Влада

​Оперативна інформація від силових структур України станом на 29 березня (оновлюється)

29 March 2022, 10:04

Триває тридцять четвертий день війни з російськими окупантами. Житомир.info продовжує відстежувати ситуацію та інформуватиме жителів Житомира та області про основні події в Україні. Оперативна інформація усіх силових структур та відомств публікуватиметься нижче.

Збережіть посилання, аби відслідковувати усі важливі події, що відбуваються в охопленій вогнем Україні. Інформація тут оновлюватиметься упродовж доби 29 березня.

Офіс Президента України. Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 34 доби вторгнення агресора.

«Сигнали, які ми чуємо з переговорного майданчика, можна назвати позитивними. Але ці сигнали не заглушають розривів російських снарядів». Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 34 доби вторгнення агресора.

Офіс Президента України. Брифінг керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака.

«Наші союзники й партнери працюють над впровадженням нового санкційного пакету проти РФ. Також Україні потрібні чітко та якісно прописані юридично ефективні та обов’язкові до виконання міжнародні гарантії безпеки. Жахіття, які росіяни принесли українському народу, не мають повторитися ніколи».


Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 24.00 29.03.2022 щодо російського вторгнення

Завершується тридцять четверта доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Завдання щодо виходу на адміністративні кордони Донецької і Луганської областей, оточення міста Києва та встановлення контролю над лівобережною частиною України залишаються не виконаними противником.

Продовжується відведення підрозділів збройних сил російської федерації з території Київської та Чернігівської областей. За деякими ознаками противник здійснює перегрупування підрозділів для зосередження основних зусиль на Східному напрямку. Водночас, так зване “відведення військ”, ймовірно, є ротацією окремих підрозділів і має на меті введення в оману військового керівництва Збройних Сил України та створення хибної уяви щодо відмови окупантів від задуму оточення міста Києва.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєвих змін в складі та положенні військ противника не відзначається. Окупанти намагаються утримати раніше зайняті рубежі, активних наступальних дій на зазначених напрямках не здійснюють.

У напрямку на Слов’янськ противник продовжує утримання займаних позицій у районі населених пунктів Кам’янка, Суха Кам’янка. Тривали заходи із забезпечення військ, перегрупування підрозділів та поповнення запасів.

На Донецькому напрямку противник продовжує вогневий вплив та штурмові дії. Наносив авіаційні та ракетні удари по районах населених пунктів Кремінна та Маріуполь. Основні зусилля зосереджував на взятті під контроль населених пунктів Попасна, Рубіжне, а також повному захопленні Маріуполя. Успіху не мав.

На Таврійському напрямку змін у складі та положенні противника не зафіксовано.

На Південнобузькому напрямку противник вживає заходів щодо відновлення боєздатності своїх підрозділів. Вогнем артилерії та ударами авіації, намагається сковувати дії підрозділів Збройних Сил України.

Ворог здійснив артилерійські обстріли позицій підрозділів Сил оборони поблизу населених пунктів Степногірськ, Оріхове, Гуляйполе.

В районах населених пунктів Новокарлівка та Лугівське противник продовжує здійснювати фортифікаційне обладнання зайнятих позицій та встановлює мінно-вибухові загородження.

В Чорноморській та Азовській операційних зонах без суттєвих змін.

Разом переможемо! Віримо у Збройні Сили України! Зберігаємо спокій! Слава Україні!

Офіс Президента України станом 21.30

Ірина Верещук розповідає про результати роботи гуманітарних коридорів 29 березня.


Генеральний штаб ЗСУ. Оперативне оновлення 29 березня 2022 року.

Тридцять четвертий день героїчного спротиву українського народу російському військовому вторгненню триває. Російський ворог продовжує вести повномасштабну збройну агресію проти України. Здійснює виведення окремих підрозділів з території Київської та Чернігівської областей, а також перегрупування на Слобожанський та Донецький райони.

На волинському напрямку суттєвих змін у складі та позиції російських окупаційних сил не зафіксовано.

Російський ворог не вів активних наступальних операцій на Полісся. Намагався обстрілювати підрозділи Збройних Сил України в районах населених пунктів Романівка, Горенко, Личанка, Петрушка, Шпитьки, Мощун, Нова Буда, Майданівка, Любовичі, Забуяння, Наливайківка. Проводиться перегрупування військ та їх часткове відведення на територію Республіки Білорусь.

На Сіверському напрямку ситуація залишається без змін. Російський ворог продовжує блокувати Чернігів, ведучи вогонь по цивільних та військових цілях. У напрямку Броварів намагаються втримати раніше зайняті позиції та не допустити подальшого наступу українських військ.

На Слобожанському напрямку російський ворог продовжив блокаду Харкова, вивів деякі підрозділи 1-ї танкової армії з Сумщини за межі України, продовжив перегрупувати війська з метою перекидання їх на інші напрямки. Посилив наступальні спроможності групи відокремлених підрозділів 20-ї ВС Західного військового округу в напрямку Слов'янська.

На напрямку Південного Бугу ворог вживає заходів щодо відновлення боєздатності та поповнення запасів. Намагається підготувати підрозділи до відновлення наступальних операцій.

В оперативних зонах Чорного моря та Азовського військово-морська група російського ворога продовжує виконувати завдання по моніторингу ситуації, розвідці та ізоляції району бойових дій.

На території РФ, в районі населеного пункту Богучар, російський ворог вживає заходів щодо виведення з довгострокового зберігання військової та спеціальної техніки. Більше 40 відсотків цього обладнання вийшло з ладу.

Російська федерація та її численні відомства в міжнародних організаціях заперечують перевезення та скупчення російськими військами великих об'ємів боєприпасів у безпосередній близькості від Чорнобиля. Діяльність російських окупаційних військ у будь-який час може призвести до детонації боєприпасів, пошкодження Чорнобильського притулку та радіаційного забруднення території, де проживають сотні мільйонів європейців.

Наголошуємо, що, як і в більшості інших випадків, РФ та її агенти впливу поширюють дезінформацію. Використання Чорнобильської зони для транспортування та накопичення боєприпасів, а також розведення командних постів російських військ здійснюється навмисно, оскільки ЗСУ не можуть вести бойові дії при відчуженні зона. Ризик детонації російських боєприпасів великий і без бойових дій, через нехтування російськими окупантами заходами безпеки, а також широке використання старих та нестандартних боєприпасів. Такі інциденти відбуваються на складах та арсеналах РФ регулярно та в мирний час, про що добре відомо.

Ворог ослаблений, дезорієнтований, велика частина відрізана від логістики і продовжує нести втрати.

Давайте переможемо разом! Слава Україні!


ДСНС станом на 18.00

Київщина. 29 березня о 16:05 у Броварському районі внаслідок влучання ворожого снаряду виникла пожежа складської будівлі. О 18:00 пожежу локалізовано на площі 20 тис. м кв. До гасіння залучено 25 осіб та 7 одиниць техніки.

Донеччина. 28 березня рятувальниками Донеччини було евакуйовано з м. Вугледар Волноваського району 21 особу, з них 4 дитини, та з м. Авдіївки 12 людей, з них 5 дітей та з смт. Очеретине Покровського району 11 осіб, з них 2 дитини до залізничного вокзалу міста Покровськ. Днем раніше було евакуйовано з міста Вугледар Волноваського району до міста Покровськ 12 людей, з них-2 дітей, та 2 людей з інвалідністю. Також з Дому ветеранів с. Новомихайлівка Покровського району було вивезено 33 особи до Курахівської міської лікарні. Усі люди наразі знаходяться у безпеці.

