертається до медіаспільноти з проханням максимально обмежити висвітлення персональних даних, світлин, що містять обличчя офіцерського складу (командирів підрозділів), геолокаційної, візуальної, адресної прив’язки до місць виконання ними завдань. Виключити фото- та відеофіксацію, поширення у медіа точної територіальної прив’язки бомбосховищ (місць укриття цивільного населення), з метою ускладнення отримання противником поточної інформації з відкритих джерел для нанесення ракетно-бомбових ударів по цивільній інфраструктурі .

Разом переможемо! Слава Україні!

Офіс Президента України

Ситуація щодо російського вторгнення – брифінг радника керівника Офісу Президента Олексія Арестовича (17.03.2022 – ранок).


Ситуація в регіонах на 8 ранку 17 березня

▪️Київщина. Постійні тривоги через загрози авіа ударів. Бучанський район — Ірпінь, Буча, Гостомель, Макарів — бої. Артилерійські обстріли. В Броварському районі — ракетні удари по населеним пунктам Калинівської територіальної громади. Кількість постраждалих уточнюється.

▪️Чернігівщина. Кілька повітряних тривог за ніч. Також ворог з вечора і всю ніч методично обстрілював Чернігів з артилерії. Інформація щодо кількості жертв та постраждалих уточнюється.

▪️Сумщина. По Сумському району кілька годин працювала ворожа артилерія. Також була повітряна тривога. Дані про постраждалих наразі відсутні.

▪️Житомирщина. Вночі попри декілька тривог авіаційно-ракетних ударів не було.

▪️Кіровоградська область. Ситуація контрольована та відносно спокійна, дві повітряні тривоги

▪️Дніпропетровщина. Одна повітряна загроза вночі. Загалом спокійно.

▪️Харківщина. Харків: всю ніч тривали хаотичні обстріли, є потрапляння в житлові будинки, школи, склади, кількість постраждалих ще встановлюється, працюють рятувальники. По області — тривають бої в Ізюмі та Чугуївському напрямку. Окупант вночі обстріляв місто Мерефу, що в Харківському районі, зруйнував школу та будинок культури, пошкодило й будинки. Є постраждалі, рятувальники зараз працюють на місці.

▪️Запорізька область. Вночі — дві повітряні тривоги

▪️Рівненщина. Ніч на Рівненщині пройшла спокійно. Тричі оголошувалася повітряна тривога. Напередодні ввечері було завдано ракетного удару по військовому об‘єкту в місті Сарни на півночі області (90 км від Рівного). Постраждалих чи загиблих немає. Працює відповідна комісія.

▪️Волинь. Ніч була відносно спокійною, повітряні тривоги

▪️Вінниччина. Ніч минула відносно спокійно, повітряні тривоги

▪️Закарпаття. Вночі була тривога. Наразі ситуація спокійно

▪️Хмельницька область. Тривога вночі. Решта спокійно

▪️Тернопіль.Три тривоги за ніч. На ранок все спокійно

▪️Черкаси. Ситуація стабільна, одна повітряна тривога вночі

▪️Львівщина. Ніч минула спокійно

▪️Полтавщина. Ніч минула спокійно, тривала повітряна тривога у Пирятині

▪️Чернівці. Ситуація відносно спокійна, повітряна тривога вночі

▪️Івано-Франківськ. Вночі — одна повітряна тривога

▪️Луганщина. Сєвєродонецьк та Рубіжне у вогні. У Сєвєродонецьку є влучення в Укртелеком. У Рубіжному щонайменше 27 загорянь житлових будинків. Інформація щодо кількості жертв та постраждалих уточнюється.

▪️Донеччина. Авдіївка: всю ніч хаотичний артобстріл, зранку — авіаудар, після — "Гради" до цього часу. Про наслідки та постраждалих інформації наразі немає, ще обстріли. Мар'їнка, Красногорівка — обстріли по місту. Розбита будівля Мар'їнської ВА. Маріуполь: знову авіаудари. Люди самотужки вириваються з Маріуполя на власному транспорті. Ризик загибелі залишається високим, оскільки росіяни обстрілюють колони мирних мешканців.

▪️Миколаївщина. Ніч була неспокійною, в центральній частині області — бої з окупантами

▪️Херсонщина. На Херсонщині тривають сильні вибухи та гради. Область повністю окупована російськими військами, через що, майже у кожній із 49 територіальних громад виникають перебої з електроенергією, водо- та газопостачанням. На вечір, 16 березня, знеструмленими є 64 населених пункти. Через відсутність продуктів, ліків та терор росіян мирних мешканців ситуація в області критична.

▪️Одеса. Ніч минула відносно спокійно. Ситуація контрольована.

Генеральний штаб ЗСУ. Втрати ворога

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 17.03 орієнтовно склали

  • особового складу / personnel - близько/ about 14000 осіб,
  • танків / tanks ‒ 444 од,
  • бойових броньованих машин / APV ‒ 1435 од,
  • артилерійських систем / artillery systems – 201 од,
  • РСЗВ / MLRS - 72 од,
  • засоби ППО / Anti-aircraft warfare systems - 43 од,
  • літаків / aircraft – 86 од,
  • гелікоптерів / helicopters – 108 од,
  • автомобільної техніки / vehicles - 864 од,
  • кораблі /катери / boats / cutters - 3 од,
  • цистерн з ПММ / fuel tanks - 60,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня / UAV operational-tactical level - 11.
  • Спеціальна техніка / special equipment - 10.

Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Офіс Президента України станом на 9.00

Ірина Верещук розповідає про 9 погоджених на 17 березня гуманітарних коридорів.


1. Маріуполь - Мангуш – Токмак – Василівка - Кам’янське – Запоріжжя. Автобуси будуть відправлені із Запоріжжя до Бердянська. Погоджено можливість доставки палива для дозаправки приватного транспорту, яким виїжджають люди.

2. Бородянка - Дружня – Загальці – Поташня – Пісківка – Мигалки – Біла Криниця – Хомівка - Березці – Радомишль - Поташня – Кочерів - Житомир. Автобуси будуть для евакуації будуть відправлені з Житомира.

3. Шевченкове – Рудня – Семиполки – Калитянське – Козелець – Остер – Крехаїв – Рожни – Пухівка – Погреби - Бровари. Автобуси будуть для евакуації будуть відправлені з Броварів.

‼️Будуть відправлені гуманітарні вантажі (продукти та медикаменти) для:

Харківська область: Вовчанськ

Київська область: Гостомель, Буча, Семиполки, Марківці, Опанасів

ДСНС станом на 9.00

17 березня, внаслідок чергового обстрілу, ворожі ракети влучили у один з навчальних закладів міста Мерефа, що у Харківській області. В результаті обстрілу стались часткові руйнації двоповерхової будівлі з послідуючим займанням. Виклик до служби порятунку надійшов о 03:39. До місця події виїхало 2 відділення ДСНС на автоцистернах та 10 чоловік особового складу. Площа пожежі склала близько 400 кв.м. Наразі триває ліквідація пожежі. За попередніми даними постраждалих немає.

У Києві внаслідок падіння залишків збитої ракети сталося руйнування та загоряння у багатоповерхівці. 17 березня о 5:02 до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про пожежу та руйнування житлового будинку у Дарницькому районі столиці. На місце події негайно прибули вогнеборці найближчих пожежно-рятувальних підрозділів. По прибуттю, рятувальники встановили, що внаслідок падіння залишків збитої ракети, сталося руйнування конструкцій будинку на 16-му та технічному поверсі, а також загоряння у квартирі на 16-му поверсі. О 5:49 займання на площі 20 кв. м ліквідовано. Проводиться евакуація людей з 11-го та вищих поверхів будинку та аварійно-рятувальні роботи по розбиранню конструкцій та пошуку людей. На місці задіяно 10 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки, а також 60 чоловік особового складу. За попередньою інформацією, на місці евакуйовано 30 осіб, з яких 3 постраждало. Загинула 1 особа. Інформація уточнюється.

Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 06.00 17.03.2022

Розпочалася двадцять друга доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Стан, положення та характер дій сил оборони суттєвих змін протягом останньої доби не зазнали. Збройні Сили України продовжували завдавати нищівних ударів по угрупованнях військ ворога, який намагається закріпитися та утримувати оборону захоплених рубежів.

Протягом доби українськими захисниками та захисницями було знищено командний пункт та підрозділи забезпечення 35-ї загальновійськової армії Східного військового округу збройних сил російської федерації, втрати ворога уточнюються.

Крім того, за попередню добу, завдяки майстерності зенітних ракетних військ Повітряних Сил та протиповітряної оборони Сухопутних військ Збройних Сил України знищено десять повітряних цілей противника: два винищувачі-бомбардувальники Су-34, три винищувачі Су-34СМ, три вертольоти та БПЛА оперативно-тактичного рівня. Інформація щодо типу ще одного збитого літака та загибелі льотчиків уточнюється. Підрозділи Повітряних Сил Збройних Сил України продовжують активно діяти з метою позбавлення авіації окупантів змоги панувати у повітрі.

Ворог, не маючи успіху у проведенні наземної операції, продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по інфраструктурі та густонаселених районах українських міст.

Російські окупанти продовжують підступно діяти і в інформаційному просторі - здійснюють кібератаки, фізично знищують ретранслятори телевізійних та радіосигналів, продовжують масову інформаційну компанію з метою дискредитації вищого військово-політичного керівництва України та Сил оборони.

Поряд з цим, противник продовжує активно розповсюджувати дезінформацію про хід ведення, так званої “спеціальної операції” серед власного населення.

Окупаційні війська продовжують нести втрати. Мають великі проблеми з комплектуванням бойових підрозділів та підрозділів забезпечення. Особовий склад противника деморалізований, що призвело до збільшення кількості випадків дезертирства та відмовами військовослужбовців збройних сил російської федерації брати участь у війні на території України.

Тримаймо стрій! Разом Переможемо! Слава Україні!

Оперативну інформацію від силових структур України станом на 16 березня читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна агресія спротив Генштаб Міноборони ЗСУ ДПСУ МВС Нацполіція  
Матеріали по темі