Події

Житель Житомирської області замість отримання соціальної виплати втратив понад 15 тис. грн

15 August 2022, 16:53

22-річний житель райцентру Житомирської області 14 серпня звернувся до поліції з повідомленням, що його ошукали. За його словами, після розмови із чоловіком, який назвався представником банку, він втратив 15,5 тисяч гривень.

Про це 15 серпня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«Попередньо, невідомий у телефонній розмові запропонував заявнику підтвердити реквізити банківської картки аби успішно зарахувати соціальну виплату. Таким чином отримав відомості для входу до відповідного мобільного застосунку та заволодів його грошима», - йдеться у повідомленні.

Також, за словами пресслужби поліції, до правоохоронців звернувся 40-річний містянин. Чоловік розповів, що вирішив придбати електросамокат. Оголошення про продаж двоколісника він знайшов на одному з Інтернет-сайтів. Відтак зв’язався з продавцем, який повідомив, що за товар потрібно сплатити завдаток. Заявник погодився на таку умову та перераховував на вказаний йому рахунок 9,5 тисяч гривень. Однак бажаного товару так і не отримав.

«Зі схожою заявою до поліції звернулась і 33-річна жителька Гришковецької громади. Жінка хотіла придбати меблі за вигідною ціною та сплатила наперед майже 3,5 тисячі гривень. У результаті не отримала нічого», - додали у пресслужбі ГУНП.

У всіх зазначених випадках правоохоронці проводять розслідування за ст. 190 (Шахрайство) КК України та встановлюють причетних до правопорушень осіб.

Водночас поліцейські нагадують, що варто перевіряти будь-яку інформацію, що пов’язана з обігом ваших коштів. Ніколи й нікому не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, CVV2-код, паролі, що надходять в SMS-повідомленнях.

Нагадаємо, 11 серпня пресслужба поліції інформувала, що за добу троє жителів Житомирської області після розголошення конфіденційних даних нібито працівникам банку втратили в сумі понад 72 тис. грн, ще двоє – здійснили передоплату за товари з інтернету і позбулися більше ніж 10, 5 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 8 серпня 2022 року у Житомирській області поліція зафіксувала черговий випадок шахрайства. На гачок ошуканців клюнула жителька Ярунської громади Новоград-Волинського району: жінка хотіла купити телефон через інтернет, а натомість позбулася 20 тисяч гривень, перейшовши за посиланням, надісланим «продавцем», та слідуючи його інструкціям.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство банк рахунок ошуканство інтернет-шахрайство 
Матеріали по темі