Місто

Через два місяці на житомирській набережній планують завершити всі роботи

30 March 2021, 16:55

Будівельні роботи на набережній у житомирському парку культури та відпочинку імені Гагаріна на завершальному етапі.

Про це журналісту Житомир.info 30 березня розповів начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В’ячеслав Глазунов.

За його словами, через негоду підрядник відставав від графіка, але до кінця травня всі роботи будуть завершені.

«Відповідно до календарного графіка роботи до березня, але у зв'язку з тим, що лютий та березень були засніжені, погодні умови не сприяли, тому будуть продовжені до кінця травня. На сьогодні завершені роботи з заміни мереж електроосвітлення, практично завершені роботи з заміни мереж каналізування, водовідведення та водопостачання на човнову станцію. Практично завершено облаштування бруківки, після зими там виявилися деякі недоліки, наразі підрядник їх усуває. На човновій станції залишилося внутрішнє оздоблення. Зроблені активні зони відпочинку - це спортивний майданчик, дитячий майданчик. Ще буде зона, де сцена для проведення якихось конкурсів, фонтан буде запущений з настанням тепла. Все зроблено згідно проєкту. До кінця травня будемо планувати, що всі роботи будуть завершені», - говорить начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В’ячеслав Глазунов.


Крім будівельних робіт, буде проведене озеленення території. Після реконструкції обов’язки по догляду за зеленими насадженнями будуть покладені на КП «Парк».

«На завершальному етапі озеленення. Думаю, що на цьому тижні посадять дерева та кущі, які не висадили перед зимовим періодом. Це на схилах і на самій набережній: вздовж тротуарів, місць відпочинку, біля лавочок, в тій зоні, де дитячий майданчик, там минулого року вже висаджували, і будемо рухатися у бік човнової станції. Обов'язки будуть на КП «Парк», це їх земельна ділянка і вони його обслуговували до реконструкції: косіння трави, прибирання, вивезення сміття і полив», - каже В’ячеслав Глазунов.

В муніципалітеті продовжують шукати можливості зробити набережну доступною до маломобільних груп населення.

«Була створення комісія і вона працює, на всі зауваження щодо доступності до всіх об'єктів, до альтанок тим паче, все враховано і виконано. Щодо доступу до нижньої набережної, на жаль, у зв'язку з великим нахилом, немає можливості облаштувати доступ. Є доступ зі сторони Чуднівської, там буде зроблена парковка для автомобілів і для висадки людей з інвалідністю на візках. В перспективі є таке бачення - зробити ліфт, який зможе з бульвару спускатися до набережної, або фунікулер, але нараз інформації не стовідсоткова», - розповів начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В’ячеслав Глазунов.

Не зважаючи на те, що набережна наразі вважається будівельним майданчиком, тут чимало відпочиваючих. Про те, що тут не бракує відвідувачів свідчить й вкотре розмальовані альтанки, лавки та кількість залишеного сміття. В управлінні капітального будівництва пояснили, що пішли на зустріч житомирянам та завчасно встановили лавки, але наразі не можуть встановити сміттєві баки, бо тоді підряднику доведеться займатися вивезенням сміття.

«Сміттєві баки не поставили, тому що це все лягає на підрядника. Прибирання і догляд за будівельним майданчиком зараз лягає на підрядника. Вони й зараз прибирають, мешканці все одно залишають сміття. Коли буде ближче до вводу в експлуатацію об'єкта, будуть виставлені сміттєві баки та встановлені всі лавочки, які наразі частково виставлені, а частина лежить на складі», - пояснив В’ячеслав Глазунов.

Наостанок в управлінні зазначили, що перед тим, як приймати об’єкт, всі недоліки має виправити підрядник.

«До прийому об'єкта в експлуатацію буде створено комісію з усіх дотичних до того - «Зеленбуд» нададуть свої зауваження, «Міськсвітло», центр, який обслуговує відеонагляд, теж будуть. Буде створена комісія по прийняттю і на момент прийняття майданчик має бути в задовільному стані, тобто все пофарбовано, деякі недоліки виправлені. Ми це все бачимо й інформуємо технагляд, на що звернути увагу, підрядник все це знає», - сказав начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В’ячеслав Глазунов.

Нагадаємо, у липні 2020 року підрядна компанія повідомила, що планує завершити ремонтні роботи на набережній до кінця літа.

Як повідомляв Житомир.info, восени 2018 року у Житомирі провели тендер на І чергу реконструкції набережної річки Тетерів з облаштуванням об’єктів фізичної культури і спорту. Очікувана вартість закупівлі спершу становила 33,7 млн грн. Згодом в тендерну документацію вносились зміни та коригувалася ціна. Наприкінці грудня 2018 року управління капітального будівництва Житомирської міськради уклало договір з переможцем торгів ДП «Фаворит ОПТ» ЗАТ «Фаворит», яке зобов’язалось здійснити реконструкцію набережної за 16,4 млн грн.

Задля благоустрою набережної у житомирському парку зрізали близько 200 дерев. Влітку 2019-го тут активно прокладали доріжки, будували сходи до набережної, реставрували альтанки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: набережна парк реконструкція Фаворит ОПТ Глазунов  
Матеріали по темі