Місто

​Підрядники розповіли та показали, як проходить реконструкція набережної в житомирському парку

13 June 2019, 19:07

Будівельники виконують реставраційні роботи у альтанках на схилах Тетерева, продовжують облаштовувати сходи та укріплюють парапети і стінки біля доріжок, які ведуть від верхньої частини парку до самої річки - так у Житомирі триває реконструкція набережної у парку культури та відпочинку. За словами підрядників, одразу після початку виконання робіт стало зрозуміло, що ця реконструкція є непростою. Проектанти розробили унікальний проект реконструкції, але це створює і певні труднощі. Представник підрядної компанії пояснює в чому ці труднощі полягають на прикладі конструкцій, які захищатимуть житомирян від сонця у спекотні дні.

«Кожен елемент має свою назву, наприклад, «листочки». Із цими «листочками» виникла ситуація: вже третій підрядник спочатку каже, що це легко, ми вам все зробимо. Але потім проходить тиждень два, три, вони розводять руками і кажуть: дуже важка і нестандартна конструкція, треба спеціально її вигинати, обладнання не вистачає. І от зараз вже останній підрядник мав видати результат, пробний «листочок» перед Великоднем, приблизно в двадцятих числах квітня. Але ми ще чекаємо. Він нам каже: ось-ось, наберіться терпіння, зараз вже буде. Із цим також є проблеми. Це індивідуальне замовлення», - каже співзасновниця компанії «Фаворит ОПТ» Олена Розенблат.


Саме через таку унікальність проекту підрядна компанія постійно проводить наради із замовниками робіт та проектантами.

«Бажання було зробити набережну гарною, яскравою. Тому-то і брали якісь нові технології, гарні речі, можливо, щось побачили за кордоном, багато і в Україні є цікавих речей, і хочеться втілити це тут на місці. Але є певні нюанси і потрібно вносити певні корективи. Ми постійно спілкуємось і з замовником, і з виконавчою владою, і з проектантами. Тобто, раз в тиждень у нас обов’язково на набережній проходить цілий консиліум, де ми озвучуємо певні проблеми і ми одразу шукаємо вихід з тих чи інших ситуацій», - розповідає Олена Розенблат.

Підрядники наголошують, намагались не обмежувати містянам доступ до набережної на час ремонтних робіт.

«Перед собою ми поставили завдання не розрити все одразу і закрити набережну для відвідувачів. Ми розбили роботи на етапи і рухаємось цими етапами. На сьогодні - це бокові сходи, роботи тривають і я би навіть сказала, що вони на завершальному етапі. Наступна черга, коли тут вже відкриється, це вже будуть шодуарівські сходи. Там також дуже багато роботи, третій етап - це нижня набережна. Тобто працюємо», - каже представниця компанії-генерального підрядника.

Що ж до термінів завершення робіт, то тут будівельники у своїх прогнозах намагаються бути максимально обережними. Кажуть, договором передбачені конкретні терміни здачі об’єкту, але є певні нюанси із подальшими будівельними роботами на набережній.

«Більшість робіт буде зроблено до кінця цього року. Але, до прикладу, зараз - це перша черга реконструкції набережної. Є ще друга черга, яка ще не затверджена і проекту ще немає. І ми розуміємо, якщо ми зараз зробимо дорогу, а потім почнемо будувати другу чергу, то це буде нонсенс. Тобто, те, що зроблено, нове і гарне ми його ламаємо. Бо буде їхати будівельна техніка, буде їхати інша техніка, будуть виконуватись роботи. Все, що залежить від нас - ми намагаємось зробити якнайшвидше, але є і бюрократичні питання, і погодження. Бо в кожного може бути своє і уявлення. І дуже важливо прийти до консенсусу, щоб мати гарний результат», - переконана Олена Розенблат.

Нагадаємо, восени 2018 року у Житомирі провели тендер на І чергу реконструкції набережної річки Тетерів з облаштуванням об’єктів фізичної культури і спорту. Очікувана вартість закупівлі спершу становила 33,7 млн грн. Згодом в тендерну документацію вносились зміни та коригувалася ціна. Наприкінці грудня 2018 року управління капітального будівництва Житомирської міськради уклало договір з переможцем торгів ДП «Фаворит ОПТ» ЗАТ «Фаворит», яке зобов’язалось здійснити реконструкцію набережної за 16,4 млн. грн. Задля благоустрою набережної у житомирському парку мають зрізали близько 200 дерев, 120 з яких – здорові, відповідне рішення міськвиконкому ухвалили 5 грудня 2018 року.

Як повідомляв Житомир.info, в січні 2019 року в інтерв’ю мер Житомира Сергій Сухомлин розповідав, що заплановані роботи на набережній у Житомирі переможець тендеру «Фаворит ОПТ» має завершити до 1 вересня поточного року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: набережна реконструкція парк Фаворит ОПТ  
Матеріали по темі