Політика

Житомирська міська рада збирається достроково припинити повноваження депутата від ОПЗЖ

6 June 2022, 12:28

Житомирська міська рада збирається достроково припинити повноваження депутата Юрія Самборського.

Відповідний проєкт рішення сесії 6 червня оприлюднили на сайті міської ради.

«Розглянувши заяву депутата Житомирської міської ради восьмого скликання Самборського Юрія Анатолійовича, відповідно до статті 5 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міська рада вирішила припинити достроково повноваження депутата Житомирської міської ради восьмого скликання Самборського Юрія Анатолійовича. Повідомити про прийняте рішення Житомирську міську територіальну виборчу комісію Житомирського району Житомирської області», - зазначається у проєкті рішення.

Нагадаємо, вранці 8 березня мер оприлюднив інформацію, що депутат міської ради від ОПЗЖ Юрій Самборський заховався на Волині, в місті Любомль. Ввечері цього ж дня Самборський виклав у Facebook своє фото на майдані в Житомирі з карематами у багажнику і заявив, що він займався гуманітарною допомогою, але після розмови з мером вранці 9 березня написав заяву на складання депутатських повноважень. Зазначимо, що Юрій Самборський був депутатом Житомирської міської ради в 2010-2015 роках, обирався від Партії регіонів.

За попередньою інформацією депутатом міської ради замість Юрія Самборського стане Юрій Юзвинський, який в січні 2016 року очолив КП «Інспекція з благоустрою м.Житомира» замість колишнього «регіонала» Юрія Самборського. Юзвинський у 2015 році був обраний депутатом Житомирської міської ради від об’єднання «Самопоміч», а на місцевих виборах 2020 року балотувався в депутати від ОПЗЖ.

Як повідомляв Житомир.info, на позачерговій сесії Житомирської міської ради 31 травня 2022 року голова фракції партії «Опозиційна платформа – За життя» Наталія Леонченко інформувала, що фракція саморозпустилася.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Самборський міськрада депутат ОПЗЖ  
Матеріали по темі