Головне управління розвідки Міноборони станом на 16.00

Через введені санкції в росії зривається виконання оборонного замовлення. В РФ терміново збирають дані про державні контракти в рамках оборонного замовлення, які знаходяться на межі зриву через санкційний тиск. Як випливає з Вимоги начальника управління військових представників МО РФ, яка надійшла до оборонних підприємств держави окупанта, нездатність продовжувати виробництво пов’язана зі зростанням цін на сировину, матеріали і комплектуючі. Протягом останніх десятиліть військове виробництво та «переозброєння» армії РФ стало можливим за рахунок масової закупівлі іноземних технологій, матеріалів та електроніки. Без цієї можливостей продовжувати виробництво сучасної зброї (ракет, танків, літаків) стало фактично неможливим. На сьогодні яскравим прикладом «технологічної незалежності» та «імпортозаміщення» РФ став завод КАМАЗ. Сучасні моделі, які випускалися заводом, комплектувалися двигунами Cummins (США), коробкою передачі ZF (Німеччина) та паливною апаратурою Bosch (Німеччина). Наразі там були вимушені повернутися до випуску моделей 1960-х років, які росіяни назвали «класичними».

ДСНС станом на 15.00

Рівненщина: на нафтобазі триває ліквідація пожежі, що сталася внаслідок ворожого ракетного удару. На місці працюють 67 вогнеборців та 17 од. техніки, а також 2 пожежних потяги. Радіаційний та хімічний фони в межах норми. Жертв та постраждалих немає.

Миколаїв. Оперативна інформація щодо ліквідації наслідків ракетного удару по будівлі миколаївської ОДА. 29 березня близько 08:45 у м. Миколаїв внаслідок обстрілу сталося влучання в дев'ятиповерхову будівлю облдержадміністрації. Внаслідок зруйновано центральну секцію будівлі з 9 по 1 поверхи, без послідуючого горіння. Станом на 13:30 на місці руйнування деблоковано тіла 7 загиблих осіб, 22 особи постраждало. Підрозділами ДСНС врятовано та вивільнено з-під завалів 18 осіб, яких передано бригадам швидкої медичної допомоги. Пошуково–рятувальні роботи продовжуються.


Луганщина вкотре під прицільним вогнем росіян: страждають мешканці міст Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Попасна, Кремінна, Золоте та смт Нижнє. Внаслідок обстрілів є загиблі та поранені серед мирних мешканців. У Сєвєродонецьку, Рубіжному, Лисичанську та Новотошківському (Гірська громада), с. Щедрищеве (Сєвєродонецька громада) внаслідок обстрілів палали численні житлові будинки, гаражі, господарчі споруди. Рятувальники Луганщини продовжують ліквідовувати пожежі. Одразу п‘ять будинків у вогні в Лисичанську.

У Сиротиному Сєвєродонецького району через обстріли загорілася деревина в лісгоспі на площі понад 100 кв.м. Пожежно-рятувальні підрозділи ДСНС Луганської бласті досі працюють над приборканням пожеж в усіх міста. Обстріли тривають.

29 березня на Житомирщині рятувальники загасили пожежу на одному з підприємств у Коростенському районі, що спалахнула сьогодні внаслідок ракетного удару. Загиблих та травмованих немає.

Генеральний штаб ЗСУ. Оперативне оновлення 29 березня 2022 року.

Тридцять четвертий день героїчного спротиву українського народу російському військовому вторгненню триває. Російський ворог не досяг мети наступальної операції. Відзначається виведення деяких підрозділів Збройних Сил РФ з території Київської та Чернігівської областей. При цьому існує високий ризик нападу російських окупантів на військову та цивільну інфраструктуру. Є проблема посилення та ротації існуючого російського угрупування ворога. Таким чином, тільки в Тихоокеанському флоті ЗСУ РФ, рекрутингові підрозділи, через відмову особового складу брати участь у так званій "спецоперації", не мають можливості скласти навіть одну батальйонно-тактичну групу.

На волинському напрямку угруповання Збройних Сил Республіки Білорусь забезпечує прикриття її державного кордону, проводить показові дії.

На Полісському напрямку російський ворог обмежується артилерійськими обстрілами, перегрупуванням існуючих підрозділів та їх частковим відведенням на територію Білорусі.

На Сіверщині російські окупанти продовжують блокувати Чернігів, намагаючись поступово знищувати військові та цивільні споруди. Ворог не вживав активних дій у напрямку Броварів.

