Місто

Звернення мера Житомира: до кінця травня планують відновити розбомблене житло, на сході «гаряче», переселенців буде більше

28 April 2022, 21:50

До кінця травня міська влада планує допомогти людям відновити зруйноване ворожими обстрілами житло, на сході зараз дуже-дуже «гаряче», в Житомирі збільшиться кількість переселенців, а житомиряни починають повертатися з Європи.

Про це у вечірньому зверненні 28 квітня розповів мер Житомира Сергій Сухомлин. На початку він нагадав про сьогоднішній візит міністра розвитку громад і територій та встановлення чітких строків для допомоги власникам зруйнованого житла.

«До кінця травня ми повинні зробити все можливе, щоб допомогти людям відновити своє житло, яке постраждала внаслідок ракетно-бомбових ударів. Це щодо ремонту, а житло, яке повністю зруйноване – там окрема процедура і трошки складніше. Ми вже зробили понад 60 експертиз будинків, які пошкоджені у Житомирі, і з понеділка (2 травня) починаємо збирати групами людей і будемо роз’яснювати, як буде проходити відновленні їх житла, виплата компенсації чи надання допомоги у будівельних роботах і матеріалах, щоб люди швидко змогли відновити своє житло. Всім тим, хто втратив житло, з міського бюджету ми даємо компенсацію на оренду житла допоки не буде відновлене їх житло», - пояснив мер Житомира.

Сергій Сухомлин також нагадав, що з Житомира централізовано продовжують відвозити посилки бійцям наших бригад на схід, і дійсно є 3-4% передач, які поки що не дійшли до адресатів.

«Зараз на сході дуже-дуже гаряче, посилки приїжджають в одне місце, потім впродовж кількох днів їх доставляють по всіх підрозділах і вже після цього самі батальйони передають хлопцям. Ще раз повторю – зараз на сході дуже гаряче, тому деякі посилки із запізненням потрапляють до тих підрозділів, які знаходяться на передовій. Я думаю в найближчі 2-3 дні буде найскладніший період на сході, росіяни спробують зробити широкомасштабний наступ. Для них 9 травня – це дата, до якої вони своєму путлеру повинні доповісти про хоч якісь перемоги, але я впевнений, що наші хлопці зроблять все, щоб не порадувати їхнього путлера в такий день», - сказав Сергій Сухомлин.

Мер розповів, що в місто продовжує надходити гуманітарна допомога, але її потік став значно меншим. Натомість потік переселенців, які найближчим часом приїдуть в Житомирі і в область, збільшиться. Також починають повертатися житомиряни.

«Багато людей повертається з Європи, ми вже повертаємо і тих, які централізовано виїжджали до Європи, тому тут є свої плюси. Але не потрібно розслаблятися, я вже не раз казав – від того, наскільки успішно наші військові можуть протистояти ймовірному нападу на сході залежить наступний розвиток подій, підуть вони з білорусі чи не підуть. Але ми бачимо, що білоруський «бацька» вже потихеньку починає загравати навіть з Європою і намагається вийти з тієї ситуації, в якій він сам опинився», - пояснив мер Житомира.

Він також повідомив, що завтра їде до Миколаєва, куди сьогодні відправили установку для очистки води та запаси бутельованої води.

Нагадаємо, 22 квітня у Житомирі комісія проводила обстеження будівлі гуртожитку на Корбутівці, який був зруйнований внаслідок ворожого авіаудару 8 березня.

Як повідомляв Житомир.info, 27 квітня 2022 року Мінрегіон надав роз’яснення щодо фіксації руйнувань для ліквідації наслідків бойових дій та відновлення інфраструктури населених пунктів в умовах воєнного стану. 28 квітня міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов відвідав громади Житомирської області, які найбільше постраждали внаслідок російської збройної агресії: вранці він побував у Коростені, а ввечері у Житомирі біля зруйнованого ліцею № 25 разом з керівником ОВА провів брифінг для журналістів щодо відновлення зруйнованих об’єктів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна руйнування відбудова Сухомлин евакуація  
Матеріали по темі