Влада

​Оперативна інформація від силових структур України станом на 18 березня (оновлюється)

18 March 2022, 08:37

Двадцять третій день війни з російськими окупантами. Житомир.info продовжує відстежувати ситуацію та інформуватиме жителів Житомира та області про основні події в Україні. Оперативна інформація усіх силових структур та відомств публікуватиметься нижче.

Збережіть посилання, аби відслідковувати усі важливі події, що відбуваються в охопленій вогнем Україні. Інформація тут оновлюватиметься упродовж доби 18 березня.

Офіс Президента України

«Змістовні переговори про мир і безпеку для України – це єдиний шанс для Росії зменшити шкоду від власних помилок. Настав час зустрічатися. Час говорити. Настав час відновлювати територіальну цілісність і справедливість для України. Інакше втрати Росії будуть такими, що вам не вистачить і кількох поколінь, щоб піднятися». Звернення Президента України Володимира Зеленського за підсумками 23-го дня війни.


Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 24.00 18.03.2022

Триває двадцять третя доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Російські окупаційні війська ведуть стратегічну наступальну операцію проти України. Головні завдання щодо розгрому угруповань ЗС України, оточення Києва, виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей та встановлення контролю над лівобережною частиною України не виконані.

Частково окупанти досягли успіху у Донецькому операційному районі - тимчасово позбавили Україну виходу до Азовського моря. На підступах до Миколаєва ворог був зупинений спільними діями підрозділів Сил оборони.

Невдачі у просуванні військ в ході наземної операції ворог намагається компенсувати нанесенням ракетно-бомбових ударів із застосуванням як високоточної зброї, так і бомбардуванням боєприпасами невибіркової дії. Загарбники знищують інфраструктуру міст, руйнуюють густонаселені райони з метою залякування мирного населення України та схилення воєнно-політичного керівництва нашої Держави до перемовин на умовах ворога.

Тільки протягом поточної доби противником нанесено 4 ракетних удари (14 ракет) та здійснено понад 40 авіаційних нальотів.

На Волинському напрямку обстановка істотно не змінилася.

На Поліському напрямку ворог намагається утримати раніше захоплені рубежі на річці Ірпінь. Активних наступальних дій окупанти не здійснюють. Противник вимушений перейти до оборони на невигідних рубежах та позиціях, намагається перегрупувати залишки сил, а також налагодити логістичне забезпечення. Не полишає спроб відновлення просування в бік Києва. Веде повітряну розвідку із застосуванням БПЛА.

На Сіверському напрямку змін у складі угрупування військ противника та характері його дій не відбулося. Окупанти продовжують частково блокувати місто Чернігів, обстрілюючи артилерією цивільні квартали міста. Для ведення розвідки та корегування вогню активно застосовують БПЛА.

На Слобожанському напрямку характер дій противника суттєвих змін не зазнав. Продовжуються спроби блокування міст Суми та Харкова, а також намагання відновити наступ у напрямку Покровська. Окупанти посилили угруповання за рахунок введення з території російської федерації двох підрозділів зі складу 6-ї загальновійськової армії та 1-ї танкової армії Західного військового округу.

На Луганському напрямку загарбники здійснюють спроби встановлення контролю над населеними пунктами Рубіжне та Попасна, а також блокування Сєверодонецька.

В районі Рубіжного ворог закріпився на західних та північно-західних околицях міста, робить невдалі спроби здійснити вихід до південної частини міста. Тривають бої за місто Попасна.

На Донецькому напрямку окупаційні війська ведуть бойові дії в районах населених пунктів Верхньоторецьке, Кримське, Авдіївка, Тарамчук. Триває блокада та спроби штурму міста-героя Маріуполя.

На Південнобузькому напрямку угруповання російських окупаційних військ здійснює заходи щодо інженерного обладнання позицій, налаштування системи логістичного забезпечення. Ворог не полишає спроб здійснити передислокацію окремих підрозділів на Миколаївському на Криворізькому напрямках.

