Влада

Керівник Житомирської ОВА озвучив нові дані щодо кількості пошкоджених будинків у Малині внаслідок трьох ранкових ударів

20 May 2022, 14:57

Внаслідок ракетних ударів по Малинській громаді, що сталися вранці 20 травня, пошкоджено залізничну інфраструктуру та близько пів сотні житлових будинків. Поранення отримали троє людей.

Про наслідки авіаудавру в обідню пору 20 травня в ефірі національного телемарафону розповів начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

Він уточнив, що у Малин 20 травня прилетіло три російські ракети.

«Протягом трьох тижнів Житомирщина не мала обстрілів, і в дійсності ми почали потихеньку повертатися до відновлення наших знищених територій. І сьогодні о 8:20 пролунала повітряна тривога, і о 8:40 так звану спецоперацію росії ми знову відчули у Малині. Було в дійсності не два, а три прильоти крилатих ракет у Малин. У нас пошкоджено залізничну інфраструктуру. Що найжахливіше – знову поранено трьох людей. У нас постраждало 50 осель мирних жителів. Чому я й кажу про так звану спецоперацію. І в нас 5 осель, за попередніми оцінками малинської міської влади, не придатні будуть для житла. Я хочу сказати, що взагалі від початку так званої спецоперації інфраструктура Житомирщини постраждала вже, за попередньою оцінкою, на 2,5 мільярди гривень», – зазначив Бунечко.


Відповідаючи на запитання телеведучої, голова обласної військової адміністрації коротко розповів про укріплення рубежів на півночі області. Згадав і Другий Форум регіонів, який проходив у Житомирі в жовтні 2019 року, та запевнення лукашенка, що з білорусі в Україну можуть поїхати лише трактори.

«Велика заслуга і військових, і нашої Територіальної оборони в тому, що наш північний сусід, який колись саме в Житомирі на міжнародному форумі Україна – білорусь сказав, що з білорусі на Україну можуть поїхати лише трактори. Так ось те, що ми робили і робимо далі – продовжуємо нарощувати оборонні рубежі – стало однією з причин, я впевнений, того, що білоруські війська не зайшли на територію України. На жаль, я не можу сказати, що ми робимо на кордоні, але, я вас запевняє, що ми постійно проводимо роботу, ми постійно нарощуємо наші оборонні рубежі. І я хочу вас запевнити: якщо комусь захочеться зайти з боку білорусі на територію Житомирської області, то ми дамо гідну відсіч, і підуть піджавши хвости», – запевнив Віталій Бунечко.

Нагадаємо, вранці 20 травня у місті Малин Житомирської області місцеві жителі чули вибухи. Зазначимо, що 20 травня о 8:20 на території Житомирської області була оголошена повітряна тривога, відбій якої був оголошений близько 13-ї години.

О 12:40 мер Малина Олександр Ситайло повідомив, що внаслідок ракетного удару по Малинській громаді вранці 20 травня пошкоджено об’єкт інфраструктури та близько 100 житлових будинків, троє людей поранені.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бунечко марафон Малин Малинська громада обстріл авіаудар ракета білорусь  
Матеріали по темі