Влада

​Оперативна інформація від силових структур України станом на 27 березня (оновлюється)

27 March 2022, 11:21

Триває тридцять другий день війни з російськими окупантами. Житомир.info продовжує відстежувати ситуацію та інформуватиме жителів Житомира та області про основні події в Україні. Оперативна інформація усіх силових структур та відомств публікуватиметься нижче.

Збережіть посилання, аби відслідковувати усі важливі події, що відбуваються в охопленій вогнем Україні. Інформація тут оновлюватиметься упродовж доби 27 березня.

Офіс Президента України.Звернення Президента Володимира Зеленського за підсумками 32-го дня війни.

«Попереду – новий раунд переговорів, бо ми шукаємо миру. Наші пріоритети відомі. Суверенітет і територіальна цілісність України не підлягають сумніву. Дієві гарантії безпеки для нашої держави – обовʼязкові. Очевидна й наша мета – мир і якнайшвидше відновлення нормального життя в Україні». Звернення Президента Володимира Зеленського за підсумками 32-го дня війни.


Генеральний штаб ЗСУ. Оперативне оновлення щодо 27 березня 2022 року.

Тридцять другий день героїчного спротиву українського народу російському військовому наступленні триває.

Російський ворог продовжує вести повномасштабну збройну агресію проти України.

Підрозділи РФ переїжджають на територію Республіки Білорусь. Ці заходи проводяться з метою ротації підрозділів, які зазнали значних втрат, зміцнення існуючих груп, поповнення продуктів, пального та боєприпасів, організації евакуації поранених та

Деякі підрозділи Збройних Сил Республіки Білорусь продовжують виїжджати на тренувальні поля.

На Поліссі ворог, під прикриттям артилерійського та літального вогню, продовжує консолідуватися на досягнутих рубежах, готуючись до ротації підрозділів.

На Сіверському напрямку ворог продовжує блокаду Славутича, не припиняє спроби взяти під контроль Чернігів. У районах Лук'янівка та Рудницьке ворог зазнав втрат та відступив.

На Слобожанському напрямку ворог намагається перегрупуватися на Сумщині. Під Харковом зосередив зусилля на поповнення поточних втрат. В районі Слов'янська ворог удосконалює інженерну техніку окупованих позицій. Сили оборони України відновили контроль над населеними пунктами Тростянець та Гусарівка.

На Донецькому напрямку окупаційні підрозділи намагаються захопити Попасну, Рубіжне, Сєвєродонецьк та Маріуполь. У них немає успіху. Була здійснена невдала спроба штурму Красногорівки. Вони зазнали втрат і пішли.

У оперативному районі Таврійської окупанти росгвардії продовжують боротися з центрами опору на тимчасово окупованій території.

Українські воїни продовжують ефективно протистояти російським окупантам, відбивати ворожі атаки та поступово звільняють тимчасово окуповані ворогом території в окремих

Давайте переможемо разом! Зберігайте спокій! Слава Україні!

Офіс Президента України станом на 22.30

Ірина Верещук розповідає про результати роботи гуманітарних коридорів 27 березня.


Зведена інформація від МВС 27.03.2022


Генеральний штаб ЗСУ.Операційна інформація станом на 18.00 27.03.2022 щодо вторгнення РФ.

Триває тридцять друга доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Противник продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти України.

Ворог на тимчасово зайнятих територіях продовжує порушувати вимоги Міжнародного гуманітарного права вдається до викрадення та залякування місцевих мешканців, утримує цивільних громадян України у заручниках.

У зв’язку з порушенням підрозділами Сил оборони тилового постачання російських окупантів, в населених пунктах Іванків та Оране окупанти просять у населення їжу, поводяться не агресивно, фактів мародерства не зафіксовано.

Відзначається продовження мілітаризації російськими окупаційними військами зони відчуження Чорнобильської АЕС. Це серйозно підвищує ризик пошкодження ізоляційних споруд, що побудовані над четвертим енергоблоком станції після її вибуху в 1986 році. Таке пошкодження неминуче призведе до потрапляння в атмосферу значної кількості радіоактивного пилу та зараження ним не лише України, але й інших країн Європи. Окупаційні війська РФ ігнорують загрози та застереження та продовжують транспортувати і зберігати значну кількість боєприпасів в безпосередній близькості від атомної станції.