Збройні Сили України стримують противника та здійснюють контрнаступальні дії у визначених операційних районах. Завдають артилерійських та ракетно-бомбових ударів по угрупуванням військ та колонах техніки.

Зберігаємо спокій! Разом переможемо! Слава Україні!

Офіс Президента України станом на 22.00

Ірина Верещук розповідає про результати роботи гуманітарних коридорів 18 березня.


Офіс Президента України станом на 20.00

Андрій Єрмак – про заохочення міжнародних інвесторів купувати військові облігації України та переводити свій бізнес із території країни-агресора в нашу державу.


Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 18.00 18.03.2022 щодо російського вторгнення

Триває двадцять третя доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Продовжуючи спроби відновити боєздатність окремих підрозділів, що беруть участь у бойових діях, військове керівництво російської федерації планує перекинути на територію України деякі підрозділи зі складу 102-ї російської військової бази, що у Вірменії.

Підтверджуються факти відмови окремих військовослужбовців російської федерації від участі у бойових діях, що обумовлено низьким рівнем морально-психологічного стану російських окупантів після зіткнень з українськими силами оборони. Так, зокрема, у пункті постійної дислокації 20-ї мотострілецької дивізії 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу, близько 130 військовослужбовців відмовились від участі у бойових діях.

Особовий склад противника деморалізований, почастішали випадки суїцидів та самоскалічень.

Через відсутність позитивних результатів та неспроможність виконати поставлені завдання планується усунення від виконання службових обов’язків командира 45-ї окремої бригади спеціального призначення повітряно-десантних військ збройних сил рф полковника Вадима Панькова. Його звинувачують у невиконанні бойового завдання на аеродромі Гостомель.

Провладні російські ЗМІ продовжують розповсюджувати хибну інформацію про збройну агресію російської федерації на території України. Не припиняється створення та розповсюдження всіма доступними інформаційними каналами, зокрема і у країнах Європейського союзу та США, постановочних пропагандистських відеоматеріалів з метою дискредитації діяльності військово-політичного керівництва та Сил оборони України.

У місті Джанкой, на тимчасово окупованій території АР Крим, призупинено навчання у місцевих загальноосвітніх навчальних закладах з їх подальшим використанням для розміщення військовослужбовців збройних сил російської федерації, які прибувають до міста.

У Чернігівській області російські окупанти залякують місцевих жителів з метою придушення спротиву цивільного населення.

Окупанти продовжують зухвало порушувати норми Міжнародного гуманітарного права та руйнуюють інфраструктуру міст, створюючи передумови для поглиблення гуманітарної кризи.

Сили оборони України продовжують крок за кроком звільняти тимчасово зайняту територію України на всіх напрямках.

Вірте у Збройні Сили України! Разом переможемо! Слава Україні!

ДСНС станом на 17:00

Суми. 18 березня близько 16:00 внаслідок артобстрілу сталося загорання одноповерхової складської будівлі з лакофарбовою продукцією на площі більше 6 тис. м кв. Попередньо жертв та постраждалих немає. Від ДСНС залучено 20 осіб та 4 од. техніки.

Офіс Президента України станом на 16.30

Ситуація щодо російського вторгнення – брифінг радника керівника Офісу Президента Олексія Арестовича (18.03.2022 – день).


Офіс Президента України станом на 15.30

«Атакуючи нас, Росія знищить усе, чого досягла за минулі 25 років, і повернеться в «лихі 90-ті». Звернення Президента Володимира Зеленського.


Київська ОВА. Ситуація станом на ранок 18.03.2022

Білоцерківський район. Ситуація контрольована. Ніч пройшла спокійно та без обстрілів, проте були сигнали “ракетної небезпеки”. Сили оборони у підвищеній боєготовності.

Бориспільський район. Ситуація контрольована. Ніч пройшла спокійно та без обстрілів. Сили оборони у підвищеній боєготовності.

Бучанський район. В Макарівській громаді немає води, газу, електрики та зв’язку. Селище під контролем ЗСУ, але постійно під обстрілом ворога. Бучанська та Немішаєвсська громади - окопався ворог. В Бородянській, Гостомельській та Дмитрівській громадах - пересування ворога. В Ірпіні та Гостомельській громаді вночі були бої.

