Події

​У Коростенському районі місцеві прив’язали до дерева мародерів, які обкрадали будинок загиблого військового

20 March 2022, 10:44

У Коростенському районі місцеві жителі на гарячому спіймали мародерів, які обкрадали хату загиблого військового. Крадіїв прив’язали до дерева і били різками.

Про це 20 березня повідомляє Коростенська районна державна адміністрація у Facebook.

«В одному з сіл Коростенського району на гарячому спіймали мародерів. Чоловік та жінка обікрали хату, де нещодавно поховали захисника України. Виховували мародерів всім селом. Хочемо відзначити, що на сьогоднішній день для тих, хто залишився без їжі, одягу, ліків, працюють місцева влада, волонтери, їх підтримують небайдужі люди. Тож, такі дії як мародерство мають бути не тільки засуджені, але й несуть реальне покарання за законами воєнного часу», - йдеться у повідомленні.


В поліції Житомирської області уточнили, що згадана подія мала місце в ніч з 19 на 20 березня.

«Вночі на території колишнього Овруцького району місцеві чоловіки затримали жителів цього ж села, які залізли в хату, де тимчасово немає господарів. Чоловік з цієї родини дійсно проходив службу в одній з наших військових частин і нещодавно загинув, а інші члени родини зараз знаходяться поза межами цього району. Крадіїв було троє – два чоловіки і жінка, з хати вони винесли ноутбук. Працівники поліції затримали злодіїв і доставили до відділу поліції, де зараз проводяться необхідні слідчі дії», - розповіла в коментарі Житомир.info речниця ГУНП Алла Ващенко.

Нагадаємо, уночі 2 березня в Малині поліцейські затримали чоловіка за проникнення до магазину.17 березня Ємільчинська селищна рада оприлюднила фото мародера, примотаного клейкою стрічкою до електроопори.

Як повідомляв Житомир.info, набув чинності ухвалений Верховною радою 3 березня 2022 року закон щодо посилення відповідальності за мародерство: зокрема, за вчинення крадіжки, грабежу, розбою, вимагання, або привласнення (розтрати) майна в умовах воєнного стану передбачається покарання від 5 до 15 років позбавлення волі в залежності від тяжкості скоєного злочину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мародер крадіжка війна поліція мародерство 
Матеріали по темі