Місто

У Житомирі спустили воду з річки Тетерів і, користуючись нагодою, поглиблять та почистять русло в районі парку

20 March 2022, 09:20

У Житомирі спустили воду з річки Тетерів, бо була загроза підриву греблі, а зараз, користуючись нагодою, поглиблять та почистять русло.

Про це вранці 20 березня повідомив мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Сьогодні зранку, коли об’їжджав місто, вразили на клумбах пусті пластикові пляшки, якими прикривають розсаду і квіти. У житомирян є надія, що місто буде жити далі, і буде гарним і квітучим», - сказав Сергій Сухомлин.

Також мер пояснив зниження рівня води в річці Тетерів в районі підвісного мосту в парку.

«Не лякайтеся, свого часу була загроза підриву дамби, тому ми робили скиди води. І, використовуючи цей момент, вирішили між греблями на голові Чацького і Жуйка скинути воду, тиждень-два просохне русло і ми будемо виводити техніку і робити поглиблення та очищення річки Тетерів і річки Кам’янка. Запросимо всіх бажаючих житомирян взяти участь, користуючись моментом потрібно думати і про майбутнє. Ще рік тому ми робили проєкт і ці роботи мали коштувати 18-20 мільйонів гривень, але зараз є дуже багато підприємців, які надають безкоштовну техніку, паливо. Є час, коли ворог не завдає ракетно-бомбові удари, то чому б цей час не використати для того, щоб зробити наше місто, нашу річку чистою і гарною», - сказав Сергій Сухомлин.

Мер побажав всім гарного дня та розповів почуту нещодавно приказку: «Рашисти нам не друзі, бо друзі на дорозі не валяються».

Нагадаємо, у вечірньому відеозверненні 19 березня мер Житомира дякував ЗСУ, розповідав про гуманітарну допомогу Харкову та Чернігову та заявляв, що в НАТО нас ніхто не чекає і треба довіряти президенту.

Як повідомляв Житомир.info, реконструкція набережної поблизу підвісного пішохідного мосту розпочалися у квітні 2019 року. У червні 2019 року представники підрядника «Фаворит ОПТ» розповіли та показали, як проходить реконструкція набережної. Управління капітального будівництва Житомирської міської ради 28 листопада повідомило про намір доплатити підряднику за реконструкцію набережної ще 16 млн 958,6 тис. грн: додаткові роботи мають бути виконані до кінця 2020 року. 30 березня 2021 року начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В’ячеслав Глазунов розповів журналісту Житомир.info, що будівельні роботи на набережній у житомирському парку культури та відпочинку імені Гагаріна на завершальному етапі, до кінця травня всі роботи будуть завершені. Потім начальник УКБ розповідав, що реконструкцію мають завершити до кінця вересня. А вже в листопаді Глазунов розказував, що до кінця 2021 року об’єкт мають ввести в експлуатацію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: річка Сухомлин Тетерів війна парк  
Матеріали по темі