Події

Керівник Житомирської ОВА про наслідки ракетного обстрілу Малина: одна людина загинула і є поранені

23 May 2022, 00:41

Чотири ракети, які летіли на Малин, збила ППО, але кілька долетіли в район залізничної станції: одна людина загинула, є поранені.

Про це 22 травня о 22:55 в ефірі національного телемарафону сказав керівник ОВА Віталій Бунечко.

«Близько 13:40 в містечко Малин, яке на кордоні з Київською областю, був приліт крилатих ракет. Хочу сказати, що в п’ятницю (20 травня) відбувся обстріл Малина, тієї ж залізничної станції, коли було пошкоджено близько 130 будинків, п’ять з яких (тепер) взагалі не придатні для житла. І сьогодні – в те саме місце. Ми тільки почали допомагати людям відновлювати, вставляти вікна, латати дахи. Сьогодні знову руйнування, можливо думають, що в нас не вистачить скла чи шиферу, то я запевняю – ми будемо відновлювати. Але сьогодні, на жаль, ми можемо казати про одну загиблу людину і про поранених людей, деякі з них – працівники залізниці. Гатять по залізничній інфраструктурі», - сказав Віталій Бунечко.

Керівник ОВА наголосив, що до 20 травня три тижні «нічого не було, окрім повітряних тривог».

«Ми почали відновлювати наші постраждалі північні міста, і ось в п’ятницю і сьогодні повторно залізнична станція Малина постраждала від окупаційних обстрілів. При чому сьогодні, за даними Збройних сил України, ще чотири ракети, які також летіли в Малин, були збиті протиповітряною обороною. Я можу лише уявити, яких руйнувань це завдало, якби всі ракети долетіли до станції в Малині», - зауважив керівник ОВА.

Віталій Бунечко нагадав, що Малин з 24 лютого був у безпосередній близькості від зони бойових дій, за даними місцевої влади з міста виїхали 70% людей, зараз вони почали повертатися. Після нещодавніх обстрілів масового виїзду з міста не спостерігається, але сьогодні одна родина, будинок якої знаходиться біля району обстрілу, виїхала до родичів у більш безпечний регіон. Керівник ОВА також запевнив, що швидко відновлять локальні пошкодження, які є в місті після обстрілів.


Нагадаємо, вдень 22 травня в місті Малин Житомирської області знову було чутно вибухи. Згодом стало відомо, що Житомирська область була атакована крилатими ракетами морського базування, чотири з яких були знищені підрозділами протиповітряної оборони повітряного командування «Центр».

Як повідомляв Житомир.info, вранці 20 травня 2022 року в місті Малин Житомирської області місцеві жителі чули вибухи, згодом мер Малина Олександр Ситайло повідомив, що внаслідок ракетного удару по Малинській громаді пошкоджено об’єкт інфраструктури та близько 100 житлових будинків, троє людей поранені.

20 травня в ефірі національного телемарафону начальник ОВА Віталій Бунечко розказав про наслідки прильоту трьох російських крилатих ракет у Малин. Прокуратура розпочала кримінальне провадження за наслідками ракетного обстрілу окупантами Малина, поранення трьох жителів та пошкодження півсотні будинків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бунечко телемарафон Малин обстріл ракета 
Матеріали по темі