Броварський район. Ситуація напружена, проте контрольована. У Баришівській, Калитянській, Великодимерській та Калинівській громадах - ворожа техніка.

Вишгородський район. В окупованих Іванківській, Димерської та Поліської територіальних громадах гуманітарна катастрофа, відсутній зв‘язок, електропостачання, продукти харчування та ліки. ‼️Продовжується евакуація людей з окупованих Димерської громади. Славутич повністю ізольований. Є потреба в продуктах харчування та медикаментах.

Обухівський район. Ситуація стабільна та контрольована. Васильківська громада - постійні загрози ракетного удару. Вночі було чутно вибухи.

Фастівський район. Ситуація стабільна та контрольована. На частині АЗС відсутнє пальне. Фастівська громада приймає біженців та надає допомогу в їх розміщенні.

ДСНС станом на 14.00

Луганщина: війська окупанта продовжують вести бойові дії проти цивільних осіб та мирних населених пунктів. Сьогодні зранку росіяни знов відкрили вогонь по Сєвєродонецьку, Кремінній, Привіллю. Кількість жертв і руйнувань уточнюється. Росіяни знову цілили з найтяжчих видів озброєння цілеспрямовано по мирних мешканцях та їхніх домівках. Влучили в десятки житлових будинків та з «граду» обстріляли лікарню в Привіллі. Рятувальники продовжують ліквідовувати пожежі, спричинені обстрілами армії-агресора. Щодня надзвичайники разом з представниками влади, благодійниками та волентарами розвозять по громадах питну та технічну воду, харчі та медикамиенти. За інформацією Луганської обласної адміністрації, на 19 березня домовляєються щодо «режиму тиші» для розвезення гумвантажів по громадах.

Міністерство оборони України станом на 12.20

УВАГА. Ворожа пропаганда!Російські пропагандисти масово розповсюджують інформацію про те, що, начебто, Збройні Сили України кидають у бій непідготовлених воїнів.Основна форма поширення фейку – коментарі у чатах та соціальних мережах, виконані переважно за допомогою фальшивих акаунтів, так званих «ботів» та «тролів», часто погано підготовлених. Але можуть зустрічатися й матеріали "інформаційних агентств".

Основні ознаки:

  • - Емоційність викладу
  • - Неможливість ідентифікації автора тексту
  • - Підкреслена «українськість»
  • - Застосування штампів у стилі розп’ятого хлопчика, фраз на кшталт «Обещали подготовку, отправили копать окопы, не стреляли вообще», та ін.

Інформуємо: Подібна інформація не відповідає дійсності. Головний доказ цьому - великі втрати у лавах збройних сил рф. Командування Сухопутних військ Збройних Сил України проводить мобілізаційні заходи виважено та грамотно. У підрозділи Збройних Сил України, територіальної оборони, інших військових формувань бажають записатися добровольцями тисячі українців, які мають досвід бойових дій. Десятки тисяч бажаючих чоловіків та жінок не мають такої змоги і чекають своєї черги якраз тому, що територіальні центри комплектування (колишні військкомати) приймають на службу людей із відповідним військовим фахом по мірі того, як розгортаються підрозділи й усі види їх забезпечення. Воювати "гарматним м’ясом", без підготовки, за принципами «с одной трехлинейкой на троих» «оружие добудешь в бою» і «солдат не надо жалеть, бабы нарожают» завжди було і залишається прерогативою росіян-окупантів. До того ж, керівними документами Збройних Сил України та Сухопутних військ ЗС України начальникам ОТЦК та СП заборонено призивати громадян, які раніше не мали досвіду проходження військової служби. Командування Сухопутних військ, Керівництво Української держави та Збройних Сил цінує життя кожного нашого громадянина і дає можливість вступити в боротьбу за волю України лише з належним озброєнням та належною підготовкою, щоби наші воїни мали якнайвищі можливості виконати завдання, знищити ворога і вижити.Ми методично і планомірно ліквідуємо російських окупантів і продовжимо робити це до перемоги України у російсько-Українській війні.

