Місто

Настоятель житомирського собору розповів про Великодні богослужіння і закликав підтримувати державу та українське військо

20 April 2022, 14:20

Цього року християни східного обряду святкують Великдень 24 квітня.

Напередодні свята настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору отець Богдан Бойко привітав житомирян та нагадав, що Великдень символізує перемогу світла над темрявою та добра над злом.

«Христос Воскрес! Воістину Воскрес! Не дивлячись на ті важкі, буремні часи, ми сьогодні маємо радість зустрічати світле Христове Воскресіння. І нехай ця духовна радість буде у кожного у нас в серці, нехай вона переможе ту темряву, яка сьогодні заполонила наш розум, нашу душу, наше тіло, наші серця. Нехай милість Божого благословення, допомога, радість, і все, що називається перемогою, – бо Христос переміг смерть – переможе усіляке зло. Нехай ця перемога прийде у наше життя», – зичить настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору отець Богдан Бойко.


Наразі важливо робити все на, що кожен з нас здатний: молитися, працювати та допомагати іншим, говорить отець Богдан.

«Сьогодні, дорогі брати і сестри ми повинні зрозуміти, що духовна радість завжди підкріплюється фізичною. І наша боротьба, яку ми сьогодні маємо, це велика духовна боротьба і фізична. У духовній боротьбі ми маємо дуже молитися, тому що сьогодні наша молитва потрібна для всієї України, для всього нашого українського. Дорогі, молитва, молитва, молитва, яка переможе всяку темряву. А фізична – це працювати кожному на своєму місці. Все сіяти, обробляти, робити так, аби наша економіка була міцною, і ми могли максимально підтримати нашу державу, наше українське військо. Це і є наша перемога. Бо Христос сказав: я переміг світ. Він переміг зло і ми переможемо», – наголошує настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору.

Нічного богослужіння цього року не буде. О 6 ранку 24 квітня розпочнеться святкова служба.

«І сьогодні, дорогі брати і сестри, ми хочемо бути разом у молитві і побути в тому, що у нас було завжди. Тобто, освятити паску ми можемо у суботу з 13 до 20 години. Нічного богослужіння не буде, бо ви розумієте, які зараз часи. Але святкове богослужіння 24 квітня відбуватиметься з 6 ранку, після якого – освячення кошиків. Але також ви можете взяти участь в онлайн-богослужінні, яке транслюватиметься на Facebook та YouTube. Запрошую всіх до молитви, і пам’ятайте: Христос переміг зло і ми переможемо. Христос Воскрес! Воістину Воскрес! Перемога буде за нами», – сказав отець Богдан Бойко.

Подивитися Великоднє богослужіння онлайн зі Свято-Михайлівського кафедрального собору можна 24 квітня о 6 годині ранку тут:

Facebook

Youtube

Богослужіння Православної Церкви України з Михайлівського Золотоверхого собору у Києві 23 квітня о 23:30 можна буде переглянути в ефірі національного всеукраїнського телемарафону єдиних новин по телебаченню та на YouTube каналі UA: Культура.

Нагадаємо, на Великодні свята поліція Житомирської області просить вірян дотримуватися правил воєнного часу та пам’ятати про комендантську годину.

Як маленькі житомиряни виготовляли листівки для воїнів, аби привітати з великодніми святами та підняти бойовий дух, дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, перед католицьким Великоднем-2022 у Житомирі в одному з дитячих садочків випікали паски для захисників та захисниць України, які боронять нашу державу від ворога на Сході.

Як кухарі дитячих садочків Житомира печуть пасочки для бійців, дивіться також у фоторепортажі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Великдень Пасха церква храм собор Михайлівський собор о. Богдан настоятель священник Богдан Бойко  
Матеріали по темі