Влада

​Оперативна інформація від силових структур України станом на 23 березня (оновлюється)

23 March 2022, 09:14

Двадцять восьмий день війни з російськими окупантами. Житомир.info продовжує відстежувати ситуацію та інформуватиме жителів Житомира та області про основні події в Україні. Оперативна інформація усіх силових структур та відомств публікуватиметься нижче.

Збережіть посилання, аби відслідковувати усі важливі події, що відбуваються в охопленій вогнем Україні. Інформація тут оновлюватиметься упродовж доби 23 березня.

Офіс Президента України. Звернення Президента Володимира Зеленського до українців і народів світу.

«Ми всі повинні зупинити Росію. Світ повинен зупинити війну. Я вдячний кожному, хто діє на підтримку України. На підтримку свободи. Але війна триває. Терор проти мирних людей триває. Вже місяць! Так довго! Це розбиває серце мені, всім українцям і кожній вільній людині на землі. Тому я прошу вас виступити проти війни!» Звернення Президента Володимира Зеленського до українців і народів світу.


Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 24.00 23.03.2022.

Завершується двадцять восьма доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Ворогом не виконано завдання щодо виходу на адміністративні кордони Донецької і Луганської областей, оточення міста Києва та встановлення контролю над лівобережною частиною України. Він не полишає спроб відновлення наступальних дій з метою захоплення Києва, Чернігова, Сум, Харкова та Маріуполя.

У зв’язку з численними втратами командування окупаційних військ, з метою покращення ситуації на фронті, продовжує формувати та переміщувати додаткові підрозділів збройних сил російської федерації до кордонів України. За наявною інформацією, з метою відновлення втрат 144-ї мотострілецької дивізії. 20-ї загальновійськової армії Західного воєнного округу у військових комісаріатах Смоленської області активізовано заходи з укладання контрактів. Для доукомплектування окупаційних підрозділів також залучаються військовослужбовці, які повертаються після відрядження з Сирії. У прикордонні з Україною райони Гомельської області республіки білорусь з території росії прибувають залишки підрозділів Східного воєнного округу та повітряно-десантних військ.

На Волинському напрямку противник наступальних дій не проводив. Продовжує зберігатися імовірність участі окремих підрозділів збройних сил республіки білорусь в російській агресії проти України. За наявними даними, поблизу українсько-білоруського кордону перебувають до 4 БТГр зі складу збройних сил республіки білорусь.

На Поліському напрямку ворог активізував ведення повітряної розвідки у районах населених пунктів Глібівка, Лютіж, Лебедівка. Вздовж лінії зіткнення противник продовжує інженерне обладнання позицій та встановлення мінно-вибухових загороджень. Протягом дня противник здійснював артилерійські обстріли в районах населених пунктів Калинівка, Горінка, Пуща-Водиця, Нові Петрівці, Романівка та північно-східної околиці міста Києва.

На Сіверському напрямку противник, силами окремих підрозділів Центрального воєнного округу, продовжує зосередження сил і засобів для здійснення спроби відновлення наступальних дій.

На Чернігівському напрямку противник намагається блокувати та зайняти місто Чернігів, проводив повітряну розвідку районів міста, ймовірно, з метою оцінки результатів авіаційних ударів та виявлення позицій підрозділів Збройних Сил України.

На Броварському напрямку ворог зупинений. Намагався здійснити спробу прориву оборонних позицій наших військ з метою виходу до північно-західної околиці Києва, успіху не мав.

На Слобожанському напрямку противник здійснював нанесення артилерійських ударів по місту Харків, активних наступальних дій підрозділам окупаційних військ провести не вдалось.

У напрямку на Суми підрозділи 1-ї танкової армії активних наступальних дій не проводили. Основні зусилля зосереджувалися на блокуванні міста, нанесенні артилерійських та авіаційних ударів по об’єктах цивільної інфраструктури.

У напрямку на Ізюм окупантами здійснено спробу прориву оборони наших військ у районі населених пунктів Донецьке, Топольське, Кам’янка, тривають бої.

На Донецькому напрямку противника веде обстріли підрозділів Збройних Сил України на переважній більшості напрямків. Основні зусилля зосереджує на захопленні населених пунктів Рубіжне, Сєвєродонецьк, Попасна, Верхньоторецьке, Мар’їнка та Маріуполь. Здійснює перегрупування та нарощування угруповань для відновлення наступальних дій. Активно веде розвідку, намагається просуватися вперед, минаючі позиції наших військ та місць супротиву не вступаючи в бій.

В районі Попасної, за підтримки артилерії, продовжує спроби просунутись вглиб міста та закріпитися на раніше захоплених позиціях. Успіху не мав, зазнав втрат.

Продовжує наносити авіаційні, артилерійські удари по об’єктах цивільної інфраструктури Маріуполя. Успіху не має.

На Таврійському напрямку змін у складі та положенні противника не відзначено.

На Південнобузькому напрямку противник продовжує інженерне обладнання позицій. Здійснює заходи з відновлення боєздатності, поповнення боєприпасів та ПММ з метою підготовки до відновлення наступальних дій.

Збройні Сили України у взаємодії з підрозділами Сил оборони дають гідну відсіч загарбнику на всіх напрямках. Противник несе значні втрати в особовому складі та техніці.

Разом переможемо! Віримо у Збройні Сили України ! Зберігаємо спокій ! Слава Україні!

Офіс Президента України станом на 22.00

Ірина Верещук розповідає про результати роботи гуманітарних коридорів 23 березня.


Генеральний штаб ЗСУ станом на 21.00

Нещодавно ГО "Асоціація саперів України" оприлюднила дані щодо загальної площі потенційно-небезпечної території України, яка може містити вибухонебезпечні предмети (ВНП), як наслідок широкомасштабної агресії з боку рф. Так, станом на сьогодні потреба в гуманітарному розмінуванні, зокрема у нетехнічному обстеженні (IMAS 08.10) вже становить щонайменше 82 525 км2 територій України. Беручи до уваги практичний досвід гуманітарного розмінування на Донбасі за минулі роки, можна стверджувати, що станом на сьогодні рф вже завдала збитків Україні у сфері протимінної діяльності на суму близько 250 мільярдів доларів США. Щонайменше саме ця сума буде потрібна Україні для гуманітарного розмінування всіх наших земель, в тому числі тимчасово окупованих. Цю суму можна сміло додати до загального підрахунку збитків України внаслідок руйнування російсько-окупаційними військами інфраструктури країни та інших об’єктів. Впевнені, що ми швидко все відбудуємо та відновимо! Все буде Україна!

Увага! Наші спеціалісти продовжують працювати і це лише попередні розрахунки.


Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 18.00 23.03.2022

Триває двадцять восьма доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Угруповання сил оборони продовжує оборонну операцію проти російських загарбників, завдаючи противнику значних втрат.

Росія, зірвавши всі терміни наступальної операції, продовжує розглядати можливість оточення окремих угруповань військ Збройних Сил України для висування чергових ультиматумів під час переговорного процесу. Водночас, російські окупанти, в порушення норм міжнародного гуманітарного права, не припиняють вогнем артилерії, ударами ракет та авіації цілеспрямоване знищення інфраструктури міст, а хаотичне мінування місцевості та знищення сільськогосподарської техніки ставить під загрозу початок посівної кампанії в окремих регіонах України.

На Волині, Поліссі, Сіверщині й Таврійському напрямку дії противника змін не зазнали.

На Слобожанському напрямку, в місті Вовчанськ, окупанти, демонструючи таку собі "гуманітарну місію" російської федерації, організовували показову роздачу так званої “гумдопомоги” місцевим мешканцям під особистий підпис та за наявності паспорта громадянина України.

