Суспільство

Наручний комп'ютер - винахід житомирського науковця

23 June 2008, 11:00

 Наручний комп'ютер, який можна не тільки завжди носити із собою, а й працювати на ньому однією рукою, навіть коли рухаєшся. Це останній винахід житомирського науковця Вадима Романька.

Щоправда - ноу-хау - існує поки що лише на папері та у саморобній авторській моделі. Виготовити діючий примірник у Житомирі не можуть.

Наручний комп'ютер, вже в розробках багатьох компаній. Проте іноземні аналоги керуються сенсорним дотиком чи звичайною клавіатурою, а дітищем житомирського винахідника можна керувати однією рукою, навіть ідучи, за допомогою джойстиків.

Комп'ютер кріпиться на пластині, яка фіксується поверх одягу на зап'ястку ремінцем, щоб кінчики пальців діставали до п'яти маленьких джойстиків, які виконують функцію клавіатури. Зорієнтуватися, куди скеровувати джойстик, допоможе спеціальна таблиця символів і команд.

Колеги з інституту кажуть, оцінити винахід можна тільки тоді, коли буде робочий зразок. Поки що він залишається тільки на папері та у саморобній пластиковій моделі автора.

Якби знайшлися виробники - клієнтів не бракуватиме - певен винахідник.

До такого комп'ютера можна підключити телефон, відеокамеру, фотоапарат. Залишається тільки реалізувати запатентований проект.

Олена Кузнецова, Валентин Кузнецов

http://1plus1.tv


 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі