Місто

У житомирському гідропарку проведуть турнір з плавання на відкритій воді «Кубок трьох річок», всі учасники отримають медалі

20 May 2022, 18:54

Турнір з плавання на відкритій воді «Кубок трьох річок» відбудеться 28 травня у житомирському гідропарку. Такі змагання проводяться в місті вчетверте, проте цього року вони присвячені нашим воїнам, розповідає начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.

«Війна наклала свій відбиток, тому ці змагання будуть присвячені Дню Героїв. 23 травня Україна святкує День Героїв. В Україні зараз воїни - це добровольці, це всі Українці, які боронять нашу країну, тому всім цим людям будуть присвячені ці змагання та ЗСУ. Не виключено, що будуть збиратися благодійні внески для підтримки ЗСУ. На території місця проведення змагань знаходиться корпус Управління з надзвичайних ситуацій, де можна буде перечекати й укритися, якщо там буде тривога. Крім того, працівники ДСНС так само будуть з нами під час змагань», - каже Ірина Ковальчук.

Участь в турнірі братимуть різні вікові категорії.

«Тут стартують в основному старші спортсмени, від 20 років і старше, але дозволено брати участь і дітям від 17 до 20 років. Так, як вода буде холодна, ми будемо стартувати в гідрокостюмах, це обов’язкова умова. Буде дві дистанції: 2,5 км – це для дітей до 20 років і старше від 65 років чоловіки та жінки, а інші учасники будуть пливти 4 км. Будемо стартувати в цьому році через ті умови в яких знаходимося, з Гідропарку з рятувальної станції, випливати на Тетерів і пливти по р. Гуйва до розливу і назад», - каже президент спортивного клубу «Житомир Аква Мастерс» Ігор Кухарєв.

Скільки спортсменів братиме участь у запливі спрогнозувати важко – зізнаються організатори. Житомир на цьому турнірі представлятиме команда «Житомир Аква Мастерс».

«Важко в цьому році щось спрогнозувати, бо багато не тренувалися, багато басейнів в країні закриті, а турнір є першим в Україні на відкритій воді в сезоні. Тому, хто приїде, важко сказати, я думаю, що буде людей 40-50, великої кількості, як на «Teteriv Оpen», по 200-300 учасників у нас не буде. Команда «Житомир Аква Мастерс» в плаванні на відкритій воді складається з 10 людей, в цьому році буде стартувати 4-5 спортсмена, бо багатьох немає на місці», - говорить Ігор Кухарєв.

Всі учасники отримають медалі, а переможців нагороджуватимуть кубками.

«Персональні медалі будуть усім, хто фінішує. Крім того, абсолютна першість буде нагороджуватися, і чоловіки й жінки на кожній дистанції. І так, як це «Кубок трьох річок», переможці, а це перше, друге та третє місце, будуть нагороджуватися Кубками», - каже Ігор Кухарєв.


Як повідомляв Житомир.info, 22 травня 2021 року у Житомирі проходив турнір з плавання на відкритій воді «Кубок трьох річок».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: плавання гідропарк змагання Ковальчук Тетерів кубок річка Кухарєв 
Матеріали по темі