Суспільство

Курсанти Житомирського військового інституту обороняли село на трасі між Києвом та Гостомелем, стримуючи наступ на столицю

4 April 2022, 14:02

Курсанти Житомирського військового інституту ім. С.П.Корольова обороняли село Горенка Бучанського району, яке знаходиться між Києвом та Гостомелем.

Про це йдеться у відео, оприлюдненому 4 квітня на Facebook-сторінці інституту.

«Це вулиці селища Горенка, через яке проходить дорога з міста Гостомеля до міста Києва, до нашої столиці. Саме в цьому селищі виконували бойові завдання по обороні нашої столиці курсанти Житомирського військового інституту імені Сергія Павловича Корольова. Хлопці тут тримали оборону. На превелике горе маємо бойові втрати – три наші бойові побратими загинули, обороняючи селище Горенка: капітан Морозов, лейтенант Селютін, курсант другого курсу Трубій. Але хлопці виконали свою бойову задачу і ворог не зайшов в селище Горенка і не просунувся далі в сторону столиці. Але тепер це село повністю пусте, ось що приніс «руський мір» нам в Україну», - йдеться у коментарі до відео розгромленого села.

Нагадаємо, 9 березня Житомирський військовий інститут повідомив про загибель трьох військовослужбовців: Віталія Морозова, 1989 року народження, Владислава Селютіна, 2001 року народження, Павла Трубія, 2003 року народження.

Як повідомляв Житомир.info, 4 березня 2022 року викладачі Житомирського військового інститут імені С.П.Корольова показали наслідки авіаудару та записали звернення до колишніх випускників, які зараз служать в РФ та причетні до нападу на Україну, серед них – офіційним представником міноборони Ігор Конашенков.

Оперативну інформацію щодо війни українців з російськими окупантами станом на 4 квітня 2022 року читайте тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна ЖВІ військовий інститут 
Матеріали по темі