Десятки тон реактивних снарядів, снарядів для ствольної артилерії, мінометних боєприпасів щодня транспортуються підрозділами Східного воєнного округу збройних сил російської федерації з бази тилового забезпечення, що розгорнута в Наровлянському районі Гомельської області республіки білорусь. Транспортний коридор загарбників проходить через місто Прип’ять та в кількох сотнях метрів від ізоляційних споруд атомної станції. Подальше зберігання боєприпасів здійснюється в сусідньому до міста Прип’ять місті Чорнобиль, що також знаходиться на незначній відстані від АЕС. В місті Чорнобиль окупантами розгорнуто тимчасовий пункт управління угрупуванням військ Східного воєнного округу, а також командний пункт 38-ї окремої мотострілецької бригади.

За наявною інформацією, російські окупаційні війська дедалі частіше використовують старі та некондиційні боєприпаси. Так 165-а артилерійська бригада з Білогірська Амурської області, що входить до угруповання, отримала дозвіл на використання зазначених боєприпасів. Це підвищує ризик їхньої детонації навіть при завантаженні та транспортуванні. Факти такої самодетонації боєприпасів на російських військових складах та арсеналах є добре відомими та відбуваються регулярно.

Сили оборони продовжують систематично завдавати втрат ворогу на всіх напрямках. Віримо в Збройні Сили України! Разом переможемо! Слава Україні!


Офіс Президента України станом на 16.30

Ситуація щодо російського вторгнення – брифінг радника керівника Офісу Президента Олексія Арестовича (27.03.2022 – день).


Оперативне командування Північ станом на 15.00

Сили спротиву Сіверщини поповнили автопарк двома майже новими броньованими «Уралами» моделі «Торнадо-У». Ці дві вантажівки влетіли в копієчку моу рф, бо зійшли з конвеєру в 2021-му і мають незначний пробіг. Це саме той випадок, коли російська оборонна промисловість працює на користь України. Окрім отримання трофейних «Торнадо» сили спротиву звітують й про знищення ще однієї колони орків. Два «Тигри», танк та дві вантажівки з боєкомплектами відправилися за відомим вже маршрутом, відкритим українцями для ворогів. Хлопці запевняють, що продовжують й надалі працювать над скорішою перемогою. Віримо в них та підтримуємо!

Міністерство внутрішніх справ станом на 14.30

Російські окупанти обстріляли меморіал в Дробицькому Яру. Попередньо, снаряди влучили в Менору і постамент. Поліція зафіксувала подію і продовжуватиме документувати воєнні злочини росії на території міста Харкова та області. Дробицький Яр - місце масового вбивства єврейського населення Харкова нацистами вермахта.

ДСНС станом на 14.00

Луганщина перебуває під постійним вогнем російських загарбників. Внаслідок обстрілів у Лисичанську, Рубіжному, Сєвєродонецьку горіли житлові будинки. З-під завалів у Рубіжному ДСНС деблокували трьох людей, їх доставили в безпечне місце. У Рубіжному та Сєвєродонецьку виявлено двох поранених, обидва доставлені до місцевих лікарень. Через обстріли у Кремінній горіла лісова підстилка та суха трава. Палало близько 15 гектарів. Для ліквідації пожежі було залучено 22 рятувальника та 4 одиниці техніки ДСНС Луганської області. Рятувальники, влада, волонтери та поліція продовжують доправляти гуманітарну допомогу людям, які заходяться у сховищах. Також надзвичайники здійснюють підвоз води у населені пункти області, де тимчасово не працює водопостачання. Крім того, вчора вдалося евакуювати близько 600 мешканців Луганщини. Зокрема, вивезли всіх людей з інтернату у смт Нижнє Гірської громади - більше там немає нікого - всі в безпеці!

Служба безпеки України станом на 12.00

СБУ викрила координатора диверсійних груп РФ на Харківщині і колаборанта, який хотів отримати посаду в окупаційній владі на Дніпропетровщині. Служба безпеки системно і методично протидіє диверсійно-підривним проявам, які супроводжують бойові дії на території України. Адже ворог використовує їх, як спосіб вплинути на хід війни та настрої громадян.

