Влада

В громаді Житомирської області відкрився притулок для постраждалих від домашнього насильства, на облаштування пішло більше 4 млн грн

20 May 2022, 20:06

Сьогодні в Романівській громаді відкрився притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства.

Про це ввечері 20 травня повідомив керівник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

«Це одна із семи громад, яка отримала кошти від Держави на створення спеціальних центрів підтримки. Приємно, що ініціатором створення мережі таких закладів, стала дружина Президента України Олена Зеленська. Війна загострює проблеми людей, які були й до цього. Це стосується й насильства в родинах. Намагаючись знайти прихисток під час конфліктів, жінки та діти стають ще більш вразливими. Саме тому притулок для постраждалих від домашнього насильства в Романівській громаді стане важливим та дуже необхідним простором захисту та кваліфікованої допомоги для постраждалих від домашнього насильства», - йдеться у повідомленні.

Загальна вартість створеного центру становить понад 4 мільйони гривень. Також було придбано необхідний для роботи працівників та перевезення підопічних центру до безпечного місця перебування мікроавтобус на 9 місць.

«Переконаний, що створення спеціалізованих притулків на Житомирщині дасть змогу уникнути наслідків домашнього насильства та запобігати спробам вчинень таких діянь стосовно жертв насильства. Чи змінить цей притулок статистику – зараз важко сказати, але точно він зможе прихистити матерів з дітьми та змінити долі тих, хто буде тут перебувати. Особи, які страждають від домашнього насильства, матимуть можливість отримати безкоштовний тимчасовий притулок, у якому зможуть перебувати протягом 3 місяців, а у разі необхідності – до 6 місяців», - повідомив керівник ОВА.

Нагадаємо, з 1 січня по 15 лютого 2022 року правоохоронці Житомирського райуправління поліції припинили 109 випадків учинення домашньої тиранії. В квітні цього року у Житомирі поліцейські взяли під захист від домашньої тиранії маму з трьома дітьми.

Як повідомляв Житомир.info, впродовж 2021 року у Житомирській області до поліції надійшло майже 2,5 тис. викликів про домашнє насильство, правоохоронці винесли 1000 заборонних приписів: заборонили наближатися чи проживати з потерпілими.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Романів домашнє насильство притулок Бунечко насильство  
Матеріали по темі