Економіка

У Житомирській області забудовники відновили продаж квартир у 50% нових ЖК

11 May 2022, 17:40

В Україні поступово відновлюється ринок новобудов: близько 40% усіх житлових комплексів України відкрили продажі.

Про це 11 травня повідомляє «Економічна правда» з посиланням на дослідженні сайту ЛУН.

«Окремі регіони відновили продажі квартир у понад 90% нових житлових комплексів. Найбільший відсоток відкритих продажів у Закарпатській, Івано-Франківській, Черкаській областях, там їх відновили понад 92% ЖК. У Львівській області – 90%. Середня ціна у цих регіонах збільшилась на 7-10%. У дослідженні ціну квадратного метра у доларах станом на кінець квітня порівнювали з даними за 23 лютого», - пише видання.

Щодо Житомирської області, то продаж відновили 50% ЖК, ціни зросли на 9%.

Зазначається, що дані наведені лише по ЖК, без врахування котеджів. Також не враховуються житлові комплекси, де квартири вже продані, але будівництво не завершене, або які анонсували будівництво, але не розпочали продаж квартир до 24.02.2022.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці квітня 2022 року Укрзалізниця разом з Мінцифри та ОП запустили проєкт «Там, де вас чекають», завдяки якому українці зможуть простіше евакуюватися, знайти житло, зокрема, у Житомирській області переселенцям пропонували 5049 місць. Станом на 9 травня у Житомирській області перебувала 90 731 внутрішньо переміщена особа, з них 27130 дітей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: житло забудова ЖК будівництво  
Матеріали по темі