  • У Харкові: Спецпризначенці СБУ затримали чоловіка, який координував диверсійні групи та терористичні угруповання «Л/ДНР» у регіоні. Під час затримання у нього вилучено так звані «блокнот разведчика» та «блокнот старшего радиотелефониста», що використовує армія окупантів. Крім того, у нього виявлено 5 бойових гранат, тротилові шашки із запалами та sim-карти російських і білоруських операторів.Наразі він дає покази слідчим СБУ.
  • В Одеській області: СБУ у взаємодії зі спецслужбою Молдови викрила транснаціональне організоване угруповання, яке незаконно переправляло українців-призовників за кордон. Зловмисники переміщували «нелегалів» у Саратський район Одещини, звідки вивозили в Молдову під виглядом депортації. А вже там передавали волонтерам, як біженців. Вартість «послуг» сягала $10 тис за одного призовника.
  • У Дніпрі: СБУ затримала колаборанта, який «мітив» на керівну посаду потенційної адміністрації окупантів. Активний у соцмережах прихильник «руZZкого міра» до недавнього часу працював на об’єкті критичної інфраструктури Дніпра, звідки був звільнений. Він збирав для окупантів інформацію щодо працівників цього об’єкта, їх політичну орієнтованість і рівень лояльності до Росії.
  • У Полтавській області: СБУ виявила колаборантку. Уродженка Росії з самого початку війни підтримувала військові злочини окупантів, поширювала у мережі інформацію про «асвабадітелєй» і агітувала за захоплення українських міст. Крім того, кіберфахівці СБУ заблокували діяльність ботоферми в регіоні. Місцевий мешканець, підтримуючи ідеї «руZZкого міра», продавав доступ до віртуальних номерів українських мобільних операторів, щоб реєструвати ботів у соцмережах. Його клієнти - громадяни Росії, які через «ботів» поширювали панічні настрої серед українців, фейки та звинувачували ЗСУ у воєнних злочинах, які здійснювала російська армія.
  • В Івано-Франківській області: Служба безпеки викрила агітаторку, яка поширювала антиукраїнський і деструктивний контент у соцмережах. Адмініструвала канали в Youtube, профілі у Facebook та сторінки ВКонтакті. Відстоювала ідею «одного народу росії-Руси», відновлення пам’ятників радянським катам, повернення до сталінської конституції 1936 року. Також у день початку повномасштабного нападу РФ на Україну фігурантка відправила фото ракетного обстрілу аеропорту Івано-Франківська абоненту з російським номером. Кожен із колаборантів нестиме відповідальність за злочини, скоєні проти державної безпеки!

Головне управління розвідки Міноборони станом на 12.00

Керівник ГУР: Путін може спробувати нав’язати Україні «корейський» сценарій

«Після невдач під Києвом і неможливості повалити центральну владу України, путін уже змінює головні оперативні напрямки — це південь і схід. Є підстави вважати, що він розглядає «корейський» сценарій для України. Тобто, спробує нав’язати лінію розподілу між неокупованими та окупованими регіонами нашої країни. Фактично це спроба створити в Україні Північну та Південну Кореї. Адже проковтнути всю державу він точно не в силі», — таку думку пресслужбі відомства висловив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, бригадний генерал Кирило Буданов.

Він переконаний, що для російського фашистського режиму й досі актуальним залишається питання встановлення сухопутного коридору в Крим. Але для реалізації цього плану є головна проблема – наш незламний Маріуполь, який скував значні сили ворога.

«Окупанти спробують сколотити окуповані території в єдине квазідержавне утворення, яке протиставлятимуть незалежній Україні. Ми вже бачимо намагання створити «паралельні» органи влади на окупованих територіях і примусити людей відмовитися від гривні. Можливо, вони захочуть про це поторгуватися і на міжнародному рівні. Але опір і мітинги наших громадян на окупованих територіях, контратаки ЗСУ і поступове звільнення — суттєво ускладнює реалізацію планів ворога. Окрім того, скоро починається сезон тотального українського партизанського сафарі. Тоді для росіян залишиться один актуальний сценарій — як вижити», — підсумував Буданов.

Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 12.00 27.03.2022 щодо російського вторгнення

Триває тридцять друга доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Противник продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти України.

Триває переміщення підрозділів російської федерації на територію республіки білорусь. Вказані заходи проводяться з метою ротації підрозділів, що зазнали суттєвих втрат, посилення наявних угруповань, поповнення запасів продовольства, палива та боєприпасів, організації евакуації поранених та хворих військовослужбовців.

Частина підрозділів збройних сил республіки білорусь продовжує перебувати на полігонах.

На Поліссі противник під прикриттям вогню артилерії та авіації продовжує закріплюватися на досягнутих рубежах, готується до проведення ротації підрозділів.

На Сіверському напрямку ворог продовжує блокаду Славутича, не полишає спроб взяти під контроль Чернігів. В районах Лук’янівка та Рудницьке противник зазнав втрат та відійшов.