На Слобожанському напрямку російські окупанти продовжують застосовувати літаки та артилерію у селищах Харків та Барвінкове, намагаючись захопити місто Ізюм. Бойові дії продовжуються в районі населених пунктів Кам'янка, Суха Кам'янка , Тихоцьке. Російський ворог збільшив існуючу групу, залучивши окремі підрозділи 1-ї танкової армії РФ. 200-та окрема мотопіхотна бригада російського ворога втратила у боях під Харковом дві батальйонно-тактичні групи та особисто командира бригади полковника Дениса КурилІта. Втрати лише однієї 200-ї бригади склали понад 1500 військовослужбовців.

На Донецькому напрямку ворог збільшив вогневу потужність та посилив штурмові дії у більшості областей. Наніс авіаудари по населених пунктах Воєводівка, Рубіжне, Лисичанськ, Кремінна, Золоте-4, Попасна, Торецьк, Новгород. Основні зусилля зосереджує на тому, щоб взяти під контроль Попасну та Маріуполь. Російський ворог не має успіху. У місті Бердянськ російські окупанти намагаються відновити портову інфраструктуру.

На Південному напрямку ворог, під прикриттям артилерійського вогню, вживає заходів щодо відновлення боєздатності, поповнення боєприпасів та

Група Сил оборони продовжує проводити оборонну операцію на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямках, стримує ворога на всіх напрямках, на деяких напрямках - розміняє

Давайте переможемо разом! Слава Україні!

ДСНС станом на 10.00

Миколаїв. 29 березня близько 08:45 у м. Миколаїв внаслідок обстрілу та влучання в дев’ятиповерхову адміністративну будівлю сталося руйнування центральної секції будівлі з 9 по 1 поверхи, без послідуючого горіння. Станом на 09:25 підрозділами ДСНС з-під завалів вивільнено 9 постраждалих осіб та передано медикам. Для пошуково-рятувальних робіт від ДСНС залучено 56 осіб та 10 од. техніки.

Станом на 12:00 підрозділами ДСНС деблоковано 3 загиблих осіб, 22 особи постраждало (з них підрозділами ДСНС врятовано та вивільнено з під завалів 18 осіб, яких передано ШМД). Рятувальники продовжують пошуково-рятувальні роботи на місці події.

Харківська область: оперативна інформація станом на 08:00 29 березня 2022 року. За добу з 28 по 29 березня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС продовжували виконувати службові обов’язки в умовах воєнного часу і здійснили 38 оперативних виїздів, з яких: на ліквідацію пожеж спричинених обстрілами 19 виїздів, 13 раз виїздили на гасіння пожеж в екосистемах, 2 рази для допомоги населенню, а також ліквідовано 4 займання у приватному секторі, що сталися з інших причин, не пов'язаних обстрілами. Найбільших обстрілів протягом минулої доби ворог завдав по житловим масивам Київського району міста Харкова, де сталося 9 пожеж, а також по приватному сектору міста Люботин Харківського району, де відразу палало 7 житлових приватних будівель. Також протягом доби підрозділи служби порятунку залучались до гасіння 3 пожеж, спричинених обстрілами, у Чугуївському районі області. На одній з пожеж у місті Люботин рятувальники вилучили з-під завалу тіло загиблого чоловіка 1957 року народження. Ще двох осіб: чоловіка та жінку вдалось врятувати. Бригадою медиків їх негайно було госпіталізовано до місцевого лікувального закладу. Піротехнічні підрозділи ДСНС також продовжували працювати, знешкоджуючи артилерійські боєприпаси та залишки ракет. Було здійснено 37 залучень та знешкоджено 56 вибухонебезпечних предметів.

Рівненщини. 28 березня о 21:05 в одному з населених пунктів Рівненського району Рівненської області внаслідок ракетного удару сталася пожежа на підприємстві для зберігання пального. Розливу нафтопродуктів за межі обвалування немає. На місці події працюють рятувальники ДСНС. Триває гасіння. Жертв та постраждалих немає.

Харків. Архітектурна пам'ятка Харківщини, колишня пожежна частина 1887 року побудови, зазнала ушкоджень внаслідок ворожих обстрілів міста Харкова. Будівля має історичну цінність для міста та рятувальників. Наразі силами співробітників ДСНС вжито заходів з розбирання завалів та запобігання подальшого обвалення конструктивних елементів.