На тимчасово зайнятих територіях Запорізької області противник, через проблеми з логістичним забезпеченням, намагається поповнити запаси палива шляхом його вилучення у цивільного населення та аграріїв.

Сили оборони України продовжують боронити Україну як на землі так і в повітрі, поступово звільняючи її від російських окупантів. Віримо у Збройні Сили України! Зберігаємо спокій ! Слава Україні!


Головне управління розвідки станом на 17.00

Сирія провалює план залучення бойовиків до війни в Україні на боці РФ. 22 березня відбулась зустріч між командувачем 8-ї бригади в південній сирійській провінції Дера полковником Насімом Абу Ірра, та генералом збройних сил РФ Олександром Журавльовим (виконує функції командувача російського угруповання у південних провінціях Сирії). Під час зустрічі російський генерал поставив чітку вимогу сформувати та надати список імен та особистої інформації бойовиків з підрозділів Абу Ірра та з Сил оборони Сирії, які готові до участі у війні проти України. Сирійський полковник не надав чіткої відповіді. Натомість, пообіцяв вийти на зв’язок після консультацій «з іншими представниками керівного складу 8-бригади». На сьогодні попередні обіцянки сирійської влади про системне постачання найманців для російської армії не виконуються. Обіцяну «легку прогулянку» змінили повідомлення про запеклі бої та високі втрати росіян. Більшість сирійських військових не готові ризикувати своїм життям заради примарного грошового забезпечення. Відомо, що наразі російські оперативники також намагаються домовитись про вербовку найманців зі складу 16 бригади Сирійської Арабської Республіки.

Національна гвардія України станом на 16.00

Затримано диверсантів на блокпосту. Подружжя зізналося, що було завербоване ФСБ, на мобільному телефоні було знайдено аудіозаписи, адресовані з Криму, що прямо свідчать про причетність до російських спецслужб. В районі відповідальності нацгвардійці для перевірки документів та особистих речей зупинили автотранспорт, в якому знаходилося подружжя. Авто мало реєстрацію Донецької області, а пасажири були уродженцями Криму та Донецьку. Під час перевірки документів гвардійцю здалося підозрілим, що чоловік нещодавно змінив своє прізвище на прізвище дружини. Після огляду особистих речей затриманих, на мобільному телефоні було знайдено аудіозаписи, адресовані з Кримського півострову, де містилися матеріали, що свідчили про причетність подружжя до російських спецслужб. Пізніше на допиті у відповідних державних органів подружжя визнало, що було завербовано ФСБ Росії та веде розвідувальну та диверсійну діяльність на території України.

Територіальна оборона станом на 15.00

Бійці Київської Тероборони зі стрілецької зброї збили три ворожі БПЛА. Як виявилося, це були новітні російські дрони-камікадзе «КУБ». Це вже вкотре розвіяний міф про російську «високоінтелектуальну зброю» , якій «анологовнєт».


Держспецзв'язок станом на 14.30

Оперативна інформація Держспецзвʼязку про роботу мобільних мереж станом на 14:00 23 березня 2022 року.Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) при Державній службі спеціального звʼязку та захисту інформації України у повному обсязі забезпечує управління мережами в умовах війни. Мобільні оператори Kyivstar, Vodafone Ukraine та lifecell продовжують відновлення та утримання покриття мобільним звʼязком та доступом до інтернету українців. Однак, на жаль без звʼязку поки залишаються місто Маріуполь (Донецька область), населені пункти на Київщині – Ворзель, Ірпінь, Буча та Гостомель, а також місто Ізюм Харківської області. Силами Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій при Держспецзвʼязку та НКРЗІ Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв`язк (НКЕК) заблоковано 97 IP-адрес та доменів, з яких поширювали ворожу пропаганду, дезінформацію та здійснювали хакерські атаки на інформаційно-телекомунікаційну інфраструктуру України. Фахівці Укртелеком відбили кібератаку на зовнішні інформаційні ресурси компанії. Зловмисники намагались провести DDOS-атаку на вебсайт компанії. Атаку відбили без втрати працездатності інформаційних систем. Критична інфраструктура та національна мережа Укртелекому працюють. Послуги електронних комунікацій надаються усюди крім Чернігівської та Луганської областей: компанія шукає можливості для відновлення телекомунікаційних послуг в цих областях. Продовжуються ремонтні роботи з відновлення послуг у Фастові, Білій Церкві та Боярці Київської області. Є звʼязок – буде перемога

ДСНС станом на 14.00

Луганщина: обстріли не припиняються, є поранені та загиблі серед мирного населення. В Рубіжному троє загиблих, з них дві дитини. Ворожий снаряд влучив ввечері в багатоповерхівку. Прибувши на місце події, рятувальники ДСНС Луганської області, на жаль, вже не мали можливості допомогти людям, всі троє вже були без ознак життя. Внаслідок обстрілу виникли численні пожежі по всій території Луганської області. Зокрема, у Рубіжному палало підприємство легкої промисловості, училище, декілька квартир. Перебито газопровід. У Лисичанську внаслідок авіаудару горів нафто-переробний завод. У Кремінній пошкоджено чотири житлові будинки. Орки продовжують знищувати мирних людей та цивільну інфраструктуру, гатять без розбору. У Сєвєродонецьку цинічно розстріляли людей, які прийшли до магазину по їжу. В результаті - одна людина загинула, 6 отримали поранення. На лінію "101" та "103" постійно надходять повідомлення про людей, які постраждали внаслідок обстрілів.

Офіс Президента України станом на 13.30

Ситуація щодо російського вторгнення – брифінг радника керівника Офісу Президента Олексія Арестовича (23.03.2022 – день).

Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 12.00 23.03.2022 щодо російського вторгнення

Триває двадцять восьма доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Угруповання сил оборони продовжує вести оборонну операцію на визначених напрямках.

  • На Волинському напрямку активних дій противника не виявлено. Частково підтверджується повернення окремих підрозділів республіки Білорусь до пунктів постійної дислокації. При цьому, режим Лукашенка продовжує утримувати значне угруповання військ поблизу державного кордону України.
  • На Поліссі окупанти намагаються закріпитися на досягнутих рубежах, здійснюють перегрупування після отриманих втрат. Загарбники намагалися просунутись в район населеного пункту Тетерівське, проте, через обмежені сили, успіху не мали та були змушені відійти. Триває повітряна розвідка, нарощуються засоби протиповітряної оборони та здійснюється мінування підступів до позицій своїх військ.
  • На Сіверщині, через невдалу спробу блокувати Чернігів, противник намагається відновитися після значних втрат і організувати логістичне забезпечення своїх підрозділів. На Броварському напрямку окупанти продовжують інженерні роботи, мінують місцевість і цивільні об’єкти. Ворог продовжує утримувати блокпости на шляхах логістичного забезпечення в районах н.п. Новий Биків, Лосинівка. Велика Дорога, Монастирище, Берестовець, Прохори, Талалаївка, Макіївка.
  • На Слобожанському напрямку підрозділи російських окупантів зосереджують зусилля на блокуванні міст Харків та Суми та відновленні втрат особового складу. В результаті боїв в районі Ізюма силами оборони України знищено до 60 відсотків особового складу і військової техніки окупаційних підрозділів.
  • На Донецькому напрямку метою збройних сил російської федерації залишається встановлення контролю над Рубіжним, Сєвєродонецьком, Попасною, Верхньоторецьким, Мар’їнкою та Маріуполем. Успіхів ворог не має, несе втрати, намагається наростити угруповання перекиданням додаткових сил в район Ізвариного та проведенням примусової мобілізації цивільного населення так званих “республік” на тимчасово окупованих територіях Донбасу.
  • На Таврійському напрямку суттєвих змін не виявлено. На тимчасово окупованій території АР Крим, в районі Джанкоя, зафіксовано прибуття та зосередження особового складу і військової техніки підрозділів збройних сил російської федерації.
  • На Південнобузькому напрямку противник активних дій не веде, посилює інженерне обладнання позицій.

