Події

​Жителька Коростишева втратила 80 тис. грн після розмови з співробітником банку, який запропонував «захистити рахунок»

2 May 2022, 12:57

До поліції Коростишева звернулась 39-річна місцева жителька і повідомила про ошуканство. Жінка повірила «працівнику банку» і перерахувала на чужий рахунок 80 тис. грн.

Про це 2 травня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«30 квітня до поліції звернулись жителька м. Коростишева із заявою про ошуканство. Жінка повірила в уже класичну історію від «працівника банку» про необхідність додаткового захисту рахунку та втратила майже 80 тисяч гривень. Нині поліцейські встановлюють причетного до шахрайства та закликають жителів Житомирщини не довіряти невідомим телефонним абонентам», - повідомили в поліції.

Увечері до відділу поліції у м. Коростишеві звернулась 39-річна жителька громади та розповіла, що через необачність втратила зі свого фінансового рахунку кошти. Удень до неї зателефонував невідомий та, назвавшись працівником служби безпеки банку, повідомив про спробу стороннього доступу до її заощаджень. Співрозмовник запропонував «захистити кошти», переказавши їх на інший рахунок. У результаті довірлива жінка втратила майже 80 тисяч гривень.

Нині поліцейські встановлюють причетного до правопорушення.

Як повідомляв Житомир.info, 2 квітня 2022 року поліцейські спільно із співробітниками УСБУ в Житомирській області затримали 54-річного чоловіка за продаж тепловізорів з гуманітарної допомоги, що надійшла з-за кордону. Тепловізори, які у межах кримінального провадження правоохоронці вилучили у псевдоволонтера, передали Національній гвардії України.

11 квітня поліція повідомила про викриття цього ж псевдо волонтера у ще одному шахрайстві.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство банк рахунок ошуканство  
Матеріали по темі