На Слобожанському напрямку противник намагається здійснити перегрупування в районі Сум. Поблизу Харкова зосередив зусилля на поповненні поточних втрат. В районі Слов’янська ворог проводить вдосконалення інженерного обладнання зайнятих позицій. Силами оборони України відновлено контроль над населеними пунктами Тростянець та Гусарівка.

На Донецькому напрямку окупаційні підрозділи намагаються захопити Попасну, Рубіжне, Сєвєродонецьк та Маріуполь. Успіхів не мають. Здійснили невдалу спробу штурму Красногорівки. Зазнали втрат, відійшли.

В Таврійському операційному районі окупанти силами росгвардії продовжують боротьбу з осередками спротиву на тимчасово зайнятій території.

Українські воїни продовжують ефективне протистояння російським загарбникам, відбивають ворожі атаки та поступово звільняють тимчасово зайняті ворогом території на окремих напрямках.

Разом переможемо! Зберігаємо спокій! Слава Україні!

Ситуація в регіонах станом на 8.00. Дані обласних військових адміністрацій

Київщина. Ніч пройшла відносно спокійно. Епіцентром подій залишаються громади Бучанського району — Макарівська, Бучанська, Ірпінська, Гостомельська. Обстріли та бої в населених пунктах вздовж Житомирської траси.

Чернігівщина. Кілька повітряних тривог по Чернігову та області. Оборонні бої навколо Чернігова. За останню добу ворог обстрілював околиці міста з дальніх відстаней. Характер руйнувань уточнюється.

Житомирщина. Вночі лунали повітряні тривоги.

Кіровоградська область. Ніч минула спокійно, було дві сирени

Дніпропетровщина.Повітряні тривоги вночі. Зранку — спокійно.

Сумщина. Ніч пройшла тихо

Харківщина. Обстріли Харкова окупантами з дальніх відстаней тривали і цієї ночі. Увечері знову обстріляли "Джерело нейтронів". Пошкодження ще не встановили. Триває "зачистка" ЗСУ звільнених територій у Харківському районі. По області: тривають бої в Ізюмському напрямку.

Запорізька область. Інформації про бої або ворожі обстріли не надійшло.

Волинь.Ввечері 26 березня сили ППО у небі над областю збили три ракети, які були випущені з Білорусі. Окрім цього, все відносно спокійно.

Вінниччина. Ніч пройшла відносно спокійно, одна повітряна тривога

Закарпаття. Все спокійно.

Хмельницька область. Ніч була відносно спокійною, повітряні тривоги

Тернопіль. Ніч минула спокійно

Черкаси. Відносно спокійно

Львівщина. Ввечері відбулись 2 ракетні обстріли Львова, внаслідок яких постраждали база зберігання пального та бронетанковий завод.

Полтавщина. Відносно спокійно, вночі — повітряні тривоги

Рівненщина. Напередодні ввечері — ракетний удар в нафтобазу. Пожежу локалізовано. Збитки встановлюються. Без жертв.

Чернівці. Ввечері повітряні тривоги. Все спокійно

Івано-Франківськ. Ніч минула спокійно.

Луганщина. ЗСУ намагаються вибити російську армію з Рубіжного та Попасної, де окупанту частково вдалося закріпитися. В деяких районах цих міст тривають вуличні бої. В Попасній, за підтримки артилерії, ворог намагався здійснити штурм, однак зазнав втрат. Пошкоджено внаслідок обстрілів школу в селі поблизу Лисичанська, інфраструктуру станції швидкої допомоги в Сєверодонецьку та два оптових склади міста. Внаслідок дій агресора постраждало двоє осіб, врятовано з-під завалів – четверо.

Донеччина. Обстановка в основному без змін на основних напрямках. Тому з місць повідомляють про "ніч минула відносно спокійно". Вночі під обстрілами була Світлодарська ТГ: у селищі Зайцеве (Жованка) під час обстрілу околиць загорілась трава, очерет. Пошкоджено декілька нежитлових приміщень. Пожежу місцеві ліквідували самостійно. Постраждалих немає.

Миколаївщина. Окрім повітряних тривог по всій області, ніч була спокійною

Херсонщина. Тривають інтенсивні бої у територіальній громаді Нововоронцовка, територію якої заняли ЗСУ. Обстріли тривають з обох сторін. Крім того, бій триває у районах, що знаходяться біля Миколаївської області, а саме у Станіславі та В.Олександрівка. Інформація щодо руйнувань та постраждалих уточнюється.