Противник деморалізований, має суттєві втрати та значні проблеми з їх поповненням, а також логістичним забезпеченням. Сили оборони України в окремих районах проводять стабілізаційну операцію, стримують просування ворога, на окремих напрямках змушують противника відійти. Угруповання Повітряних Сил Збройних Сил України продовжує прикриття наземного угруповання та важливих об’єктів інфраструктури, здійснює відбиття зосереджених ракетно-авіаційних ударів та повітряного нападу противника.

Віримо у Збройні Сили України ! Зберігаємо спокій ! Слава Україні!

Головне управління розвідки станом на 10.30

Гроші та навчання у РФ – Путін шукає нові методи для втягування білорусів у війну. Співробітники російських спецслужб вивчають морально-психологічний стан військовослужбовців Білорусі та проводять «індивідуальні бесіди» з рядовим складом. Таким чином путінські емісари намагаються схилити білоруських військових до участі у війні з Україною, нехай навіть не у складі ЗС Білорусі. За виконання «спеціальних завдань» білорусам пропонується грошове забезпечення у розмірі $1000-1500 на місяць. На додаток – пільгове навчання у російських військових вищих навчальних закладах (наприклад, рязанське повітрянодесантне командне училище). Зокрема, такі випадки зафіксовані в підрозділах 103 повітрянодесантної дивізії ЗС Білорусі та Гомельській прикордонній групі. Попри це, серед білоруських військових відзначається дуже низький рівень мотивації щодо участі у бойових діях. Ті ж, хто дав згоду, виключаються зі списків особового складу своїх підрозділів для продовження служби не в лавах ЗС Білорусі. Наразі серед вищого воєнно-політичного керівництва Білорусі відбуваються суперечки щодо можливості залучення до бойових дій в Україні. Переважна кількість особового складу, яка відмовляється від участі у так званій «спеціальної операції», перевіряється на зв’язки з опозицією. Нелояльних до РФ командирів – замінюють.

Головне управління розвідки станом на 10.10

Путін готується заблокувати виїзд росіян з окупованого Криму. Підтверджено інформацію про підготовку блокування силами росгвардії руху по Кримському мосту в бік РФ. Також окупаційною владою буде обмежено рух пармною переправою та авіасполучення півострова з РФ. Формальна причина таких дій – боротьба з українськими диверсантами та запобігання можливим «терористичним атакам». Таким чином путінська влада намагається відреагувати на панічні настрої серед громадян РФ, які незаконно переселились до українського Криму після лютого 2014 року. Окупанти прагнуть зупинити потік втікачів з півострова. Протягом останніх тижнів, після лютневого вторгнення російської армії в Україну, намітилася тенденція до відтоку російських громадян з Криму. При цьому, в перших рядах «втікачів» – члени сімей російських офіцерів, правоохоронців та представників окупаційної адміністрації Севастополя. Вони терміново продають нерухомість, змінюють реєстрацію місця проживання, виводять з півострова бізнес та активи. Обмежуючи можливість виїзду з Криму, Путін фактично утримує в якості заручників 600 тисяч громадян РФ, які нині незаконно перебувають на півострові і починають розуміти непевність свого правового статусу.

Генеральний штаб ЗСУ станом на 10.00

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 23.03 орієнтовно склали:

  • особового складу / personnel - близько/ about 15600 осіб,
  • танків / tanks ‒ 517 од,
  • бойових броньованих машин / APV ‒ 1578 од,
  • артилерійських систем / artillery systems – 267 од,
  • РСЗВ / MLRS - 80 од,
  • засоби ППО / Anti-aircraft warfare systems - 47 од,
  • літаків / aircraft – 101 од,
  • гелікоптерів / helicopters – 124 од,
  • автомобільної техніки / vehicles - 1008 од,
  • кораблі /катери / boats / cutters - 4 од,
  • цистерн з ПММ / fuel tanks - 70,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня / UAV operational-tactical level - 42.
  • Спеціальна техніка / special equipment - 15.

Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

ДСНС станом на 10.00

У Києві рятувальники ліквідовують наслідки ворожого обстрілу у Шевченківському районі. 23 березня близько 7:30 до Служби порятунку 101 надійшло кілька повідомлень про загоряння та руйнування будинків у Шевченківському районі столиці. За кількома адресами, внаслідок ворожого обстрілу, сталось загоряння та руйнування приватних будинків, гаражів та багатоповерхівок. Також сталося займання у складському приміщенні.

Станом на 11:00 пожежі ліквідовані. Тривають роботи щодо розбирання конструкцій. Постраждала 1 особа, яку госпіталізовано. Інформація уточнюється.

Харківська область: оперативна інформація станом на 08:00 23 березня 2022 року. За добу з 22 по 23 березня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС продовжували виконувати службові обов’язки в умовах воєнного часу і здійснили 33 виїзди для ліквідації пожеж, а також розбирання завалів зруйнованих будівель. Проводились пошукові роботи та розбирання завалів у Київському, Шевченківському, Індустріальному та Московському районах Харкова. Крім того, підрозділи ДСНС протягом доби здійснювали виїзди на гасіння пожеж житлових багатоповерхівок та приватних будівель, що виникали у Київському, Основ'янському, Індустріальному та Московському районах міста Харкова, а також Харківському, Лозівському та Ізюмському районах області.

Неспокійною вчорашня доба була і у місті Лозова. Ворог наніс масованого ракетного удару по населеному пункті, в результаті чого було знищено та частково пошкоджено близько 20 житлових будинки приватного сектору. У двох оселях сталися пожежі, для ліквідації яких залучались підрозділи ДСНС. Інформація щодо жертв та постраждалих уточнюється.

Піротехнічні підрозділи ДСНС також продовжували працювати, знешкоджуючи артилерійські боєприпаси, що не розірвались. Було відпрацьовано 27 адрес у місті Харкові та Харківському районі, де знаходились спрацьовані та не розірвані вибухонебезпечні предмети.

Миколаївська область: оперативна інформація станом на 09:00 23 березня. 22 березня о 22:50 внаслідок ворожих дій з боку окупантів сталася пожежа складського приміщення на об'єкті в Інгульському районі м. Миколаєва та п'яти автомобілів, припарковані поруч. Вогнеборцями 2, 3, 4 державних пожежно-рятувальних частин 2 державного пожежно-рятувального загону ліквідовано пожежу на площі 250 кв.м. Майже одночасно з цим ворог влучив у двоповерховий житловий будинок також в Інгульському районі, в результаті чого сталось його руйнування та виникла пожежа. Для деблокування 2 загиблих та проведення розбору будівельних конструкцій залучались відділення 2, 4 ДПРЧ та відділення 10 взводу ДВГРЗ.

Піротехнічною групою ДСНС відпрацьовано 29 звернень та вилучено 5 боєприпасів, які залишились після обстрілів у м. Миколаєві та його мікрорайонах. Загалом зареєстровано 1058 заявок, з них відпрацьовано 548. Роботи продовжуються. У свою чергу, рятувальники 7 ДПРЧ залучались для надання допомоги співробітникам АТ “Миколаївобленерго” у відновлені електроживлення у м. Баштанка. Також упродовж доби рятувальники Миколаївщини загасили 9 пожеж, які не пов'язані із воєнними діями.

Як минула ніч в Україні. Ситуація у регіонах:

  • ▪️Київщина. За ніч — декілька тривог по всій області. Бої в населених пунктах вздовж Житомирської траси. ЗСУ змогли покращити позиції в Ірпіні та с. Мощун. Ворог окопується та намагається перегрупуватися. Вночі з Градів було обстріляне село Ясногородка. Дані про постраждалих уточнюються.
  • ▪️Чернігівщина. Оборона Чернігова. Вночі — 2 авіанальоти на місто, бомбили місто. Розбомбили міст через Десну, яким рухались евакуаційні рейси та гуманітарна допомога. Інформація про інші руйнування та загиблих наразі уточнюється.
  • ▪️Сумщина. Ніч пройшла відносно спокійно, крім Тростянецької громади. Там внаслідок боїв досі — пожежі. Вночі горіли підприємства, орки не пускають ДСНС тушити пожежу, вона триває.
  • ▪️Житомирщина. Кілька тривог ввечері та вночі. Ракетно-бомбових ударів не зафіксовано.
  • ▪️Кіровоградська область. На Кіровоградщині спокійно, попри те, що за добу було 7 повітряних тривог.
  • ▪️Дніпропетровщина. Ніч була відносно спокійною. Вчора ракетними ударами знищено залізничну станцію у Павлограді. Одна людина загинула.
  • ▪️ Харківщина. Вночі знову активізувалися атаки на житлові райони та історичний центр міста. ЗСУ відбили спробу нападу з боку росіян бойовими вертольотами К-52. Область: окупанти намагаються взяти Ізюм, українська армія свої позицій не втрачає та відкидає атаки. Росіяни обстріляли Лозову, удари були ракетними. Щонайменше 8 осіб поранені, 20 пошкоджених або знищених будинків.
  • ▪️Запорізька область. Кілька разів за ніч була повітряна тривога. Вибухів не було.
  • ▪️Волинь. Ніч була тихою.
  • ▪️ Вінниччина. Ніч пройшла спокійно, без тривог.
  • ▪️Закарпаття. Ніч без тривог. Все спокійно.
  • ▪️ Хмельницька область. Ситуація спокійна.
  • ▪️Тернопіль. Ніч минула спокійно.
  • ▪️ Черкаси. Ситуація спокійна, ніч була тихою.
  • ▪️ Львівщина. Ніч була тихою.
  • ▪️Полтавщина. Ніч — спокійно, зранку — повітряна тривога.
  • ▪️Рівненська область. Ситуація вночі відносно спокійна.
  • ▪️ Чернівці. Ніч була спокійною.
  • ▪️Івано-Франківськ. Ніч минула спокійно.
  • ▪️Луганщина. Усі міста наші, але артобстріли тривають майже безперервно. У Рубіжному горить підприємство, навчальний заклад, у Лисичанську — залишки пального на НПЗ. Внаслідок обстрілу житлових кварталів у Рубіжному є 3 загиблих, з них — 2 діти.
  • ▪️ Донеччина. Значна активізація по Авдіївці та Мар'їнці. ЗСУ тримають оборону. Авдіївка: всю ніч обстріли по лінії навколо міста. Частина міста без електрики. На зараз інформації про постраждалих немає.
  • ▪️ Волноваха окупована. Маріуполь — у блокаді. До авіаударів та обстрілів з реактивної артилерії додалися удари з моря, з кораблів та з установок. У місті залишаються люди. Виїзд з міста на особистому транспорті дуже небезпечний через постійні бомбардування.
  • ▪️ Миколаївщина. Вночі Миколаїв зазнав обстрілів, лунала повітряна тривога. Інформація щодо руйнувань уточнюється. Також тривога була по ряду інших територій Миколаївщини. На ранок ситуація стабільна.
  • ▪️ Херсонщина. За останню добу на території Херсонщини ситуація майже не змінилася. Проблема із забезпеченням населення продуктами харчування, ліками, бензином. Також до ОВА продовжують надходити повідомлення з інформацією щодо замінувань території.
  • ▪️ Одеса. Одна вечірня тривога, ніч — спокійно.

Офіс Президента України станом на 9.00

Ірина Верещук про заплановану на 23 березня роботу гуманітарних коридорів.


23 березня працюватимуть гуманітарні коридори евакуації за такими напрямками.

