Місто

У Житомирі для переселенців встановлять будиночки: визначаються із місцем

15 July 2022, 16:10

У Житомирі для вимушених переселенців встановлять будиночки.

Про це 15 липня повідомив Сергій Сухомлин у Facebook.

«Сьогодні мав зустріч із Товариством Червоного Хреста: встановимо будиночки для вимушених переселенців у Житомирі. Визначаємось із місцем. У Житомирі — 8000 біженців. Статус ВПО є і у наших житомирян, чиї оселі зруйнували бомби рашистів. Це 80 чоловік. Ми не можемо спрогнозувати: коли, коштом держбюджету їм відновлять житло. Комфорт потрібен вже: будинок із усім обладнанням та меблями», - йдеться у повідомленні.

Сергій Сухомлин зауважив, що пропозиція від Червоного Хреста розмістити будиночки для біженців від війни в Житомирській громаді — цікава та суттєва. Кількість переселенців у Житомирі зростає, війна триває.

«Ще в квітні вдалося запустити виробництва в Житомирі. Тому в нас є й робочі місця, аби біженців змогли працювати. Наша спільна мета — створити для людей, які втекли від жахів війни, комфорт», - додав Житомирський міський голова.

Історію переселенців з Донеччини, які знайшли роботу в житомирській лікарні, дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, 14 липня 2022 року пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації повідомила, що в Житомирській області нині проживають 98 258 внутрішньо переміщених осіб. А це майже на 1000 осіб більше, аніж було місяць тому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВПО біженці переселенці будиночки війна 
Матеріали по темі