Наразі проводиться активна робота зі створення коллцентрів на базі обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки аби громадяни мали нагоду звертатись до ОТЦК та СП безпосередньо за місцем призову військовослужбовців. У зв’язку з великою кількістю охочих вступити до лав ЗСУ та, оскільки здійснюється мобілізація великої кількості людей, ОТЦК та СП перевантажені - у зв’язку з чим можуть виникати організаційні проблеми. Ми просимо вас у разі призову ваших близьких та рідних на військову службу без відповідної підготовки або належного екіпірування повідомляти Міністерство Оборони та керівництво ЗСУ. В кожному індивідуальному випадку будемо реагувати окремо. Разом переможемо!

Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 12.00 18.03.2022

Триває двадцять третя доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Російські окупаційні війська продовжують наступальну операцію проти України. Стратегічні завдання щодо розгрому угруповань ЗС України, виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей та встановлення контролю над лівобережною частиною України залишаються не виконаними. Частково ворогу вдалося тимчасово зайняти населені пункти та встановити контроль над шляхами сполучення у Донецькому та Південнобузькому операційних районах.

Ворог намагається вжити заходів для нарощування угруповань військ у напрямку на Київ за рахунок переміщення незлагоджених та небоєздатних підрозділів із Центрального та Східного військових округів.

У зв’язку з витратою майже всього боєзапасу ракет та деяких видів боєприпасів, військово-політичним керівництвом прийнято рішення щодо переведення підприємств російського військово-промислового комплексу, що залучені до виробництва КРМБ "Калібр" та боєприпасів до РСЗВ “Смерч”, на цілодобовий режим роботи.

На Волинському, Поліському і Сіверському напрямках суттєвих змін у діяльності окупаційних військ не зафіксовано. Противник зосередився на фортифікаційному обладнанні зайнятих рубежів.

На Слобожанському та Сумському напрямках активних наступальних дій підрозділи російських окупаційних військ не проводять, ворог здійснює перегрупування та робить спроби налагодити логістичне забезпечення. Окупанти більш активно ведуть розвідку.

Російські терористичні війська не полишають спроб оволодіти містом Ізюм, посилюють угруповання введенням додаткових підрозділів, здійснюють заходи з метою організації інженерного та матеріально-технічного забезпечення.

У Луганській області ворог активізував бойові дії в районі населеного пункту Рубіжне, має частковий успіх. Продовжує здійснювати постійні обстріли незахищених об’єктів цивільної інфраструктури з метою залякування місцевого населення та обмеження дій сил оборони.

У Донецькій області активних бойових дій ворог не вів.

На Таврійському напрямку противник намагається встановити жорсткий адміністративно-поліцейський режим у тимчасово захоплених населених пунктах Херсонської області.

На Південнобузькому напрямку активних дій російських окупантів не відзначено. Ворог продовжує здійснювати обстріли цивільної інфраструктури, нарощує систему логістичного забезпечення угруповання.

Збройні Сили України у тісній взаємодії з іншими складовим сил оборони чинять опір російським агресорам, завдаючи їм значних втрат у живій силі та військовій техніці. Зберігаємо спокій! Віримо у Збройні Сили України! Разом переможемо! Слава Україні!

Ситуація у регіонах станом на ранок 18 березня

Відносно спокійно ніч минула у Житомирській області (декілька тривог), Кіровоградській, Дніпропетровській (зранку тривога), Запорізькій, Рівненській (одна повітряна тривога), Волинській, Вінницькій (лунали повітряні тривоги), Закарпатській, Хмельницькій (зранку повітряна тривога), Тернопільській (зранку повітряна тривога), Черкаській, Полтавській, Чернівецькій, Івано-Франківській (зранку одна тривога), Одеській (одна повітряна тривога вночі) областях.

Водночас на Київщині усю ніч лунали сигнали ракетних ударів. Найбільш гарячими точками залишаються: Бучанський район – Ірпінь, Буча, Ворзель, Гостомель, Макарів, Бородянка, напрямок Житомирської траси, Вишгородський район та 4 громади в Броварському районі.

На Чернігівщині тривали оборонні бої біля Чернігова. У більшості мікрорайонів міста немає світла, води. Зв’язок обмежений. Вночі кілька повітряних тривог, вдень і вночі кілька годин росіяни обстрілювали центр, спальні райони міста. Важка ситуація у приміських селах, у яких вороги розміщують свою техніку поміж хатами, залякують людей, відбирають їжу.

Сумщина. Російська армія обстрілювала з артилерії Охтирський район та околиці Сум. В селах цих районів російські окупанти повиганяли людей з хат, знущалися над ними, забирали їжу, ламали телефони та палили будинки. З деяких населених пунктів забирали усіх чоловіків в невідомому напрямку. Зранку Сумщина отримала підтвердження гуманітарних коридорів до Полтавської області з міст: Суми, Тростянець, Лебедин, Конотоп та селищ Краснопілля і Велика Писарівка.

Харківщина. У Харкові рятувальники досі гасять пожежу на харківському ринку. Під час повторного обстрілу торгівельних павільйонів загинув рятувальник. Вогонь перекинувся на сусідні житлові будинки. Продовжуються атаки росіян на житлові райони. Тривають бої на Ізюмському, Дергачівському, Чугуївському напрямках.

Львівщина. Ніч була неспокійною. У Львові близько 6:30 пролунало, за попередньою інформацією, три вибухи. Обставини і результати обстрілів з'ясовуються.

Луганщина. Понад 20 житлових та інфраструктурних об'єктів зруйновано за ніч у Сєвєродонецьку та Рубіжному. В Сєвєродонецьку постраждали будівля СБУ, водоканал, оптові бази. О 5:00 окупанти накрили "Градами" Кремінну та Лисичанськ. За ніч щонайменше двоє загиблих. Кількість жертв серед мирного населення уточнюється.

Донеччина. По всій лінії фронту на півночі та в центрі області тривали обстріли. Маріуполь залишається в облозі. Вуличні бої велись Мар'їнці та Красногорівці. Авдіївку обстрілювали вночі і обстрілюють станом на ранок. Також всю ніч ворог обстрілював Верхньоторецьке, Новобахмутовку, Красногорівку, обстріли продовжуються і на цей час.

Миколаївщина. На Миколаїв, Вознесенськ та Снігурівку були здійснені авіаудари, рятувальники гасять пожежі. Дані про постраждалих уточнюються. В області продовжуються бої. На окупованих територіях російські окупанти тероризують місцеві населення в селах.

Херсонщина. За останню добу на Херсонщині зменшилася кількість вибухів та пострілів. Не зважаючи на це, область перебуває на межі гуманітарної катастрофи. В самому Херсоні російські загарбники встановили нові блок-пости. Люди чекають на зелені коридори.

Міністерство внутрішніх справ. Зведена інформація від МВС станом на ранок 18 березня 2022 року.

ДПСУ. ОБСТАНОВКА НА ЗАХІДНОМУ КОРДОНІ

За добу 17 березня державний кордон України з ЄС та Молдовою перетнули понад 73 тисячі осіб та більше 14 тисяч транспортних засобів. Пасажиропотік відносно попередньої доби суттєво зменшився. Минулої доби з України вибули майже 55 тисяч осіб. Понад 33 тисячі з них перетнули кордон на українсько-польській ділянці. Наразі майже на усіх напрямках відсутні черги пішоходів і транспортних засобів. До України за минулу добу прибули понад 18 тисяч осіб. Понад 15 тисяч з них – українці, переважна більшість з яких чоловіки, що готові зі зброєю в руках захищати Батьківщину. Пишаємося нашими земляками! Загалом, з початку відкритої збройної агресії до України повернулися понад 302 тисячі наших співвітчизників.

