Місто

Пояснення мера Житомира про гуманітарну допомогу: Вона потрібна соціально незахищеним верствам населення

19 March 2022, 15:58

Гуманітарна допомога – це не можливість задурно отримати товари першої необхідності, вона потрібна соціально незахищеним верствам населення.

Таке пояснення 19 березня оприлюднив у Facebook мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Житомиряни, поставтеся з розумінням! Гуманітарна допомога, яка надходить з країн-партнерів, це не ЗАДУРНО ОТРИМАТИ ТОВАРИ першої необхідності! Це продукти харчування, засоби гігієни, дитячі підгузки та речі, які ПОТРІБНІ соціально незахищеним верствам населення! Перш за все тим, хто одинокий, має інвалідність, або ж втратив ВСЕ через воєнні дії! Через Житомир проїжджає величезна кількість тих, кого понівечила війна!», - йдеться у дописі.

Враховуючи ажіотаж довкола видачі, залишок гуманітарних наборів буде видаватися особам з числа попередньо зареєстрованих, що їх не отримали, і при цьому належать виключно до наступних категорій: особи з інвалідністю першої, другої груп, особи старші 80 років, діти з інвалідністю.

Документ, що підтверджує належність до вказаної категорії, обов'язковий для пред'явлення.

Якщо ви потребуєте екстреної кризової соціальної послуги, телефонуйте з 21.03 (08:00-17:00) за номерами:

050 022 69 77

050 022 69 67

Мер також додав, що при видачі гуманітарної допомоги відтепер буде присутній працівник військкомату.

Водночас Житомирська міська рада 19 березня повідомила про отримання чергової партії гуманітарної допомоги.

Як повідомляв Житомир.info, 15 березня 2022 року в Житомирі містянам почали видавати гуманітарну допомогу відповідно до попередньо сформованих заявок. За перший день гуманітарну допомогу видали майже 2000 людям. У вечірньому зверненні 17 березня мер Сергій Сухомлин повідомив про призупинення видачі гуманітарної допомоги, оскільки деякі громадяни зловживають цим, але по всім отриманим 12700 заявкам допомога буде видана.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гуманітарна допомога міськрада Сухомлин 
Матеріали по темі