Суспільство

Про виплати по безробіттю, роботу для переселенців та яких фахівців шукають у Житомирській області

27 April 2022, 15:18

Як воєнний стан вплинув на рівень безробіття в Житомирській області, на які професії є попит та чи знайшлася робота для внутрішньо переміщених осіб.

Про це журналістам Житомир.info 27 квітня розповіли в Житомирському обласному центрі зайнятості.

«Ринок праці це є лакмусовий папірець всього економічного простору, який відбувається у суспільстві, і хочу сказати, що кількість вакансій скоротилася у 4 рази. Якщо раніше у нас навантаження на одне робоче місце по області складало 4 особи, а по таких місцях як Новоград-Волинський, Житомир, Коростень було 2-3 особи, то наразі навантаження по області складає 20 осіб на одне робоче місце», – розповідає директор Житомирського обласного центру зайнятості Галина Корінна.


У центрі зайняті наголошують, що допомогу по безробіттю виплачують без затримок, а також нагадують по можливість отримати таку допомогу через додаток «Дія».

«Майже 10 тисяч, а точніше 10 тисяч 200 безробітних, отримують допомогу у нас по безробіттю. Щоб не виникало питань у наших клієнтів, ми вже повністю виплатили допомогу по безробіттю за другу декаду березня, зараз ми очікуємо кошти за третю декаду березня. У зв'язку з тим, що Кабмін виділив додаткове фінансування служби зайнятості, ми сподіваємося, що ці виплати будуть іти регулярно», – говорить Галина Корінна.

Переважно роботодавець шукає фахівців робітничих професій, проте на півночі Житомирської області наразі шукають медичних працівників.

«Роботодавець шукає слюсарів різного профілю, у нас є 35 таких вакансій. Середня заробітна плата – 9300 грн. Швачка 33 вакансії – 8600 грн заробітна плата. Для нас стало таким викликом, що північні громади нашої області гостро потребують медпрацівників, лікарів. Наприклад, Овруцька громада гостро потребує лікаря-анестезіолога, лікаря-лаборанта, лікаря-отоларинголога, офтальмолога, педіатра. Овруцька, Словечанська, Народицька громади потребують таких лікарів, вже 16 вакансій. Заробітну плату в середньому лікарям пропонують 15-16 тисяч», – каже директор Житомирського обласного центру зайнятості Галина Корінна.

У центрі зайнятості розповідають про працевлаштування переселенців. Роботу знайшли 23 людини, а також наразі одне з великих підприємств розглядає кандидатів.

«Наша область стала прихистком для багатьох внутрішньо переміщених осіб, і в нашій області вже є таких більше ніж 92 тисячі. До служби зайнятості звернулося станом на сьогоднішній ранок 209 внутрішньо переміщених осіб, з них 23 нам вдалося працевлаштувати. В Андрушівському районі влаштувалися монтажником будівельним, підсобним робітником, експедитором, швачкою. у Житомирському підприємстві бронетанковому знайшов себе інженер. На підприємстві «Кромберг енд Шуберт» наразі провели 44 анкетування серед ВПО, підприємство розглядає ці пропозиції. І, як сказало керівництво даного підприємства, у зв'язку з тим, що не всі працівники повернулися, вони будуть раді, що ці особи знайдуть роботу на даному підприємстві», – розповідає Галина Корінна.

Зазначимо, що в Овручі внаслідок авіаудару 6 березня було знищено повністю усю будівлю закладу районної філії Житомирського обласного центру зайнятості. Проте сьогодні служба занятості продовжує працювати в офлайн та онлайн режимі по всій території області.

Нагадаємо, 22 квітня пресслужба Житомирського обласного центру зайнятості повідомляла, що на одне робоче місце в Житомирській області претендує 16 безробітних.

Як повідомляв Житомир.info, на початку квітня 2022 року пресслужба Житомирського обласного центру зайнятості інформувала, що ринок праці області зазнав суттєвих змін під впливом війни: кількість вакансій і, відповідно, працевлаштованих зменшилась у 4-4,5 рази. Станом на 8 квітня було зареєстровано близько 590 пропозицій роботи для понад 11200 безробітних. Тобто, на одне вільне робоче місце претендувало в середньому 19 безробітних, тоді як до війни було 5-6 кандидатів на вакансію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості служба зайнятості ЦЗ вакансія безробіття безробітний працевлаштування  
Матеріали по темі