Одеса. Одна нічна та одна ранкова повітряна тривога

ДСНС станом на 11.00

Чернігівські та Миколаївські піротехніки ДСНС невтомно працюють аби в максимально в короткі терміни очистити територію міст та районів від залишків нерозірваних боєприпасів, уламків ракет та інших вибухонебезпечних предметів випущених ворогом. Загалом за добу в Україні саперами ДСНС знешкоджено 507 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 3 авіабомби, обстежено територію площею понад 500 га.

У Львові ліквідовано пожежу на території одного з промислових підприємств зі зберігання пального. 26 березня близько 16:30 у м. Львів внаслідок обстрілу на території одного з промислових підприємств для зберігання пального виникла пожежа. 27 березня о 05:02 пожежу локалізовано. О 06:49 - ліквідовано.

Офіс Президента України станом на 9.00

Ірина Верещук про заплановану на 27 березня роботу гуманітарних коридорів.


Станом на 27 березня погоджено два гуманітарних коридори для евакуації населення з Маріуполя (Донецька область) та Рубіжного (Луганська область).

Генеральний штаб ЗСУ. Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 27.03 орієнтовно склали:

  • особового складу / personnel - близько/ about 16600 осіб,
  • танків / tanks ‒ 582 од,
  • бойових броньованих машин / APV ‒ 1664 од,
  • артилерійських систем / artillery systems – 294 од,
  • РСЗВ / MLRS - 93 од,
  • засоби ППО / Anti-aircraft warfare systems - 52 од,
  • літаків / aircraft – 121 од,
  • гелікоптерів / helicopters – 127 од,
  • автомобільної техніки / vehicles - 1144 од,
  • кораблі /катери / boats / cutters - 7 од,
  • цистерн з ПММ / fuel tanks - 73,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня / UAV operational-tactical level - 56.
  • Спеціальна техніка / special equipment - 21.
  • Пускові установки ОТРК/ТРК / mobile SRBM system - 4.

Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Міністерство внутрішніх справ станом на 8.00

Ворог здійснив удар з реактивних систем залпового вогню «Торнадо-С» по житловому сектору міста Красногорівка. Російські війська застосували заборонені касетні боєприпаси. Боєприпаси впали посеред вулиць приватного сектору. Наразі поліція оточила небезпечний район. Вибухотехніки поліції та ДСНС України виявляють та знешкоджують бойові кумулятивні елементи. За попередньою інформацією, час самоліквідації елементів може становити до 40 годин, тобто перебувати поруч з ними - смертельно небезпечно. Закликаємо мешканців міста бути максимально обережними та не наближатися до боєприпасів. На Донеччині вже зафіксовано випадки травмування людей внаслідок поводження з касетними боєприпасами.

Генеральний штаб ЗСУ. Оперативні новини, які діятимуть з 06.00 27 березня 2022 року.

Тридцять другий день героїчного спротиву українського народу #російському_військовому_наступленні триває.

Російський ворог продовжує вести повномасштабну збройну агресію проти України.

За місяць війни ворог зазнав важких втрат. Незважаючи на це, військово-політичне керівництво не відмовиться продовжувати вчиняти злочинні вчинки. За наявною інформацією, на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим щодня до медичних закладів міста Севастополя приїжджає в середньому від 50 до 100 поранених. Морально-психологічний стан військ ворога залишається низьким. Шляхами руху російських військових на території Республіки Білорусь є багато фактів продажу військовослужбовцями пального та провізії, або їх обміну на алкогольні напої. Ворог не припиняє намагатися поповнити втрату автотранспорту та налагодити логістику для своїх бойових підрозділів. Окупанти продовжують тероризувати та залякувати місцеве населення на тимчасово окупованих територіях. Є багато випадків розкрадання, розкрадання людей та майна.

У Донецькій та Луганській областях союзники відбили 7 нападів ворога. Українські воїни знищили 8 танків, 8 одиниць бронетанкової та 3 – ворожі машини, один міно Втрати окупантів у робочому стані уточнюються. Повітряні Сили Збройних Сил України за попередню добу здійснили 1 літак, 12 БПЛА різних типів та 2 крилаті ракети. Для прикриття військ та об'єктів використовувалися Повітряні Сили Збройних Сил України. Ударний літак наніс руйнівні удари по цілям та мішеням командирів.

Давайте переможемо разом! Слава Україні!

Оперативну інформацію від силових структур України за попередню добу 26 березня читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна агресія спротив Генштаб Міноборони ЗСУ ДПСУ МВС Нацполіція  
Матеріали по темі