Донецька область, евакуація з Маріуполя до Запоріжжя:

  • 1. Бердянськ – Запоріжжя. Місце зборів: Спорткомплекс, вул. Мелітопольське шосе, 27. З 10.00 будуть подані автобуси.

Маршрути евакуації в Запорізькій області:

  • 2. Пологи - Запоріжжя. Місце зборів – Міська рада. Автобуси для евакуації будуть відправлені з Запоріжжя
  • 3. Гуляйполе - Запоріжжя. Місце зборів – Міська рада, вул.Шевченко, 15/2. Автобуси для евакуації будуть відправлені з Запоріжжя

Маршрути евакуації в Київській області:

  • 4. Велика Димерка – Бровари. Місце зборів: Будинок сільради, вул. Бобрицька,1. Автобуси для евакуації будуть направлені з Броварів.
  • 5. Богданівка - Бровари. Місце зборів: Сільрада, вул. Богдана Хмельницького, 219. Автобуси для евакуації будуть відправлені з Броварів
  • 6. Бородянка - Біла Церква. Місце зборів: вул. Центральна, 331. Автобуси для евакуації будуть відправлені з міста Біла Церква
  • 7. Світильня - Бровари. Місце зборів: сквер ім. Марченко. Автобуси для евакуації будуть відправлені з міста Бровари

Маршрути евакуації в Луганській області:

  • 8. Рубіжне - Бахмут. Місце зборів: вул. Чехова, 11.
  • 9. Нижнє - Бахмут. Місце зборів: Паркова, 13.

Ці маршрути проходитимуть іншими містам, де робитимуться зупинки для збору людей:

  • Лисичанськ. Місце зборів: вул. Сосюри, 324 та РТІ, 40 років Перемоги
  • Сєвєродонецьк.Місце зборів: Будинок культури, вул. Хіміків, 28.
  • Гірське. Місце зборів: вул. Гагарина, 13

Командування Повітряних сил. Підсумки минулої доби

22 березня протиповітряна оборона не зупинилась на 100-му збитому літаку російських окупантів і завдала ворогу суттєвих втрат в повітрі. Ударна авіація Повітряних Сил Збройних Сил України нанесла удари по наземних цілях: скупченню техніки та живій силі ворога. Винищувачі здійснювали прикриття з повітря і збили дві крилаті ракети ворога. Символічно, що сотий, ювілейний літак окупантів – на рахунку героїчних захисників міста-героя Маріуполя. Крім того, протиповітряна оборона Сухопутних військ звітує про збиття одного БпЛА та однієї крилатої ракети. Ще одна – на рахунку воїна десантно-штурмових військ, який знищив «крилату» із ПЗРК. Справжнє пекельне небо для повітряних терористів влаштували зенітні ракетні війська Повітряних Сил ЗС України. На їх рахунку – одинадцять повітряних цілей: п’ять літаків, один вертоліт, чотири безпілотники оперативно-тактичного рівня та одна крилата ракета. Тож маємо такі втрати окупантів за добу 22 березня:

  • - літаки – 6;
  • - вертольоти – 1;
  • - БпЛА (ОТР) – 5;
  • - крилаті ракети – 5.

Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 06.00 23.03.2022.

Розпочалася двадцять восьма доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Угруповання сил оборони продовжує вести оборонну операцію на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямках.

На Східному напрямку оперативні угруповання військ діють у Донецькому, Слобожанському та східній частині Таврійського операційних районів. Не дають противнику можливості відновити наступ в напрямках на Слов’янськ та, частиною сил, на населений пункт Лозова. Стримують просування противника в напрямку на Запоріжжя.

Угруповання об’єднаних сил стримує просування загарбника в напрямку на міста Попасна та Курахове. Здійснює кругову оборону Маріу?

Теги: війна агресія спротив Генштаб Міноборони ЗСУ ДПСУ МВС Нацполіція  
Матеріали по темі