ДПСУ РЕКОМЕНДУЄ відстежувати завантаженість пунктів пропуску для перетину кордону до ЄС і Молдови (на Буковині) на фейсбук-сторінці Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон. Дані оновлюються кожні дві години. ДО СЛОВА, якщо Ви плануєте перетин кордону з країнами ЄС та Республікою Молдова, отримати консультацію з окремих питань перетину кордону можна за телефонами у наступному посиланні https://cutt.ly/GSdpZI7

ДПСУ НАГАДУЄ, що усі пункти пропуску на західному кордоні (крім ППр «Дзвінкове») працюють у цілодобовому режимі. Крім оформлення людей і транспорту, прикордонники спільно з митниками здійснюють також пропуск гуманітарної допомоги для українського війська та наших співвітчизників. За минулу добу на західних кордонах було оформлено майже 800 транспортних засобів з гуманітарними вантажами.

ДПСУ ПРОСИТЬ усіх громадян на кордоні дотримуватися правопорядку, черговості та норм моралі під час перетину кордону і не пропонувати прикордонникам хабарі за позачерговий або незаконний перетин кордону!

Увага! За посиланням корисна інформація для громадян, які шукають прихистку в країнах ЄС через війну росії проти Україні На офіційному сайті Єврокомісії https://ec.europa.eu/.../information-people-fleeing-war... ви можете ознайомитися із ключовою інформацією про свої права щодо перетину кордону з країнами ЄС, тимчасового та міжнародного захисту, а також щодо пересування між країнами-членами ЄС.

Національна поліція України. Оперативне зведення поліції Донеччини на 18 березня 2022 року

За добу обстрілів росіян зазнали 11 населених пунктів. Пошкоджено щонайменше 16 житлових будинків і об’єктів інфраструктури. Внаслідок ударів російських військ є загиблі та поранені, серед них – діти, а також працівники поліції та ДСНС. Під вогнем окупантів перебували Маріуполь, Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка, Вугледар, Богоявленка, Новомихайлівка, Степне, Ольгинка, Василівка, Верхньоторецьке. Ворог гатив по містам і селам з реактивної та важкої артилерії. Серед цивільних об’єктів, які зруйнувала РФ, - багатоповерхові та приватні оселі, база відпочинку, 11 магазинів тощо. Поліція відкрила кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів і звичаїв війни) та ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України.

1) Нацполіція: Офіційна позиція щодо розслідування факту втручання у роботу новинних сайтів Представники профільних правоохоронних органів (Кіберполіції, Держспецзв’язку, СБУ, Національного координаційного центру кібербезпеки) провели ретельну перевірку факту втручання в роботу сайтів онлайн-ЗМІ, які зазнали атаки хакерів з рф.За результатами атаки на головних сторінках сайтів розміщено заборонену в Україні символіку, яку також використовують військові рф. Зауважимо, що в результаті атаки не постраждали жодні персональні дані чи інформація, яка містилася на ресурсах. Першими результатами розслідування є ідентифікація мережі та серверів, які зловмисники використовували для атаки. І це своєю чергою свідчить про їхній низький рівень підготовки. Дії правопорушників будуть кваліфіковані як підтримка країни, яка вчиняє злочини проти людства та людяності. Попри низький рівень підготовки зловмисників, наші фахівці встановили, що підготовка та експлуатація вразливості рекламного додатка готувалася від початку відкритої російської агресії.

Натомість за цей час Збройні сили України та територіальна оборона ліквідували понад 14 000 окупантів, а також більше 3 300 одиниць їхньої техніки. Наразі загрозу ліквідовано, усі ресурси відновили свою роботу. Докази, зібрані під час розслідування, будуть використані для притягнення винних до відповідальності.

ДСНС станом на 11.00

У Харкові внаслідок ворожого обстрілу постраждали будівля вищого учбового закладу та житлові будинки є загиблі та постраждалі. 18 березня близько 8:40 у Харкові внаслідок ворожого обстрілу зазнав сильних руйнувань шестиповерховий навчальний корпус вищого учбового закладу, а також постраждали два сусідні житлові будинки. Загинула 1 особа, 11 осіб постраждало та 1 особа знаходиться під завалами. В двох житлових будинках пожежі ліквідовано. Інформація уточнюється. Від ДСНС залучено 55 осіб та 13 од. техніки.

Рятувальники Житомирщини продовжують працювати на ліквідації наслідків ворожих обстрілів. 17 березня у с. Яблунівка Коростенського району внаслідок артилерійського обстрілу зруйновано 2 приватних житлових будинки та пошкоджено ще 2 будівлі. Для гасіння пожежі та проведення пошуково-рятувальних робіт залучено 1 од. техніки та 6 чол. особового складу 13 ДПРЧ . Загиблих та травмованих немає. Вночі 18 березня у с. Залісся Коростенського району ворог пошкодив у двох приватних обійстях житловий будинок та господарську будівлю. Ще одна господарська споруда внаслідок обстрілів зазнала руйнувань з подальшим загорянням. Для гасіння пожежі та проведення пошуково-рятувальних робіт залучено 1 од. техніки та 6 чол. особового складу 14 ДПРЧ . Загиблих та травмованих людей немає

Офіс Президента України станом на 9.00

Ірина Верещук розповідає про погоджені на 18 березня гуманітарні коридори.


Напрями гуманітарних коридорів на 18 березня:

1. Маріуполь - Мангуш – Токмак – Василівка - Кам’янське – Запоріжжя. Рух коридором приватного автотранспорту. Автобуси відправлені із Запоріжжя до Бердянська. Продовжується рух бензовозу з Василівки для дозаправки приватного транспорту, яким виїжджають люди. Тим, хто іде пішки, організована допомога в м. Мангуш.

2. Тростянець - Суми - Голубівка - Вільшана - Недригайлів - Коровинці - Ромни - Андріяшівка - Лохвиця - Лубни - Полтава. Можливий рух в колоні приватного автотранспорту разом з автобусами.

3. Велика Писарівка – Охтирка – Хухра – Котельва – Полтава. Можливий рух в колоні на особистому транспорті разом з автобусами.

4. Краснопілля - Верхня Сироватка - Суми - Голубівка - Вільшана - Недригайлів - Коровинці - Ромни - Андріяшівка - Лохвиця - Лубни – Полтава. Можливий рух в колоні на особистому транспорті разом з автобусами.

5. Суми - Голубівка - Вільшана - Недригайлів - Коровинці - Ромни - Андріяшівка - Лохвиця - Лубни - Полтава. З Сум евакуація на приватному автотранспорті. З Лохвиці будуть відправлені автобуси для евакуації.

6. Лебедин – Штепівка - Недригайлів – Коровинці – Ромни – Андріяшівка – Лохвиця – Лубни – Полтава. Рух на приватному автомобільному транспорті в колоні автобусів.

7. Конотоп – Шевченкове – Хмелів - Ромни – Андріяшівка – Лохвиця – Лубни – Полтава. Рух на приватному автомобільному транспорті в колоні автобусів.

Будуть відправлені гуманітарні вантажі (продукти та медикаменти) з Харкова та Слов’янська до Балаклеї та Ізюму Харківської області.

Генеральний штаб ЗСУ. Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 18.03 орієнтовно склали:

  • особового складу / personnel - близько/ about 14200 осіб,
  • танків / tanks ‒ 450 од,
  • бойових броньованих машин / APV ‒ 1448 од,
  • артилерійських систем / artillery systems – 205 од,
  • РСЗВ / MLRS - 72 од,
  • засоби ППО / Anti-aircraft warfare systems - 43 од,
  • літаків / aircraft – 93 од,
  • гелікоптерів / helicopters – 112 од,
  • автомобільної техніки / vehicles - 879 од,
  • кораблі /катери / boats / cutters - 3 од,
  • цистерн з ПММ / fuel tanks - 60,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня / UAV operational-tactical level - 12.
  • Спеціальна техніка / special equipment - 11.

Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

ДСНС станом на 9.00

Київ, Подільський район. Внаслідок потрапляння залишків збитої ракети сталось загоряння у житловому будинку Подільського району Києва. 18 березня о 8:04 до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про загоряння у 5-поверховому житловому будинку, що у Подільському районі столиці. На місце події негайно прибули найближчі пожежно-рятувальні підрозділи. По прибуттю вогнеборці встановили, що сталось загоряння з 1 по 3 поверхи. Ліквідація наразі триває. На місці задіяно 8 од. пожежної техніки та 47 чол. особового складу. За попередньою інформацією, врятовано 12 осіб, евакуйовано 98 осіб, травмовано 4 особи. На жаль, 1 людина загинула.

м. Київ: о 09:14 пожежу, що сталася внаслідок потрапляння залишків збитої ракети у житловий будинок у Подільському районі ліквідовано. За попередньою інформацією, врятовано 12 осіб, евакуйовано 98 осіб, постраждало 19 осіб, з них 4 дітей. На жаль, 1 людина загинула. Інформація уточнюється.

ДСНС станом на 07:00

Харківська область: оперативна інформація станом на 07:00 18 березня 2022 року. За добу з 17 по 18 березня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 42 виїзди для ліквідації пожеж, а також розбирання завалів зруйнованих будівель. Так, минулої ночі внаслідок чергового обстрілу, ворожі ракети влучили у один з навчальних закладів міста Мерефа, що у Харківському районі області. В результаті обстрілу стались часткові руйнації двоповерхової будівлі з послідуючим займанням. Виклик до служби порятунку надійшов о 03:39.Площа пожежі склала близько 400 кв.м. Ліквідовано пожежу о 17:30.

Крім того, наразі триває ліквідація пожежі, що сталася 17 березня в одному з найбільших торговельних центрів міста Харкова. В результаті обстрілу загорілись торгові павільйони у різних місцях ринку. Виклик до служби порятунку надійшов близько о 14:00. На місці події працює 21 одиниця пожежно-рятувальної техніки та близько 100 чоловік особового складу ДСНС. Горять торговельні павільйони та частково пошкоджено 2 житлових будинки. Усі зусилля підрозділів служби порятунку направлені на недопущення розповсюдження полум'я на житловий сектор та інші суміжні об'єкти. Загалом врятовано понад 10 житлових будинків. Під час гасіння пожежі ворог завдав повторний обстріл, у ході якого отримали численні осколкові поранення 2 рятувальників. Їх негайно було направлено до лікувального закладу. Під час госпіталізації, один з рятувальників від отриманих травм загинув.

Проводились пошукові роботи та розбирання завалів у Київському, Шевченківському та Немишлянському районах Харкова, а також Харківському районі області. Крім того, підрозділи ДСНС протягом дня здійснювали виїзди на гасіння пожеж житлових багатоповерхівок та приватних будівель, торговельних та інших об'єктів. Пожежі виникали у Шевченківському, Київському, Немишлянському та Московському районах міста Харкова, а також Харківському та Ізюмському районах області.

Піротехнічні підрозділи ДСНС також продовжували працювати, знешкоджуючи артилерійські боєприпаси, що не розірвались. Було відпрацьовано близько 30 адрес, де знаходились спрацьовані та не розірвані вибухонебезпечні предмети.

Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 06.00 18.03.2022

Розпочалася двадцять третя доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Стан, положення та характер дій сил оборони суттєвих змін протягом останньої доби не зазнали. Збройні Сили України продовжували завдати нищівних ударів по угрупованнях військ ворога, що намагаються закріпитися та утримувати захоплені оборонні рубежі.

Протягом доби українськими захисниками та захисницями було частково знищено і зупинено просування вглиб території України підрозділів зі складу 437-го навчального полку та 26-го танкового полку збройних сил російської федерації, втрати ворога уточнюються.

Також, за попередню добу, бомбардувальною і штурмовою авіацією Повітряних Сил Збро?

Теги: війна агресія спротив Генштаб Міноборони ЗСУ ДПСУ МВС Нацполіція  
Матеріали по темі