Суспільство

У Житомирській області на Великдень до храмів можуть прийти 25 тисяч вірян, поліцейські закликають дотримуватися заходів безпеки

22 April 2022, 11:39

Поліцейські Житомирщини закликають вірян дотримуватися заходів безпеки в умовах воєнного стану.

Про це 22 квітня повідомляє пресслужба поліції Житомирської області.

«У неділю, 24 квітня, християни східного обряду відзначатимуть Великдень. Поліцейські забезпечуватимуть правопорядок та безпеку учасників масових святкових богослужінь. Очікується, що Великодні богослужіння пройдуть у понад 560 храмах, участь у яких візьмуть майже 25 тисяч вірян. Правопорядок та безпеку на території культових споруд й поблизу забезпечуватимуть майже 430 поліцейських, які нестимуть службу у населених пунктах області у складі піших та автопатрулів. Їх завданнями є організація безпеки учасників масових заходів та запобігання правопорушенням», - йдеться у повідомленні.

Зважаючи на умови воєнного часу, поліцейські закликають учасників релігійних заходів дотримуватися правил безпеки та не ігнорувати сигнали повітряної тривоги (навіть перебуваючи у церкві). Зауважте, що не варто відвідувати храми у комендантський час (який нині починається о 22:00 та триває до 5:00). Священнослужителі здійснюватимуть богослужіння з врахуванням цих обставин. Крім того, святкові відправи транслюватимуться в онлайн-режимі на телевізійних каналах та в мережі Інтернет.

«Шановні громадяни! Будьте обережними та уважними, подбайте про безпеку себе та рідних. Виявляйте взаємну повагу та розуміння, допомагайте тим, хто цього потребує. У разі виявлення невідомих предметів чи речовин, підозрілих осіб, негайно звертайтесь до найближчого наряду поліції або телефонуйте на спецлінію 102», - закликають правоохоронці.

Нагадаємо, настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору отець Богдан Бойко повідомив, що нічного богослужіння цього року не буде, а о 6 ранку 24 квітня розпочнеться святкова служба: освятити паску у соборі можна в суботу (23 квітня) з 13:00 до 20:00, а Великоднє богослужіння подивитися онлайн.

Зазначимо, що 24 квітня електротранспорт у Житомирі вийде на маршрути на годину раніше й курсуватиме з 5-ї години ранку.

Як повідомляв Житомир.info, в 2021 році у Житомирській області на Великдень діяли карантинні обмеження у зв’язку з COVID-19, поліція очікувала, що релігійні відправи пройдуть у 580 соборах, храмах та церквах у 521 населеному пункті області й участь у них можуть взяти понад 22,5 тисяч вірян. У Житомирі в квітні 2021 року пішохідну Михайлівську прикрасили до Великодня, а житомиряни в ніч з 1 на 2 травня йшли до храмів освячувати великодні кошики.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Великдень поліція храм богослужіння Пасха  
Матеріали по темі