Суспільство

Чернівчани бояться, що житомирський граніт, який лежатиме в центрі Чернівців, небезпечний для життя!

19 June 2008, 10:45

Майже 500 квадратних метрів плитки з натурального граніту вимостять навколо Ратуші до 600-річчя Чернівців. Як передає прес-центр Ратуші, роботи з мощення виконуватиме ПМК-76, а гранітну плитку доставлятимуть з кар’єрів на Житомирщині, що поблизу Коростеня.

 "За кольором плитка відповідатиме кольорам історичної будівлі Ратуші. Вартість натуральної гранітної плитки та робіт з її мощення становитиме 120 тисяч гривень", - рапортують у мерії.

 Однак ми хочемо зробити одне суттєве застереження. Після Чорнобильської катастрофи частина території Житомирщини, зокрема, Народичі та Коростень зазнали потужного радіоактивного забруднення. Цікаво дізнатися, що з цього приводу думають ті чини у Ратуші, хто заключав угоду про купівлю гранітної плитки і чи РЕАЛЬНО вона перевірялася відповідними службами на радіоактивне випромінення спеціальними приборами ?!

 Бо дуже не хочеться чернівчанам стати обдуреними рідною владою, а ще гірше - поставити на кон власне здоров'я у ситуації, коли хтось, заради здешевлення та економії матеріалу, набиває "бабками" власні кишені. Не дай Бог, прогноз наш справдиться, тоді й дивись - не треба буде підсвічувати дорогими ліхтарями саму Ратушу. Вона почне освічуватися радіацією від придбаної під Житомиром плитки...

http://www.bukinfo.cv.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі