Фоторепортаж

З іграшками, ліжечками та розмальованими стінами в садочках Житомира ховаються діти від російських обстрілів. Фоторепортаж

1 July 2022, 11:56

Поки росіян з екранів телевізора переконують, що в Україні триває спецоперація і цивільні не страждають, навіть діти вже знають, що в нас повномасштабна війна і «погані дяді» руйнують школи, будинки, лікарні та вбивають мирних жителів. Дошкільнята вже звикли до повітряних тривог і чітко знають, як діяти під час небезпеки, бо значну частину часу в садочку вони проводять в укриттях.

Житомирські дитсадки показали журналістам Житомир.info як облаштували сховища для перебування своїх вихованців під час повітряних тривог.

Приміщення сховищ поділили на зони – тут є і медпункти, і ігрові, і спальні, і їдальні із запасами їжі та води. У кожної групи є своє місце.

Деякі садочки поклали на підлогу спеціальну плитку, деякі встелили її килимами.

Стіни у сховищах розписали яскравими тематичними малюнками з улюбленими героями малюків та повісили дитячі малюнки.

У сховищах є санвузли з усім необхідним.

Деяким садочкам допомагають волонтери та благодійники – на облаштування сховищ закуповували нові ковдри, пледи, постільну білизну.

Тут же зібрали багато яскравих розвивальних та цікавих іграшок та ігор. Дітей під час тривог не лякають, а процес перебування у сховищах перетворюють на своєрідну гру. Проте вихователі говорять, що у молодших групах все ж не обходиться без сліз. Під час тривоги дітям доводиться переривати свою діяльність – чи то ігрову, чи то сон, чи прийом їжі та йти до сховища, тому іноді виникає така реакція, як сльози.

Хоча для дітей у сховищах створені максимально комфортні умови, працівники садочка мріють спускатися з дітьми у сховища не по тривозі, а просто як в ігрову кімнату.

Нагадаємо, від початку російського вторгнення в нашу державу і станом на 30 червня по Житомирській області було здійснено 95 ракетно-бомбових обстрілів, внаслідок чого загинуло 37 осіб, травмовано 100 людей.

Матеріал створено за сприяння ГО «Львівський медіафорум» у межах проєкту «ЛМФ Підтримка мережі журналістів».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитсадок укриття діти садок війна повітряна тривога  
Матеріали по темі