Події

До суду скерували справу злочинної групи, яка «відмила» майже 1 млн грн на тендері Житомирського бронетанкового заводу

1 June 2022, 10:39

За процесуального керівництва Житомирської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням трьох членів організованої злочинної групи, серед яких – службова особа одного з підприємств ДК «Укроборонпром» у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 28, ч. 3 та ч. 4 ст. 358 КК України. Справу скерували до суду.

Про це 31 травня повідомила пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

«Троє зловмисників, діючи у складі організованої злочинної групи, серед яких - скориставшись можливостями одного з її учасників - службової особи ДП, створили злочинну схему, яка включала в себе створення дискримінаційних умов проведення торгів для перемоги у них виключно підконтрольних цій організованій групі суб’єктів господарювання, придбання не сертифікованого обладнання, яке не відповідало вимогам тендерної закупівлі, підробку та використання підроблених документів. Таким чином зловмисники заволоділи грошовими коштами зазначеного підприємства на загальну суму понад 900 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

31.05.2022 обвинувальний акт щодо усіх учасників організованої злочинної групи скеровано до Житомирського районного суду Житомирської області.

За вчинення вказаних кримінальних правопорушень обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна та позбавлення права займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, 14 січня пресслужба поліція повідомила про підозру злочинному угрупуванню у незаконних оборудках з державними коштами для оборонного підприємства в Житомирській області. У пресслужбі СБУ в Житомирській області уточнили, що мова йде про махінації на тендері Житомирського бронетанкового заводу. На початку 2019 року фігуранти налагодили механізм незаконного одержання грошей на закупівлі деталей для виготовлення металевих конструкцій на бронетанковому заводі. Для цього посадовець держпідприємства сприяв укладенню договору з представниками афілійованої фірми на закупівлю відповідних запчастин. Проте, замість сертифікованого обладнання ділки придбали продукцію сумнівної якості одного зі східно-азійських виробників за штучно завищеними цінами. Для реалізації оборудки її учасники вносили недостовірні відомості до звітної документації, а отримані «прибутки» виводили у тінь через підконтрольну комерційну структуру.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2020 СБУ викрила зловживання на «Житомирському бронетанковому заводі»: купували запчастини сумнівної якості за завищеною ціно.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бронетанковий завод тендер махінація розтрата обвинувальний акт 
Матеріали по темі