Офіс Президента України станом на 9.00

Ірина Верещук про заплановану на 29 березня роботу гуманітарних коридорів.


Гуманітарні коридори на 29 березня

  • Маріуполь - Запоріжжя
  • Бердянськ - Запоріжжя. Заправка: вулиця Мелітопольське шосе 87 Б
  • Мелітополь - Запоріжжя. Місце збору: відділення ДСНС №10 на вулиці Алєксєєва, 12
  • Енергодар - Запоріжжя. Місце формування колони: міськрада на вулиці Курчатова, 14

Генеральний штаб ЗСУ. Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 29.03 орієнтовно склали:

  • особового складу / personnel - близько/ about 17200 осіб,
  • танків / tanks ‒ 597 од,
  • бойових броньованих машин / APV ‒ 1710 од,
  • артилерійських систем / artillery systems – 303 од,
  • РСЗВ / MLRS - 96 од,
  • засоби ППО / Anti-aircraft warfare systems - 54 од,
  • літаків / aircraft – 127 од,
  • гелікоптерів / helicopters – 129 од,
  • автомобільної техніки / vehicles - 1178 од,
  • кораблі /катери / boats / cutters - 7 од,
  • цистерн з ПММ / fuel tanks - 73,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня / UAV operational-tactical level - 71.
  • Спеціальна техніка / special equipment - 21.
  • Пускові установки ОТРК/ТРК / mobile SRBM system - 4.

Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Генеральний штаб ЗСУ станом на 8.00

За місяць війни російською армією було знищено понад 60 українських храмів і релігійних споруд. росіяни щодня руйнують дві духовні споруди. Зруйновано храми щонайменше у 8 областях України. Із 24 лютого постраждали вже щонайменше понад 60 споруд духовного значення (не враховуючи прилеглих будівель) у щонайменше восьми областях України: Київській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Луганській, Сумський, Харківській та Чернігівській. Переважна більшість із них ‒ православні храми. Руйнувань зазнали також мечеті, синагоги, протестантські церкви, релігійні освітні заклади та важливі адміністративні будівлі релігійних організацій. Інтерактивна мапа (https://www.google.com/maps/d/viewer...) дає змогу побачити всі постраждалі об’єкти та вибрати візуалізацію за релігійною спільнотою.

Генеральний штаб ЗСУ. Оперативне оновлення на 06.00 29 березня 2022 року.

Розпочався тридцять четвертий день героїчного спротиву українського народу російському військовому вторгнення. Група Сил оборони України продовжує проводити оборонну операцію на східному, південно-східному та північно-східному напрямках. ЗСУ успішно стримують ворога на всіх напрямках, а в деяких районах наші війська здійснюють успішні контратаки.

Російський ворог продовжує підступно наносити ракетні та бомбові удари, намагаючись повністю знищити інфраструктуру та житлові райони українських міст. Концентрується на зберіганні пального, щоб ускладнити логістику та створити умови для гуманітарної кризи. В порушення вимог Міжнародного гуманітарного права в деяких тимчасово окупованих населених пунктах Київської, Запорізької, Чернігівської, Херсонської та Харківської областей російські окупанти продовжують тероризувати місцеве населення. Вони обстрілюють житлові будинки; грабують, викрадають та беруть в заручники мирних жителів, займаються мародерством.

Об’єднані сили України протягом доби відбили 7 нападів ворога на Донецькому та Луганському напрямках. Наші воїни знищили 12 танків, 10 бойових машин піхоти та 3 одиниці автотранспорту Ворог зазнав жертв. Захисники Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу збили 17 повітряних цілей – 8 літаків, 3 гелікоптери, 4 БПЛА різних типів та 2 крилаті ракети. Літаки Повітряних Сил здійснили ракетно-бомбові удари по місцях скупчення російської ворожої техніки та робочої сили. Втрати російських окупантів з'ясовуються.

Віримо в ЗСУ! Давайте переможемо разом! Слава Україні!

Оперативну інформацію від силових структур України за попередню добу 28 березня читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна агресія спротив Генштаб Міноборони ЗСУ ДПСУ МВС Нацполіція  
Матеріали по темі